- Beskrivelse
To år efter kom Masataka hjem til Japan og blev ansat i et spiritusfirma (Suntory), hvor han fik lov til at lave Japans første ægte whisky.
I 1934 grundlagde han Yoichi Distillery og 6 år senere kom den første rigtige whisky ud til kunderne og siden er japansk whisky blevet kendt verden over.
I dag består firmaet NIKKA WHISKY af to destillerier og den whisky vi har her på webshoppen, kommer fra det oprindelige Yoichi destilleri, som ligger ikke langt fra den olympiske vintersportsby Sapporo i Hokkaido provinsen.
Yoichi producere rige og maskuline whisky. Whiskyen her får sin distinkte aroma og krop fra “varme destillering”, hvor Pot Stills er opvarmet med fint knust naturlig kul, en tradition, som næsten aldrig bruges mere, ej heller i Skotland.
I 2016 blev Koichi Nishikawa udnævnt til den bedste destilleringsmager på den store årlige World Whisky Awards og det sætter det hele lidt i relief, for hvor gode de er til at lave whisky på de kanter.Se husets hjemmeside HER