Xyauyù Barrel - Baladin - Piemonte - i smuk org. trækasse

319,00 kr

 

"WINE BEER"

Øl fra det verdensberømte Baladin bryggeri i Piemonte. En fantastisk lagret øl fra 2017, som har modnet på fade, hvorpå der før har været meget eksklusiv rom.

TypeØl
Indhold i CL50
LandItaliensk
OmrådePiemonte
År2017
Alkohol14 %
3 stk. På lager
Beskrivelse

Ideen om at lagre Xyauyù på romfade opstod først i 2012. Teo kontakter sin ven Luca Gargano fra Velier, som i 2004 på en af ​​sine forskningsrejser stødte på et destilleri i Trinidad: den legendariske Caroni, som var blevet lukket ned. det foregående år, men havde stadig et værdifuldt lager på hundredvis af tønder.

Han beslutter sig for at købe dem og bringe deres dyrebare indhold til Europa. Historien om denne øl begynder med de tomme Caroni tønder , og dufte af denne vidunderlige destillat . I 2010 udvikler Teo et særligt Xyauyù Barrel Caroni- mærke og sælger det udelukkende til Velier for at takke dem for det værdifulde samarbejde.  

2017-årgangen er mørk og minder om en klassisk "munketunika". Farven er klar og den har intet hoved. Næsen fyldes straks med varmen fra frugt konserveret i alkohol, ledsaget af træagtige noter, valnøddelikør, moden frugt og dadler. Den mest karakteristiske smag er den umiskendelige aroma af store lagrede rom, harmonisk blandet med de typisk maltede noter af denne bygvin og de samme hints af frugt i alkohol.

Drik den sammen med:

Mørk chokolade (80 % min.), tørre kager, glatte cigarer (såsom en Criollo fra Honduras eller en cubansk petit coronas).

Baladin er partner i guiden "I Formaggi d'Italia" (- Cheese of Italy) udgivet af "Le Guide de l'Espresso". Du vil for hver af 91 anmeldte oste finde et par med vores øl.

Vi foreslår Xyauyù Barrel 2017 med: Pecorino in fossa (Marche), Toma di Gressoney (Valle D'Aosta).

Se Baladin hjememside HER - Se en video hvor der smages på nogle af Baladin's øl HER

Område og Producent

Baladin-bryggeriet blev oprindeligt oprettet i 1996 som en brygpub (produktion og bar) i Piozzo - en lille landsby i Langhe-området i provinsen Cuneo - af dets grundlægger og bryggermester Teo Musso. Det første bryggesystem, der er produceret af Teo selv i Belgien med hjælp fra sin ven Jean-Luis Dits fra Brasserie à Vapeur (Pipaix – Belgien) og placeret i en næsten "squat" garage, er bygget ved hjælp af gamle mælkebeholdere.

I starten lavede Baladin kun få øl, og de blev kun serveret på fad. Dog kun et år efter åbningen blev der designet flasker. Målet har altid været klart: at lave unikke øl - både smags- og imagemæssigt - som skulle udmærke sig i gastronomiens verden, både i Italien og i udlandet.

Få år efter oprettelsen skal kælderen til urtgæringen udvides takket være de første kommercielle succeser. Da han ikke kan flytte hele anlægget uden at kompromittere identiteten af ​​den nyfødte brygpub, beslutter Teo sig for at omdanne et tidligere hønsehus, der ejes af hans forældre. For at transportere urten laver han en "ølkanal": en 300 m lang underjordisk kanal, der forbinder bryggeriet med kælderen.

 År senere flyttes hele bryggesystemet til det tidligere hønsehus.” Dets produktionskapacitet vokser fra de oprindelige 500 liter til 1.000 liter. Kort efter kræver Baladins succes et meget større anlæg, som kan brygge 2.500liter,og en større struktur .

 Anledningen til at flytte byder sig, når en tidligere 2.600 m² aluminiumsarmaturfabrik ved foden af ​​Piozzo-bakken i den nærliggende landsby Farigliano bliver tilgængelig. Tanken er at undgå at bygge fra bunden, men hellere renovere de tilgængelige lokaler uden at ødelægge flere grønne områder. Strukturen er i øjeblikket vært for distributionsselskabets lagre.

I januar 2012 blev Baladin et gårdbryggeri med den hensigt at blive ansvarlig for hele produktionscyklussen af ​​sine øl, startende fra jorden og ingredienserne genereret fra jorden. Det ultimative mål, der skal nås gennem produktion og salg af Baladinøl,er at støtte hele kredsløbet, producere rigdom og etiske værdier på samme tid .

 Bygmarkerne i Melfi (Basilicata) og Urbino (Marche) har nu nået en samlet overflade på over 400 hektar, hvilket dækker bryggeriets behov for basismalt. De rå korn er produceret i Piemonte, på markerne i Piozzo. Humlen kommer fra en forsøgsplantage i Piemonte, startet i 2008 i samarbejde med School for Agricultural Sciences i Cussanio, og fra en større mark i nærheden af ​​det nye bryggeri, der åbnede i 2016. Vandet, der bruges på det nye anlæg, kommer i høj grad fra lokale kilder, nær bryggeriet. Endelig er gæren, den essentielle sjæl i enhver øl, udelukkende udvalgt til Baladin og gengivet internt.

 Behovet for at udvide produktionskapaciteten betød, at der skulle findes et nyt hjem.

 I et stort, længe forladt, næsten 8 hektar stort område med brede grønne områder, er et faldefærdigt bondehus af historisk interesse, hvis depoter aldrig har været brugt før, blevet det ideelle sted for det nye bryggeri og for projektet med kulturdeling, som Teo længe har drømt om.

 I 2016 blev bryggeriet åbnet med et teknologisk avanceret anlæg, udelukkende bygget af italienske firmaer. Ideen bag dette valg er at få besøgende til at forstå den vigtige indflydelse, som håndværkssektoren har på virksomheder, der arbejder i parallelle sektorer, såsom anlægsbyggeri. Hele produktionslinjen kan nu besøges, takket være en forhøjet gangbro, der fører besøgende ad en sti, der viser, hvordan håndværksøl fremstilles og forklarer filosofien bag Baladins udvikling.