4,4 vivino

Tenuta Gacci di Lodi Sandra - "GACCI" - Emilia-Romagna

595,00 kr

 

"The Kult"

Vi er i regionen Emilia-Romagna, som ligger i den nordøstlige del af det midterste Italien. Vingården Gacci og vinmager Sandra Lodi laver en eneste vin og hvilken vin.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandItaliensk
OmrådeEmilia Romagna
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2016
Alkohol14,5 %
Vivino4,4
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Krydderier, grafit, solbær - Blommer, lakrids, læder, tobak

tabs-icon2 Smag

Krydderier, grafit, solbær - Blommer, lakrids, læder, tobak

Beskrivelse

Tenuta Gacci producerer en enkelt flaske. En blanding af Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot og Ancellotta.

Gacci præsenterer variable proportioner år for år, og forsøger at give den bedste fortolkning af territoriet og årgangen i det, der vil være den endelige udskæring, der vil markere årgangen.

I 2016 blev der lavet 9000 flasker. Resultatet er en kraftfuld, men også elegant vin, med mange lag. Rubicone er en vin med umiddelbar velsmag, der præsenterer sig smukt i ungdommen, men vinen kan også forventes at være ganske gemmeværdig.

60% Sangiovese, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot og 5% Ancellotta

De sorterede drueklaser afstilkes, men druerne presses ikke og fyldes i gæringstankene. Gæringen starter spontant med den vilde gær fra skindene, og der er tale om en dobbelt proces, der kendes som semi-carbonisk maceration:
De nederste druer, der knuses af vægten, spontangærer og den frigivne kuldioxid starter en intracellulær gæring i de hele druer, der til sidst brister. Macerationerne varer typisk 22-27 dage, og vinene lagres i 18-28 måneder på tykke 500 liters fade af slavonsk eg og samles efterfølgende

 

Se hvordan årgangen forløb og blev til 2016

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

VIVINO:

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 20 bedømmelser

Område og Producent

Området Verucchio, hvor Gacci blev født, allerede beboet på det tidspunkt, blev valgt af etruskerne til at dyrke forskellige kvaliteter af vinstokke, idet de var de første til at eksportere deres vine ud over Alperne, hvor de var eftertragtede og eftertragtede.

Rig, elegant, aktiv for kommercielle udvekslinger, den gamle Verucchio lever i tæt kontakt med Øst- og Nordeuropa og bliver en "international" havn og et vigtigt stop på Via dell'Ambra.

Dette er det utrolige sted, hvor Gacci vil rejse sig mange århundreder senere, faktisk er der flere fund, der er dukket op et par hundrede meter fra den sydlige og vestlige grænse af godset.

Ejendommen ligger i kort afstand fra Rubicon-floden. Her i 49 f.Kr. fandt et vigtigt kapitel i Roms historie sted med Cæsars berømte passage.

En grav, fundet på den østlige grænse af ejendommen, er en yderligere bekræftelse af, hvordan Romerriget grundlagde sit nøgleområde på disse lande, "Regio VIII".

Takket være romerne ankommer nye livskvaliteter til Italien for at fortsætte deres rejse. Cesare eksporterer selv vinstokkene dyrket i Italien til Gallien.

Marecchia-dalen er vild og intakt. Dens enorme flodleje, der engang var sejlbar, er præget af ekstraordinære bakker: Verucchio, Saiano, Torriana, Montebello, Pietracuta og San Leo. Sandstensudløbere, der pludselig stikker ud i horisonten og finder stabilitet på ler, der tidligere var omgivet af havet.

Tårne, slotte, små landkirker, bygget på resterne af gamle bygninger fra Villanovan og etruskisk perioder, vidner om den meget rige historiske arv i dette hjørne af Valmarecchia. Gaderne går på kryds og tværs af territoriet efter tusindårige stier i skyggen af ​​akacier og egetræer.

Gacci er placeret i midten af ​​denne fase i en højde mellem 150 og 300 meter over havets overflade ved siden af ​​en WWF-oase, der er kun 100 i hele Italien.

I dag som dengang er de 9,3 hektar vinmarker omgivet af skov og uforarbejdet jord på omkring 40 hektar ejendom, hvor der lever mange dyrearter såsom tårnfalken, uglen, agerhønen, spætten, rødstrupen, vildsvinet, rådyr., haren, grævlingen, pindsvinet, ræven og blandt insekterne bier. Flere bistader blev placeret i enderne af vingården. Ud over vingården beskyttes og dyrkes 500 historiske oliventræer, hvilket opnår en økologisk olie kendt som "Oro della Valmarecchia". I rammen, hele den spontane flora, der består af buske og buske af kost, hunderose, hasselnød, granatæble og århundreder gamle egetræer.