Pure Black Malt - Yoichi - Japan

335,00 kr

 

'Little Japan'

I 1918 tog den unge japaner Masataka Taketsuru ud på en rejse, der skulle ændre hans liv. Målet var Skotland. Et land, hvor de hemmelige opskrifter på whisky er blevet født og her skulle det vise sig at gå i blodet på Masataka.

Masataka kom ellers fra en familie, som mest var kendt for at lave god sake og han havde i Japan studeret bl.a kemi på universitetet, så han kunne overtage familie virksomheden.

Kort tid efter sin ankomst til Skotland, besluttede den unge japaner, at whisky fremstilling skulle være hans virke resten af livet og det blev det.

Indhold i CL50
TypeWhisky
LandJapansk
Alkohol43 %
tabs-icon1 Duft

Smagen er røget med noter af chokolade, krydderi og lidt moden frugt.

tabs-icon2 Smag

Duften er meget ren og klar, med noget røg.

Beskrivelse

 To år efter kom Masataka hjem til Japan og blev ansat i et spiritusfirma (Suntory), hvor han fik lov til at lave Japans første ægte whisky.
I 1934 grundlagde han Yoichi Distillery og 6 år senere kom den første rigtige whisky ud til kunderne og siden er japansk whisky blevet kendt verden over.
I dag består firmaet NIKKA WHISKY af to destillerier og den whisky vi har her på webshoppen, kommer fra det oprindelige Yoichi destilleri, som ligger ikke langt fra den olympiske vintersportsby Sapporo i Hokkaido provinsen.
Yoichi producere rige og maskuline whisky. Whiskyen her får sin distinkte aroma og krop fra “varme destillering”, hvor Pot Stills er opvarmet med fint knust naturlig kul, en tradition, som næsten aldrig bruges mere, ej heller i Skotland.
I 2016 blev Koichi Nishikawa udnævnt til den bedste destilleringsmager på den store årlige World Whisky Awards og det sætter det hele lidt i relief, for hvor gode de er til at lave whisky på de kanter.

  Se husets hjemmeside HER