4,4 vivino

Marques de Griñon - AAA 2004 - Dominio de Valdepusa D.O. Spanien

1.800,00 kr

 

'Triple A'

Det var lidt af et tilfælde at AAA vinen fra Dominio de Valdepusa blev til noget og denne årgang 2004 er faktisk, den der førte til navnet. 2004 er den bedste årgang som er lavet på vingården og under gæringen og den første lagring, syntes vinmageren, at årgangen var så exceptionel, at han gerne ville føre vinen over på nye franske egefade. 30 måneder på fad og 8 måneder herefter på flaske og så har du noget af det bedste vin i Spanien.

Verdens førende vinkonsulent Michel Rolland og ejer Carlos Falco syntes at dette var så fantastisk, at man valgte at lave en ny vinserie, AAA. Kun de bedste årgange bliver udvalgt og du har nu muligheden for at købe en sjældenhed. Vi har kun meget få flasker, som er indpakket i lækkert etui.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
OmrådeD.O. Pago
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerGraciano
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
År2004
Alkohol14 %
Vivino4,4
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en utrolig elegant vin med flot dybrød farve med en ekstraordinær tæthed, koncentration og renhed. Vinen er utrolig velduftende

tabs-icon2 Smag

Fyldig, kompleks og utrolig velstruktureret smag

Beskrivelse

Marques de Griñon Dominio de Valdepusa producerer og sælger udelukkende fine vine og olivenolie fra gårdene, som ejes af Falcó-familien.

Det gælder især vinene fra Dominio de Valdepusa, slægtsgården i Toledo, som producerer nogle af de bedste og mest nyskabende vine i Spanien.
Dominio de Valdepusa ligger i det historiske Señorío de Valdepusa i nærheden af Malpica de Tajo, 109 km sydvest for Madrid og 50 km fra
Toledo. 42 hektar er i øjeblikket beplantet med vinstokke, inklusive den oprindelige vinmark på 14 hektar med Cabernet Sauvignon fra 1974.
Siden 1991 er den blevet udvidet løbende med Syrah, Petit Verdot – begge pionerer i Spanien – og Graciano.

Se en video fra den legendariske vingård HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
Område og Producent

Marqués de Grinon vinene kommer fra den prisbelønnede Dominio de Valdepusa vingård i Castilla-La Mancha, som igen ligger på højsletten midt i Spanien. Vingården ligger i en ret så stor højde, faktisk en af de højest beliggende gårde i Spanien. Jordbunden er lig den i Bourgogne, som er ren limsten.

Dominio de Valdepusa har været i familien Carlos Falcó Fernandez de Córdova, Markis af Grinon, siden 1292. Han er anerkendt for at "far" til spansk vin. I nyere tid er det stadig en Falco, som styrer firmaet. Han tog helt tilbage i 1964 en uddannelse som oenolog i Californien og da han kom tilbage til familie gården begyndte han straks at lave vin efter nye metoder. I 1974 var han den første til at indføre Cabernet Sauvignon og Merlot druer og han introducerede også dryp vanding og nathøst. (kolde druer) Han er i dag kendt over hele vinverden som fornyeren.

Han grundlagde senere igen Grandes Pagos de Espana, som er en sammenslutning af 27 vingårde i Spanien, som har den her helt unikke appelation Pago. Vingårde som kan opfylde helt specielle retningslinier, såsom at druer skal komme fra selve vingården og fra en jord og et klima, som er enestående for ejendommen. I 2003 blev Dominio de Valdepusa den første gård, som fik status DO de Pago. Den højeste klassifikation i det spanske system.