XIBAL GIN - GUATEMALA

295,00 kr

 

"First of Guatemala"

Vi har gin fra 50 forskellige lande, men denne er den første fra Guatemala. Den smager virkelig godt og kan nydes rent, mens man tænker på det eksotiske og mytiske fra de gamle indianere.

TypeGin
Indhold i CL70
LandGuatemala
Alkohol45 %
3 stk. På lager
Beskrivelse

Xibalhá er navnet på mayaernes underverden. Et umådeligt rige overvåget af altseende guder, fyldt med legender og uvurderlige skatte. Med over 3000 års blomstrende historie er mayaerne et mytisk folk, som beboede det sydlige Mexico, Honduras, Belize – og Guatemala, hvorfra Xibal Gin stammer.
Mayaernes kultur og især deres talsystem var i sin tid langt forud for europæernes og slår den dag i dag videnskabsmænd med forbløffelse. Hvordan kunne et indiansk folk foretage så avancerede beregninger?
Med tiden ankom spanierne til Guatemala og medbragte andre avancerede teknikker, blandt andet til destillering af alkohol. Xibal Gin er dermed et synkretisk produkt – en forening af mayaernes og spaniernes kulturer og samlede viden om urter og botanik.
Med Xibal Gin er myten om det guddommelige mayafolk mere levende end nogensinde

Xibal Gin er mikrodestilleret hele 5 gange på kobberkedler og er en herligt ren og frisk gin. Farven er skinnende og gennemsigtig.
I næsen kombineres enebær og kardemomme med grønne urter, der kulminerer med tydelige noter af citron og appelsin. Smagen er kompleks med enebær, laurbær og peber kulminerende med kardemomme- og perikon-noter.

Se Xibal gin hjemmeside HER