3,6 vivino

LA CANTINA PIZZOLATO - DEMI-SEC SPUMANTE

98,00 kr

 

" Bravo"

En fantastisk halvsød Spumante fra det nordlige Italien. Ikke nok med at vinen smager super er flasken meget smuk og er ideel til en gave til en person som du ekstra godt kan lide.

 

TypeHvidvin, Mousserende
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeFrisk, Frugtig, Let Sødlig
DruerChardonnay, Pinot Noir
God TilAperitif, Bløde Oste, Dessert, Fisk, Frugt
Alkohol12,5 %
Vivino3,6
60 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Vinen har en god portion rest sødme, mere præcist 35gram sukker pr liter vin, der gør den farlig nem at drikke. Noter af honning melon, modne pærer, hvide blomster og modne ananas præger vinen aroma. Den livlige syre balancerer sødmen flot!

Beskrivelse

Pizzolato-familien i det nordlige Italien har lavet en ny demi sec mousserende vin på de to internationale kendte druer til mousserende vin, Pinot Noir og Chardonnay . Vinen har en god portion rest sødme, mere præcist 35gram sukker pr liter vin, der gør den farlig nem at drikke. Noter af honning melon, modne pærer, hvide blomster og modne ananas præger vinen aroma. Den livlige syre balancerer sødmen flot!

Med den nye M-use line fra Pizzolato, prøver vineriet at tænke bæredygtighed ind i flaske designet. De har lavet det unikke udstyr således flasken kan bruges til andre formål efter den er drukket. Selve glas flasken udgør nemlig op til 80% af det samlede CO2 aftryk på en vin.

 Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

La Cantina Pizzolato ligger i regionen Veneto. De producerer Italiens bedst sælgende økologiske vine. La Cantina Pizzolatos vinmarker ligger på sletterne og bjergskråninger i det frodige landskab nord for Treviso, i DOC område. Vingården dækker et areal på 58 hektar og den samarbejder også med vin-producerende naboer, som bidrager med yderligere 48 hektar økologisk dyrkede druer.

Den nuværende ejer, Settimo Pizzolato, har mange års erfaring beriget af fem generationer, der gik forud for ham. Hans økologiske landbrug giver ham mulighed for at have et godt helbred og at berige den biologiske skat, som hans firma har. Han balancerer økosystemet i hans land med organisationen af ​​sin vingård for at skabe en vin, der er et resultat af sunde naturlige druer fra sine vinmarker. Disse druer skaber en vin, der minder dig om tradition og velvære, når du smager den.
- Pizzolato startede op som et yderst småt, nærmest hobbylignende, projekt i 1981, hvor man, udover vin, også dyrkede kiwier, ferskner, æbler og pærer. Fra den spæde start med 2,5 hektar vinstokke og 6.000 flasker spumante og processo om året til over 4.000.000 i 2018 har Pizzolato bevist sig selv som en af de førende producenter i Italien.
Allerede i 1991 blev huset økologisk certificeret og markerede sig dermed som first movers på den økologiske og ikke mindst bæredygtige bølge. I 2012 gik de skridtet videre og fik vegansk certificering ud fra det synspunkt, at så mange som muligt skal kunne nyde deres vine. Efter at have tryllet med kvalitetsbobler i 35 år i ganske små faciliteter blev 2016 året, hvor Pizzolato kunne indvie deres nye vineri, hvilket har sikret endnu højere kvalitet, en miljøvenlig produktion og en øget kapacitet. Omhu i marken, økologisk og bæredygtig dyrkning og talentfuldt vinmageri gør, at de altid leverer vine med friskhed og charme.