4,1 vivino

SIMPSONS WINE ESTATE “The Roman Road” Chardonnay

350,00 kr
  • Køb 3 for 299.50 pr. fl. og spar 15%

 

"The Roman"

England er det nye hit indenfor vin. Flere og flere udenlandske investorer køber vinmarksjord op i det sydlige England. Før var det druesorter som kunne håndtere det til tider kølige klima, men pga klimaforandringerne kan der nu også dyrkes ædle druesorter.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandEngland
OmrådeKent
FyldeFadpræget, Frisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilBløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Skaldyr, Sushi
År2020
Alkohol12,5 %
Vivino4,1
6 stk. På lager
tabs-icon2 Smag
aromaer af ananas og abrikos, suppleret med sød eg, klementin og blandede kryddersmage og afsluttes i en luksuriøs, tekstureret smag.
Beskrivelse

Selv de mindste forskelle i terroir - hældning, retning, læ, højde, jord - kan påvirke druerens egenskaber, og for Simpsons var det meget vigtigt at skabe en fornem engelsk vin, hvor disse parametre kunne opfyldes

Man lagde rødder til Simpsons Wine Estate i 2014 midt i Elham Valley 'uberørte skønhed - en uspoleret sø i North Downs of Kent, hvor konturerne af landet, klimaet og jorden næppe kunne forbedres når vi taler vinavl. Beliggende i et udpeget område af fremragende naturskønhed, sætter vores to vingårde en forbløffende sceneri, kiggende ud over det blide bølgende engelske landskab mod den karakteristiske kobber-grønne spir af Barham Church. 

Dette er den femte årgang af The Roman Road Chardonnay, der frigives fra godset. Roman Road Chardonnay udstråler en ægte terroir og er elegant og ren, med en karakteristisk mineralkvalitet, som du ville forvente af frugt dyrket på den ikoniske kridtjord i North Downs. 

Druerne blev håndhøstet i den sidste uge af oktober for at finde den perfekte balance mellem aroma, smag og syre. Når de først blev presset, blev saften efterladt til at sætte sig i 12 timer, og derefter anbragt i både tønde- og rustfri ståltanke med et højt niveau af faste stoffer.

Fermentering: En kombination af konventionel og indfødt gær blev brugt til at fermentere de adskillige batches, der dannede den endelige Roman Road-blanding. Vinen gennemgik en fuld malolaktisk gæring.

Lagring: 25% af den endelige blanding blev gæret i ny fransk eg med 25% lagret på ældre franske fade. Bâtonnage af visse tønder blev afsluttet med hyppigheden og varigheden afhængig af smag. De resterende 50% af blandingen forblev på gæringsbærme i rustfri ståltanke, men blev ikke omrørt i form af passiv bâtonnage. På grund af vinens mikrobielle stabilitet modtog den kun en let jordfiltrering inden aftapning i foråret 2021.


Se vingårdens hjemmeside HER En dejlig video fra Vingården HER

Hvad anmelderne siger

DWWA_SILVER_2019_large_87990c3f-a2bf-430b-bb01-f978a0fd9e2d_480x480 Screenshot_2021-04-21_at_10.17.47_480x480DWWA_Platinum_480x480DWWA_Best_in_Show_480x480

Område og Producent

Ruth & Charles skriver om deres vingård i England:

Som et mand og kone-team har vi produceret prisvindende vine på Domaine de Sainte Rose, vores fantastiske, sydfranske ejendom, siden 2002. Fra vores 40 hektar store vingård har vi skabt et eklektisk udvalg af vine, der har vundet international anerkendelse og sælges over hele verden.

I 2012, tiltrukket af terroirets kvalitet og muligheden for at blive en del af, hvad der er en af ​​de mest dynamiske vinproducerende regioner i verden, bragte vi vores ekspertise og savoir-faire tilbage til Storbritannien og etablerede Simpsons Wine Estate med en ambition om at producere engelske vine i verdensklasse.

Med 30 hektar vinmarker nu i produktion og en topmoderne vingård beliggende kun få minutter fra vinstokkene, bliver vores eksklusivt ejendomsdyrkede stille og mousserende vine i stigende grad bebudet, både nationalt og internationalt, som nogle af de fineste.

Tiltrukket af engelsk vins enorme potentiale er hele vores team fuldt ud forpligtet til at bane vejen for nye stilarter og yderligere forbedre sit omdømme. Deres kombinerede ekspertise og tro på dette spændende område er en inspirerende formel.

 Vinproduktion kræver specialister inden for så forskellige områder som vindyrkning, vinfremstilling, salg, marketing og logistik, og det er det, der gør vores branche så interessant og engagerende. Vi tror på, at det er en hel teamindsats, der sikrer succes og værdsætter alle disse områder lige meget.

 For at fremme bæredygtige arbejdsmetoder er vi stolte af at gå ind for lige rettigheder og respektfulde arbejdsforhold i hele vores virksomhed.

Vi lagde rødder til Simpsons' Wine Estate i 2014 midt i Elham Valleys uberørte skønhed – en uspoleret søm i North Downs i Kent, hvor konturerne af landet, klimaet og jorden næppe kunne forbedres til vindyrkning. 

Vores vinmarker indtager pragtfulde positioner på de solrige, beskyttede skråninger af den maleriske landsby Barham, og vores vinmarker er beskyttet mod det engelske klimas lune af ældgamle skove og forankret i den ikoniske kalkholdige jord, der er så højt æret i verden af ​​både stille og mousserende vin.  Vinmarkerne, der er beliggende i et udpeget område med enestående naturskønhed (AONB), danner en dragende scene og ser ud over det blidt bølgende engelske landskab mod landsbykirkens karakteristiske kobbergrønne spir. 

Vi plantede de første 10 hektar Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir på vores ejendom i 2014. Dette er vores Roman Road Vineyard, der ligger langs ruten, som romerne først marcherede, da de invaderede England i 43 e.Kr., og medbragte de første vinstokke. Yderligere 20 hektar af de samme tre druesorter blev etableret på de sydlige skråninger af landsbyen i løbet af 2016 og 2017. Dette er vores Railway Hill Vineyard, såkaldt, fordi letbanen Canterbury til Folkestone passerede gennem dette sted i slutningen af ​​det 19. halvdelen af ​​det 20. århundrede.

Vores intenst kalkrige kridtjord, der udgør en del af den samme kridtryg, der strækker sig fra det sydlige England til den franske Champagne-region og videre til Bourgogne, er uden tvivl den mest eftertragtede til dyrkningen af ​​den hævdvundne trio af druer, der er kendt for at producere verdens fineste stille og mousserende vine: Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.

Vi har set på vores vingård i Frankrig (Domaine Sainte Rose), hvordan de mest slående resultater inden for vindyrkning kommer fra landbrug på grænserne - at give vinstokkene lige nok af det, de har brug for for at overleve, men aldrig for meget. De modsatte kræfter fra en kridtjord understøtter denne opgave perfekt: den er fritdrænende og alligevel i stand til at absorbere vand og beskytter vinstokkene mod tørst selv i de tørreste perioder.