GOURRY DE CHADEVILLE - PINEAU DES CHARENTES “TRES VIEUX”

295,00 kr

 

"le malentendu"

Ifølge legenden opstod Pineau de Charentes under høsten i 1589, da en cognacproducent ved et uheld tilsatte druemost i en tønde, som han
mente var tom, men i virkeligheden indeholdt den cognac. Et par år senere, blev den tønde hentet fra kælderen og blev efter smagningen anset for at indeholde den drik, der nu er forbundet med regionen Charente og floden Charentes, der går gennem hele cognac omådet.

TypeCognac, Likør
Indhold i CL70
LandFransk
OmrådeCognac
FyldeFrugtig, Fyldig, Let Sødlig
Alkohol17 %
5 stk. På lager
Beskrivelse

Hos Gourry de Chadeville lagres deres fremragende Pineau de Charentes væsentlig længere end gennemsnittet. Her mellem 10 og 15 år, hvilket bevirker at cognac og vin forenes på yderst harmonisk vis. Fremstillet ved at den færdige cognac blandes med frisk og ugæret druemost fra Ugni Blanc-druen. Her bruger Pierre Gourry oftest fuldt modne druer for at opnå mere sødme i den færdige vin.

Blandingen sker i blandingsforholdet 20% cognac og 80% ugæret most, der efterfølgende lagres på cognacfade af det fineste Limousin-eg. Resultat: En unik Pineau, der i næsen efterlader et flot aftryk af Cognac og lagringstiden afstedkommer lag på lag af smagsindtryk. En ekstremt alsidig dessertvin.

Ekstrem Pineau de Charentes, fadlagret 15 år på cognacfade. Næsen levner ingen tvivl om samhørigheden med Cognac. I smagen forstås hvorfor Gourry de Chadeville tilhører eliten af Pineau-producenter.

Se husets hjemmeside HER - se en video fra gården HER - Se opskrifter med Pineau HER

Område og Producent

Ejeren Pierre Gourry siger: ”Vi producerer kun 20.000 flasker om året, men vi kunne nemt sælge langt mere. Det ville bare betyde at vi skulle forcere rotationen af de gamle cognacer i kældrene, og så kan vi ikke lave ordentlig cognac om nogle få år. Det ønsker vi ikke.” Gourry de Chadeville har gennem næsten 400 år lavet cognac i byen Segonzac og har med deres markbesiddelser i Grande Champagne (navnet har intet at gøre med den kendte mousserende vin!) det perfekte grundlag for at lave cognac i verdensklasse. Fra deres V.S. til deres Paradis er alle deres cognacer 1er Cru du Cognac – hvilket betyder, at de kommer fra de allerfineste markområder. Som verdens ældste cognac-hus – fra 1619 (!) – ligger huset selvfølgelig inde med et enestående lager af gammel cognac. Der tilføres nogle af de yngre blends for at fremelske den intense og nuancerige smag, der er Chadevilles adelsmærke. Gennemsnitsalderen er i alle blends derfor væsentligt højere end normalt – og det smages.