- Beskrivelse
Miopasso er en kvalitetsvin, produceret med hjælp af moderne fremstillingsteknologi, på oprindelige italienske druesorter. Målet er at skabe den bedste tænkelige kvalitet til lav enhedsomkostning. Miopasso er tænkt som "value for money" af den lille gruppe entusiastiske vinfolk, der indkøber druerne forskellige steder i Italien, og producerer den færdige vin. Projektet er lykkedes - der er tale om nogle af de bedste italienske vinkøb man kan opdrive.
Italiens "støvlehæl" Puglia (eller Apulien) har en sommer med megen sol og høje temperaturer. Her stortrives Privitivo, der er hele drueindholdet i denne vin. Vinen er den perfekte kombination af lokal tradition og moderne vinfremstilling. Vinen er robust men på samme tid glat og silkeblød. Rig på frugt, med en masse krydrede toner. Miopasso Primitivo har et overflod af modne, mørke bærsmag og en lang, varm og vedholdende eftersmag. I duften fornemmes svesker, peber og brombær.
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Miopasso Primitivo er det perfekte akkompagnement til kødfulde pastaretter, retter med lyst kød, grillet kød og grøntsagsretter samt milde bløde oste.
- Hvad anmelderne siger
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev;
"Vellavet rødvin med rygrad og god frugt. Dertil en lille sødme og et bitte bid, der gør den god til mad. En vintervin, der også vil være en god julevin".
Henrik Oldenburg skrev;
"Det er en rigtig hyggelig lille lakridsbombe, der ruller venligt og villigt over tungen og åbner sig med en lille lakridset eksplosion. Saft og stødt peber hører med i eksplosionen. Bagetiketten fortæller, at vinen kombinerer lokal tradition med moderne teknik, og det giver god mening. Den er frisk og frugtig og alligevel ikke for friseret. Nydelig og robust som madvin."