KWAME - BRANDY - GHANA

295,00 kr

 

"The casual"

MIM BRANDY KWAME er en blød og mild brandy med noter af vanilje, egetræ og en mild smag af moden æble fra Cashew nøddetræet. 16 forskellige og specielt udvalgte egetræsfade bliver brugt til at blande de forskellige destillater. Hvert fad har sin unikke karakter.

 

TypeBrandy
Indhold i CL50
LandGhana
Alkohol44 %
3 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Kwame brandy duften kommer virkelig til udtryk, når man lige ruller drikken rundt i glasset. Friske æbler og vanilje vælter frem. Til sidst kan man fornemme en fin lille krydder

 

tabs-icon2 Smag

Mild og dejlig smag af søde æbler. Meget balanceret og easy drinking

 

Beskrivelse

Cashewtræerne er hovedsagelig kendt for deres karakteristiske cashewnødder, men ikke kun nødden er af interesse for MIM, som ligger i Ghana. Deres fokus ligger faktisk på det æble, som nødden vokser på. Æblet selv har en fantastisk stærk smag med udtalt sødme og surhed, som efter gæringsprocessen og destillation forvandles til det man kalder MIM Brandy. Brandyen er derefter hældt på egetræsfade og opbevares i hjertet af Afrika. Her får brandyen lov til at modne i Ghana ’s tropiske klima, indtil den når sin fulde smag.

Kwame kan bruges til desserter eller bare til at nyde ligesom man gør med en god rom eller Cognac.

download_1

Område og Producent

Ved besøget på farmen siger man :

Vi er stolte af at producere cashewnødderkerner fra vores egen certificerede organiske plantage, der spænder over 1880 hektar unik jord på grænsen mellem tropisk regnskov og savanne. 
 Vores forarbejdningsfabrik har i øjeblikket kapacitet til at forarbejde mere end 600 ton rå nødder om året. Vi henter rå cashewnødder primært fra vores egen plantage og i  Ghana. 

På grund af rå møtrikens kompleksitet er processen med sortering, afskalning, skrælning og sortering af den rå cashewnødder tidskrævende og arbejdskrævende. De enkelte medarbejders dygtighed og dedikation har en betydelig indflydelse på både kvalitet og produktivitet i fabrikken.

Vores cashewkerner er vakuumpakede, og en stor procentdel eksporteres til europæiske og nordamerikanske detailhandlere. En mindre del af kernerne sælges lokalt.

Se en informativ video om cashewbehandling  af ComCashew her .

Vi behandler cashewnødderkerner i forskellige størrelser og kvaliteter. Hele cashewnødderkerner er opdelt i 5 forskellige størrelser og kvaliteter; Hele hvide (WW) 450, 320, 240, 210, 180, hvor sidstnævnte er den største. De mest almindelige størrelser er WW 320 og WW 240. De knækkede kerner er opdelt i rum, splitter, chips, store hvide stykker (LWP) og små hvide stykker (SWP). 

Processen starter med sortering. De rå nødder sorteres i en specielt designet maskine. Derefter dampes og tørres de rå nødder i et åbent område i mindst 24 timer og højst 48 timer, afhængigt af atmosfærisk luftfugtighed. De rå nødder afskalles derefter i overensstemmelse med de forskellige møtrikstørrelser. Efter afskalning skalkes cashewkernerne og sorteres derefter igen i henhold til de forskellige størrelser. Til sidst pakkes de vakuum i poser på 22,68 kg hver.