SINGLE CASK ROM FRA ÆRØ WHISKY

745,00 kr

 

"First rum of Ærø"

De gode menensker på Ærø whisky har nu også søsat en rom. Har man muligheden og evnerne skal man selvfølgelig prøve og det er faldet godt ud med denne første rom fra destilleriet.

TypeRom
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeØkologisk
LandDansk
Alkohol60 %
1 stk. På lager
Beskrivelse

Spiritussen fra Ærøwhisky skabes i baggården til Købmandsgården i Ærøskøbing.
Selve destilleribygningen som er et gammelt vaskehus vandt ’Renover specialprisen’, som en anerkendelsesværdig renovation og genanvendelse af 1800-tals bygningen. Vaskehuset danner nu ramme om destilleriet.

Som altid er deres produktion med naturlig farve, uden E-numre og uden tilsat sukker. Altså en forholdsvis tør rom, hvor vi dog tydeligt fornemmer smagen af råvaren, altså sukkerrøret. Herudover noter af tør sherry.

Rommen er lavet på Melasse fra the Caribbean Sea. Man tapper ved 60 % alkohol. Det er næsten fuld fadstyrke. Tønderne er af Spansk eg med medium+ brænding på indersiden. Tønderne blev som nye fyldt med Oloroso sherry der modner i tønden i ca. 24 måneder. Herefter startede så i 2016 modningen af rom på tønden.

Der bliver tappet omkring 500 flasker Single Cask Rom årligt. Det er 2 tønder a 128 liter. Flaskerne er nummererede i hånden med flaske & tøndenummer. 

Lagret 5 år på Oloroso sherry tønder. 60 % alkohol

Flasken (50 cl.) leveres i pæn sort æske.

Nummer på flaske og tønde håndskrevet på etiketten.

Maksimalt 500 fl. årligt.

Se Ærøwhisky hjemmeside HER

Område og Producent

I 2013 starter Michael Nielsen med at udvikle sin drøm om at lave whisky på Ærø. Hans interesse for smagen og hvordan smagen kan udvikles af få ingredienser driver ham til at opbygge og udvikle det der i dag er et veletableret whiskydestilleri. Alle produkterne til at skabe whisky var lokalt på øen, han manglede kun udstyret. Det ansporede også hans interesse for bæredygtighed og omsorgen for det lokalsamfund han boede i. Michael er oprindeligt skibsfører og arbejdede på det tidspunkt på Søby værft som dokmester. I fritiden begyndte han så småt at udvikle whisky og igennem de næste par år forfinede han den med lokale produkter så det blev en ren Ærø vare.

Michael indkøbte byg fra de lokale landmænd på Ærø og der kom også interessen for sporbarheden fra den enkelte flaske whisky til den enkelte mark. I 2016 bliver destilleriet opbygget i vaskehuset i baggården til Købmandsgården i Ærøskøbing. Det fik ‘Renover specialprisen’ prisen som en anerkendelsesværdig renovation af en 1800 tals bygning. I 2019 bliver bryggeriet etableret overfor destilleriet og det står nu samlet som en enhed og danner rammen om Ærø whisky. 
I sommeren 2019 blev Ærø Whisky et aktieselskab og består i dag af ca. 370 ejere. Selskabet har i dag en professionel bestyrelse og den daglige ledelse er CEO Michael Nielsen.