Valinch & Mallet - Diamond distilleri 20 years "SWR - SKELDON" - The Spirit of Art edition

1.995,00 kr

 

"Skeldon"

En rom med stor historie. Ikke bare er den lavet på det historiske Diamond distelleri, men også i en så superb kvalitet at alle der elsker rom burde have en sådan rom i barskabet.

TypeRom
Indhold i CL70
LandGuyana
Alkohol50,8 %
1 stk. På lager
Beskrivelse
Det er en rom produceret i 2001 af melasse på Diamond destilleriet i Guyana.
Det er blevet destilleret i Savalle-column still'en, som er indstillet så den ligner the coffey still på det nedlukkede Skeldon-destilleri.
Efter lukningen af ​​Skeldon-destilleriet i 1960, blev dette overført først til Uitvlugt, derefter til Diamond, som endelig  demonterede det.

Mærket er SWR for Sir William Russell, som er den oprindelige ejer af Skeldon Plantation.
Modning og lagring foregik helt i Skotland. Denne edition blev aftappet i 2022, brut de fût, i 242 eksemplarer.
Der var ingen tilsætninger i denne rom, og den blev ikke filtreret.

Kunstværket på bagsiden er af kunstneren Oscar Isaias Contreras Rojas, ligesom Belize-aftapningen i denne samling.

Se Valinch & Mallet's hjemmeside HER
Område og Producent

Opdag en verden af ekstraordinære enkeltfadsaftapninger.

Valinch & Mallet er en ung italiensk uafhængig aftapper som specialiserer sig i enkeltfadsaftapninger, tappet ved fadstyrke og uden chill-filtrering. Bag firmaet står to personer, forenet af deres fælles passion for whisky og rom, og ønsket om at gøre karriere indenfor deres passion. Sådan opstod udvælgelsen af whisky og rom under navnet Valinch & Mallet.

At udvælge enkeltfade med whisky og rom er ikke nogen videnskab, men derimod en kunst. Det handler om smag. Det handler om at foretrække et fad over et andet. Det handler om udvælgelsen af det ekstraordinære, og at kunne finde dette. For det er netop i de enkelte fade, hvori det ekstraordinære findes. Hvis altså man formår at finde det.

Der er mange ukendte og ukontrollerbare faktorer, der påvirker lagringsprocessen på de enkelte fade med whisky og rom: størrelsen af fadet, træet som danner dets stave og placeringen i lagerhallen. Stod fadet tæt på en kilde til varme eller kulde? Var fadet tættere på hoveddøren, og på den måde påvirket af den kolde luft udefra? Disse små variationer er med til at give subtile forskelle i smagsprofilen. I løbet af årtier opsummeres disse forskelle i smagen, og gør dermed de enkelte fade unikke. Tiden former forskellighederne, og da fadene i Valinch & Mallet-serien ikke blendes sammen, kan du opleve de unikke forskelligheder som findes i smagsprofilen.

Forklaring på navnet Valinch & Mallet:
Valinch; Et rør til at trække spiritus ud af det lille hul i tønden.
Mallet; En speciel type hammer, ofte lavet af gummi og/eller træ, som benyttes til at slå ”proppen” af tønden.