3,8 vivino

Chateau de Melin - Pommard - 2021

375,00 kr

 

" Pommard fart"

Siden den franske revolution har seks generationer af vinbønder efterfulgt hinanden på Ch. De Melin, som har postadresse i den berømte burgundiske vinlandsby Auxey-Duresses. Vi er enormt glade for, at Wineboutique har fået en aftale med Chateau'et om importen af deres vine til Danmark.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeFadpræget, Frugtig, Kraftig, Tør
DruerPinot Noir
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2021
Alkohol13 %
Vivino3,8
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Den temmelig lerede kalkjord giver denne Pommard vin ganske originale kvaliteter: 

tabs-icon2 Smag

smagen er stringent og fremhæves af en markant surhedsgrad og en mildhed, der kun vises, når vinen viser et minimum af modning. 

Beskrivelse

I 1968 overtog familiens datter Marie-Claire Derats-Dumay og hendes mand Jean-Claude, Domaine Paul Dumay. Mellem 1970 og 1995 erhvervede de mange små vinmarks parceller i Côtes de Beaune og Côtes de Nuits, domænet omfattede derefter 15 hektar.
I 2000 blev Arnaud, deres søn, uddannet som ingeniør og efter 10 års karriere i byggeindustrien, blev han overhalet af traditionerne. Sammen med sin kone Hélène køber de Château de Melin, der ligger i byen Auxey-Duresses, og beslutter sig for at oprette familiens vingård der.

Domaine du Château de Melin er i øjeblikket på 22 hektar og producerer således 22 appellationer: 20 i Côtes de Beaune og 2 i Côtes de Nuits.
Vinifikationen finder stadig sted i vingården i Sampigny-les-Maranges. På den anden side modnes vinene i deres kældre på slottet og her fortages også aftapningen.

Det er vigtigt for en vin at være af god kvalitet for at respektere vinstokken og dens miljø. vinstokken vil derefter fuldt ud udtrykke dens terroir's særlige egenskaber gennem sine druer.
Derfor har man i 2009, efter et par års bæredygtig dyrkning, valgt at konvertere ejendommen til økologisk dyrkning. Derfor dyrker man nu vinmarkerne med respekt for miljøet. Det vil sige uden brug af pesticider, herbicider og kemiske produkter. Det betyder også, at brug af svovl og kobber kun bruges i marken mod sygdomme og ikke i vinfremstillingen. - Det endelige mål er at opnå druer af god kvalitet, der udtrykker Bourgogne -terroiren på bedste måde.
Flere gange om året kontrolleres man af et uafhængigt certificeringsorgan: Ecocert. Den første årgang for at få denne "økologiske" etiket var i 2012.

Denne dejlige rødvin kommer fra kommunen Pommard og igen en af disse kommuner, hvor man kan finde små perler til gode priser. Pommard er  berømt for at producere kraftfulde og rige aromatiske rødvine. Pommard ligger en anelse syd for hovedbyen Beaune, som bestemt er et besøg værd. Pommard har sin karakteristiske stil og da det er omgivet af bakker, har Pommard effektivt ly for vind, storme og heftig regn. Højkoncentreret kalksten er med til at gøre vinen intens og seriøs.

Denne dejlige vin er traditionel vinificeret og har modnet i 14 måneder på egetræsfade, hvoraf 40% er nye. Udvikles over 7-10 fra høstår. 2021 var et vanskeligt år for Pommard vine. Melin formår at bevare den klassiske smag fra distriktet, men det bliver aldrig til en kæmpevin.

Serveres ved 14 - 16 ° C. Denne berømte repræsentant for Côte de Beaune vinen går godt sammen med vildt, fordi dens tanniner er massive og tætte. Vildt med hår og fjer, braiseret eller stegt, så finder du i Pommard, en vigtig "samtalepartner". Oksesteaks, lam eller fjerkræ i gryderet vil også sætte pris på den faste konsistens af dets tanniner og dens koncentrerede aromaer.

 Se vingårdens hjemmeside HER - og en dejlig video fra slottet HER

Hvad anmelderne siger

-Guide Dussert Gerber 2012
--Guide Dussert Gerber 2011

Område og Producent

12 km sydvest for Beaune, i hjertet af vinmarkerne, dominerer tårnene med høje skifertage på Château de Melin i landsbyen med samme navn.

 Bygget i 1551 af Rozereau -familien, blev slottet derefter købt af Brunet de Monthelie -familien i slutningen af ​​1600 -tallet, der derefter udvidede slottet, især ved at bygge en anden bolig modsat den første. Alle tre rektangulære bygninger, hver med et trappetårn, er organiseret i en hestesko omkring en firkantet gård.

301080526

I 1960 blev Aubervilliers kirkesogn ejer af slottet, og hver sommer tilbragte hundredevis af børn deres ferie her.

Det var i 1999, at huset blev erhvervet af dets nuværende ejere, Hélène og Arnaud Derats, som derefter gennemførte en total restaurering af slottet. Samtidig overtog de familiens vingård, der omfatter 22 hektar vinstokke i Côte de Beaune og Côtes de Nuits.

arnaud-et-helene-derats-sont-proprietaires-du-chateau-de-melin-depuis-decembre-1999-1436518924