4,2 vivino

Marques de Griñon Emeritus 2010 – Vino de Pago - D.O. Dominio de Valdepusa, Spanien

695,00 kr

 

'Grande'

På latin betyder eméritus ”at fortjene”, og denne Marques de Griñon Eméritus betragtes af mange som den vin, der giver det bedste indtryk
af, hvad Dominio de Valdepusas vinmarker kan præstere, og vinen rangerer konstant som en af Spaniens bedste vine. Vinen produceres
kun i en begrænset mængde og leveres i nummererede flasker.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
OmrådeD.O. Pago
FyldeFyldig, Kraftig, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Petit Sirah, Petit Verdot
God TilLagrede Oste, Rødt Kød, Vildt
År2010
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en velstruktureret vin med en dyb kirsebærrød farve, utrolig elegant og kompleks duft,

tabs-icon2 Smag

Kraftig og fyldig smag af moden frugt og vilde bær, fremragende tanniner

tabs-icon3 Eftersmag

lang og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Marques de Griñon Dominio de Valdepusa producerer og sælger udelukkende fine vine og olivenolie fra gårdene, som ejes af Falcó-familien.
Det gælder især vinene fra Dominio de Valdepusa, slægtsgården i Toledo, som producerer nogle af de bedste og mest nyskabende vine i Spanien.
Dominio de Valdepusa ligger i det historiske Señorío de Valdepusa i nærheden af Malpica de Tajo, 109 km sydvest for Madrid og 50 km fra
Toledo. 42 hektar er i øjeblikket beplantet med vinstokke, inklusive den oprindelige vinmark på 14 hektar med Cabernet Sauvignon fra 1974.
Siden 1991 er den blevet udvidet løbende med Syrah, Petit Verdot – begge pionerer i Spanien – og Graciano.

Denne fantastiske vin er produceret af druerne Cabernet Sauvignon (50%), Petit Verdot (30%) og Syrah (20%), der er de tre største druesorter i Dominio de Valdepusa. Den er lagret på franske egetræsfade fra Nevers og Allier i 20-25 måneder.

Se en video fra den legendariske vingård HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

94 point i Wine Enthusiast
• 92 point i Wine Spectator
• 94 point i Guia Peñin

price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 4 gange mere.
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
Område og Producent

Marqués de Grinon vinene kommer fra den prisbelønnede Dominio de Valdepusa vingård i Castilla-La Mancha, som igen ligger på højsletten midt i Spanien. Vingården ligger i en ret så stor højde, faktisk en af de højest beliggende gårde i Spanien. Jordbunden er lig den i Bourgogne, som er ren limsten.

Dominio de Valdepusa har været i familien Carlos Falcó Fernandez de Córdova, Markis af Grinon, siden 1292. Han er anerkendt for at "far" til spansk vin. I nyere tid er det stadig en Falco, som styrer firmaet. Han tog helt tilbage i 1964 en uddannelse som oenolog i Californien og da han kom tilbage til familie gården begyndte han straks at lave vin efter nye metoder. I 1974 var han den første til at indføre Cabernet Sauvignon og Merlot druer og han introducerede også dryp vanding og nathøst. (kolde druer) Han er i dag kendt over hele vinverden som fornyeren.

Han grundlagde senere igen Grandes Pagos de Espana, som er en sammenslutning af 27 vingårde i Spanien, som har den her helt unikke appelation Pago. Vingårde som kan opfylde helt specielle retningslinier, såsom at druer skal komme fra selve vingården og fra en jord og et klima, som er enestående for ejendommen. I 2003 blev Dominio de Valdepusa den første gård, som fik status DO de Pago. Den højeste klassifikation i det spanske system.