- Beskrivelse
Sauvignon blanc forvandles til en kalkstenskanal, når den kombineres med den kalkholdige jord i Bue i Sancerre. Og her ligger hemmeligheden med Cirottes vine. Fantastisk jordbund, fornuftig vindyrkning, omsorgsfuldt forvaltning og følsom vinfremstilling.
Vinstokkene er nogle af de ældste i regionen med 60 eller 70 år som en regelmæssig forekomst, der naturligt giver meget lavere end regionale normer med 30-40 hl/ha. Siden 1996 har vinmarkerne været dyrket uden pesticider og herbicider, hvilket har ført til certificering med Terra Vitis.
Estate Sancerre er 100% lavet i rustfrit stål med omkring 5 måneder på gradvist finere bærme før aftapning. Der er også en enkelt vinmarksaftapning fra den værdsatte La Chêne Marchand-vingård udelukkende plantet på caillottes (stenet kalkstensjord), der viser rigdommen på dette sted med storslået effekt.
Domaine la Croix Saint-Laurent ser ud til en stor fremtid med den næste generation, der påtager sig et større ansvar under Joel og Sylvies vågne øje.Fabien Cirotte laver denne skønne og sprøde Sancerre på 100% Sauvignon Blanc og markerne, langs Loirefloden, har her stor gavn af det tempererede mikroklima. Stilen er Sancerre når det er bedst! Høj og intens syre, stikkelsbær, pære, græs, citrus og hvide blomster i næsten. Kraftfuld, men stadig afrundet i smagen med grønne æbler, stenfrugt og en knitrende mineralsk afslutning. Vinene høstes manuelt i september og fermenteret i 15 til 20 dage med temperaturkontrol mellem 16 og 20 grader. Himmelsk match til skaldyr, asparges, fjerkræ eller kraftige oste.
OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken
Se vingårdens hjemmeside HER
- Område og Producent
Domaine La Croix Saint Laurent er et familiedrevet vinhus, der er gået i arv fra far til søn siden starten af 1900 og søn Fabien har dyrket de 10 hektar siden 1990. Ejendommen ligger i det kuperede landskab omkring landsbyen Bué, ganske få kilometer fra selve Sancerre. Jordbunden er sammensat af kalksten, rødler, kalk og flint. Vinstokkene er mellem 55 og 70 år gamle og udbyttet er 50-55 hl/ha. Siden 1996 har man arbejdet kraftigt på at nedsætte brugen af pesticider og arbejder nu efter økologiske og bæredygtige principper.