Champagne Guillaume Marteaux - "RATIFA CHAMPENOISE"

295,00 kr

 

"Special King"

Ratafia Champenois er champagne-distriktets svar på cognac distriktets søde Pineau des Charentes. Altså en ugæret sød most på champagnedruer tilsat druedestillat fra Champagne. Den destillerede druemost er lagret 1-3 år på fade

TypeChampagne, Dessertvin, Hedvine
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeUden sulfitter
LandFransk
OmrådeChampagne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Sød
DruerPinot Meurnier
God TilAperitif, Chokolade/konfekt, Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
Alkohol18 %
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Denne rubinfarvede ratafia afslører kraftfuldt naturlige aromaer af røde frugter med en dominans for intense sorte kirsebær.

tabs-icon2 Smag

Denne rubinfarvede ratafia afslører kraftfuldt naturlige aromaer af røde frugter med en dominans for intense sorte kirsebær.

Beskrivelse

Kæmpe specalitet fra Champagne distriktet. Ratafia Champenois er en forstærket vin, der er typisk for Champagne, fremstillet af forstærket druemost, som er meget meget sjælden. Her er Guillaume Marteaux udgaven:

Høst: 2022 Lægges i egetræsfade: september 2022 / Aftapning: september 2023 / 

Blanding:  Fine of champagne 23 % &  Frisk druesaft : 77% (Pinot Meunier) - Vinstokke beliggende i Bonneil. Der bruges ikke sulfitter i vinifikationen og der er kun produceret 1200 fl. 

Denne rubinfarvede ratafia afslører kraftfuldt naturlige aromaer af røde frugter med en dominans for intense sorte kirsebær. Ideel til en aperitif, den kan lige så sublimere en gourmetdessert som en mørk chokoladekage eller en vaniljecheesecake, pyntet med en rød frugtcoulis!

Ideel smagstemperatur: 8 til 10°C

Vingårdens hjemmeside HER - Hvor ligger Marne. Se HER - Se en fed video fra vingården HER

Område og Producent

Champagne vingården Guillaume MARTEAUX er beliggende i den idylliske landsby Bonneil, i Vallée de la Marne, som strækker sig vestpå ca 20 km. vest for Reims. Bonneil ligger i et hul i en dal og omgivet af vinmarker på stejle bakker.  I dette stykke himmerrige finder en ode på jorden: beskyttet mod vind, vinstokke på jord af kalksten og mergeljord. Her giver naturen modne og komplekse aromatiske druer.

Familie vingården har mangfoldig savoir-faire og kører nu i femte generation.

Først var man vinbønder, som leverede druer til kooperativer, derefter specialister i vinplanter til salg - Massaleudvælgelse for hele Champagne -regionen. Familiens vinbønder Bliver selvstændige i 1996. I dag fortsætter man det arbejde, der blev startet af forfædre med ydmyghed og lidenskab, drevet af ønsket om evig udvikling.

I slutningen af ​​det 19. århundrede begyndte de første vinstokke i familie vingården at producere champagne. På det tidspunkt var landsbyen Bonneil allerede berømt for sine hvide vine, især værdsat af adelige mennesker og aristokrati fra Paris og omegn.

I begyndelsen er Marcel MARTEAUX (Guillaumes bedstefar) vinavler. Derefter bliver han avler af lagerplanter i løbet af de næste 20 år. Derfor er vingården blevet plantet i massale udvalg . Denne metode giver en bred genetisk mangfoldighed og et godt helbred til stokken, såsom en høj naturlig modstandsdygtighed og et godt immunsystem.

Marcel og hans svigerfar: Gilbert RENARD har et vidunderligt forhold. Uadskillelige arbejder de sammen og udvider deres aktivitet med vinstokkene, der vokser. Dag for dag videregiver de deres passion for markarbejde til Joël MARTEAUX: Marcel og Guillaumes far. Senere bliver Joël MARTEAUX og hans kone, Catherine, påvirket af deres søn Guillaume og hans opmuntring til uafhængighed. I 1996 beslutter de at oprette deres eget mærke MARTEAUX GUILLAUME.

I 2003, efter sine ønologi -studier, overtager Guillaume en del af familiens ejendom, trin for trin. I dag er vingården på næsten 8 hektar. Guillaume brugte flere evner og sit naturlige iværksætteri til at udvikle og få ejendommen til at blomstre. Vingården er beliggende i Vallée de la Marne, hovedsageligt ved bakkerne i Bonneil og Azy-sur-Marne, i et smukt og naturligt amfiteater af vinstokke. Derefter lander den anden del af vingården i Romeny-sur-Marne og Charly-sur-Marne. Beskyttet mod vind, vinrankerne har det godt i kalksten og mergeljord. Her giver naturen modne og komplekse aromatiske druer. Balancen mellem sukker og syre er særlig god her. Samtidig er der også en sand seam, der krydser bjergskråningen og bringer nogle særlige egenskaber til vinen.

Guillaume er vinavlsproducent -récoltant manipulant - i 17 år. Han er en af ​​disse new wave -vinproducenter, der prædiker og producerer et bæredygtigt landbrug og vindyrkning. Ikke fordi det er på mode, ikke at blive mærket som ..., men for at respektere Jorden og alle levende organismer, for som Antoine De Saint-Exupéry sagde: «Jorden tilhører os ikke. Vi lånte det af vores børn ».

  • Nul anvendt insekticid
  • Nul kemisk ukrudtsmiddel brugt
  • Mekanisk forarbejdning til jord
  • Biodiversitet: Naturligt græs og urter i vinmarkerne
  • Regenerativ homøopati
  • Naturlige behandlinger
  • Naturlig kompost
  • Vinskud knuses for at bringe næringsstoffer til jorden
  • Biodiversitetsreservater oprettet: insekthuse, græsslåede og uklippede områder ...
  • Agroforestry Projet, i hjertet af vingården.

    Druer er skrøbelige. De presses forsigtigt og så hurtigt som muligt. Guillaume træffer dette valg for at øve en skånsom vinifikation, uden input, undtagen homøopatiske doser af sulfitter og brug af indfødt gærstamme. Bekymring for både menneskers og jordens sundhed, besluttede vingården at sulfitter skulle bruges meget nænsomt. For at fuldføre sin knowhow studerer Guillaume Biodynamik. Vinfremstillingsprocessen er allerede drevet af sæsonbetingelser, månens cirkler, meteorologiske påvirkninger og atmosfærisk tryk. Guillaume planlægger altid aftapning i klart vejr. 

    Ingen malolaktisk gæring foretages. Det giver Gullaume mulighed for at beholde store og kraftfulde syrer. Stramme vine er de bedste til at forbedre sig selv under en lang lagring. Det er en af ​​vingårdens signaturer.

    I kælderen under jorden svajer en mystisk telluråre den rustfrie beholder af deres reservevin som indeholder lees. Denne reservevin er startet for omkring 20 år siden. Tanken er aldrig helt tømt: den fører den gamle vin og den unge vin til at modnes på den bedste og unikke måde. Alle vingårdens cuvéer blandes med 20 til 30% med denne reservevin (undtagen Esprit Terroirs, millésimé). 

  • I fadrummet  udvides år efter år deres fadkollektion. Fad integrationen på champagnevin er ikke påkrævet. Den mest interessante fordel er luftudvekslingen mellem naturlige materialer som luft, træ og vin ved mikrooxygenering. Der sker en alkymi. Denne videnskab er fascinerende! Hver egetræsfade er unik og giver vinen enestående smag og smag. Vine gæres og modnes et år på egetræsfade, ikke filtreret, og bevarer al deres kvalitet.