Xyauyù Kentucky - Baladin - Piemonte - i smuk org. trækasse

319,00 kr

 

"Finest of the Finest"

Måske verdens bedste bygvin øl. Infuseret med tobaksblade fra Kentucky. En øl som anmeldere verden over er enige om kan være den bedste øl i verden.

TypeØl
Indhold i CL50
LandItaliensk
OmrådePiemonte
År2017
Alkohol14 %
4 stk. På lager
Beskrivelse

"Mødet med Giancarlo Guzzo har givet mig muligheden for at forstå, at tobak er dybt forankret i landbrugstraditionen i vores land og vores jord." Dette sagde Teo i 2005, da han fik inspirationen til at skabe en af ​​de mest ejendommelige versioner af Xyauyù.

Indtil det øjeblik havde han lagret denne ekstraordinære oxiderede øl på tønder, der tidligere havde været vært for stor rom eller whisky. Nu forsøgte han at tilføre sit væsen sjælen fra et typisk italiensk produkt, som dog ikke har noget at gøre med verden af ​​mad og drikke. Resultatet er en ekstremt spændende og fængslende version af Xyauyù.

SPECIAL TRÆMODNET ØL

 En bygvin med en mørkerød, lys farve og uden hoved. Duften af ​​tobak og karamel dukker straks op, med et sidste let strejf af vanilje.

 Ved nippet skiller trækomponenten sig ud og understøtter tobaksnoterne, som skaber en god balance med antydninger af nødder og mørk chokolade

 Vand, bygmalt , sukker, humle, gær, infunderede Kentucky-tobaksblade og... God, frisk luft fra Langhe.

God med: Mørk chokolade (80% min.), tørre kager, toscanske cigarer.

Se Baladin hjememside HER - Se en video hvor der smages på nogle af Baladin's øl HER

Område og Producent

Baladin-bryggeriet blev oprindeligt oprettet i 1996 som en brygpub (produktion og bar) i Piozzo - en lille landsby i Langhe-området i provinsen Cuneo - af dets grundlægger og bryggermester Teo Musso. Det første bryggesystem, der er produceret af Teo selv i Belgien med hjælp fra sin ven Jean-Luis Dits fra Brasserie à Vapeur (Pipaix – Belgien) og placeret i en næsten "squat" garage, er bygget ved hjælp af gamle mælkebeholdere.

I starten lavede Baladin kun få øl, og de blev kun serveret på fad. Dog kun et år efter åbningen blev der designet flasker. Målet har altid været klart: at lave unikke øl - både smags- og imagemæssigt - som skulle udmærke sig i gastronomiens verden, både i Italien og i udlandet.

Få år efter oprettelsen skal kælderen til urtgæringen udvides takket være de første kommercielle succeser. Da han ikke kan flytte hele anlægget uden at kompromittere identiteten af ​​den nyfødte brygpub, beslutter Teo sig for at omdanne et tidligere hønsehus, der ejes af hans forældre. For at transportere urten laver han en "ølkanal": en 300 m lang underjordisk kanal, der forbinder bryggeriet med kælderen.

 År senere flyttes hele bryggesystemet til det tidligere hønsehus.” Dets produktionskapacitet vokser fra de oprindelige 500 liter til 1.000 liter. Kort efter kræver Baladins succes et meget større anlæg, som kan brygge 2.500liter,og en større struktur .

 Anledningen til at flytte byder sig, når en tidligere 2.600 m² aluminiumsarmaturfabrik ved foden af ​​Piozzo-bakken i den nærliggende landsby Farigliano bliver tilgængelig. Tanken er at undgå at bygge fra bunden, men hellere renovere de tilgængelige lokaler uden at ødelægge flere grønne områder. Strukturen er i øjeblikket vært for distributionsselskabets lagre.

I januar 2012 blev Baladin et gårdbryggeri med den hensigt at blive ansvarlig for hele produktionscyklussen af ​​sine øl, startende fra jorden og ingredienserne genereret fra jorden. Det ultimative mål, der skal nås gennem produktion og salg af Baladinøl,er at støtte hele kredsløbet, producere rigdom og etiske værdier på samme tid .

 Bygmarkerne i Melfi (Basilicata) og Urbino (Marche) har nu nået en samlet overflade på over 400 hektar, hvilket dækker bryggeriets behov for basismalt. De rå korn er produceret i Piemonte, på markerne i Piozzo. Humlen kommer fra en forsøgsplantage i Piemonte, startet i 2008 i samarbejde med School for Agricultural Sciences i Cussanio, og fra en større mark i nærheden af ​​det nye bryggeri, der åbnede i 2016. Vandet, der bruges på det nye anlæg, kommer i høj grad fra lokale kilder, nær bryggeriet. Endelig er gæren, den essentielle sjæl i enhver øl, udelukkende udvalgt til Baladin og gengivet internt.

 Behovet for at udvide produktionskapaciteten betød, at der skulle findes et nyt hjem.

 I et stort, længe forladt, næsten 8 hektar stort område med brede grønne områder, er et faldefærdigt bondehus af historisk interesse, hvis depoter aldrig har været brugt før, blevet det ideelle sted for det nye bryggeri og for projektet med kulturdeling, som Teo længe har drømt om.

 I 2016 blev bryggeriet åbnet med et teknologisk avanceret anlæg, udelukkende bygget af italienske firmaer. Ideen bag dette valg er at få besøgende til at forstå den vigtige indflydelse, som håndværkssektoren har på virksomheder, der arbejder i parallelle sektorer, såsom anlægsbyggeri. Hele produktionslinjen kan nu besøges, takket være en forhøjet gangbro, der fører besøgende ad en sti, der viser, hvordan håndværksøl fremstilles og forklarer filosofien bag Baladins udvikling.