4,0 vivino

"Emidio Pepe" - Trebbiano d* Abruzzo

450,00 kr

 

"Have a Treb"

Naturvine buldrer frem og vi skønner at i løbet af de næste ti vil 10 % af vinsalget være i denne fantastiske genre. Her har du mesteren over alle. Emidio Pepe startede før alle og i dag laver han måske verdens bedste naturvine.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeNaturvin
LandItaliensk
OmrådeMontepulciano D'Abruzzo
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerTrebbiano
God TilLyst Kød
År2017
Alkohol12,5 %
Vivino4,0
Smag

Dette er en struktureret og seriøs hvidvin, der udvikler sig med tiden i glasset (eller karaffen). Smagsprofilen afhænger af årgangen, men adjektiverne er mindre vigtige end den dybe kompleksitet, kombineret med en ærlighed, der gør det nemt at dykke ned i vinen :-)

Beskrivelse

En balance i vingården, opnået efter mange års arbejde, takket være eksperten  Emidio, der med sin 55 års høsterfaring var i stand til perfekt at bestemme planternes næring, jordbearbejdningen, beskæringen og vegetation af vinstokke, hvilket begrænser enhver form for intervention i vinmarken og i kælderen. Ingen kemiske produkter bruges, heller ikke i de mest vanskelige år. Ingen kulturgær til at starte den alkoholiske gæring, og der tilsættes ingen enzymer til at tilskynde en unaturlig aroma. Kun naturlige produkter som kobberkrystaller og biodynamiske præparater bruges, Både i vingården og i kælderen. Alt dette for at returnere terroiret, klimaet og kulturen gennem Montepulciano og Trebbiano druernes karakteristiske personlighed.

Se vingårdens hjemmeside HER og se en fantastisk video med familien HER

Hvad anmelderne siger

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2006 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 600 bedømmelser (2015 Årgang)

Område og Producent

Emidio Pepe grundlagde sin vingård i 1964, efter at have arbejdet sammen med sin far og hans bedstefar, som allerede tilbage i 1889, lavede vin på Casa Pepe. Før nogen anden troede han stærkt på det store lagringspotentiale hos Trebbiano og Montepulciano druerne, og han dedikerede al sin energier til disse to oprindelige druesorter.

Født i 1932, og mand med af få ord, beslutsom og opmærksom iagttager. Solide værdier og præcise ideer i hans sind. Utrættelig arbejder han i dag med at tage sig af alle sine vinmarker personligt, fra beskæringen til høsten. Overvåger omhyggeligt de signaler, som naturen giver ham, og med den specielle følsomhed, der er udviklet i løbet af de over halvtreds års forskellig høst, fortolker han dem, og ser, at hans vinstokke og druer bliver til vin, uden at han altid blander sig. Han var opmærksom på sin terroir, beskyttede sin jord og sine vine mod kemikalier, og han baserede alt sit empiriske arbejde på respekten for traditioner og på det autentiske og ægte udtryk for sine vine.

 Vingården er en familiedrevet virksomhed, og alt hvad der virkelig tæller er  deres historie siger de. Dybt forankret til deres land, og det overleveres fra generation til generation. Stadig landmænd dybt inde: mens alt ændrer sig, vokser, udvikler sig med tiden, har deres måde at påtage sig arbejdet og livet forblevet den samme. I dag, under det stolte blik fra Emidio og hustruen Rosa, er de vigtigste garantister for denne tradition nu blevet Sofia og Daniela sammen med børnebørnene Chiara og Elisa. Sofia er garant for den ønologiske viden. Hun følger alle aspekter i forbindelse med produktionen og kvaliteten, mens Daniela  følger administrationen og de økonomiske aspekter af vingården. Chiara, Danielas datter, følger eksportmarkederne, og Elisa, der netop er fyldt atten år, begynder at støtte og hjælpe i vingården.
 

Jorden og vingården

Torano Nuovo er i centrum af en ikke forurenet natur, der stadig leveres af sin tid, i stand til at generere uforglemmelige frugter gennem dens jordbund og stadig i stand til at holde ideen om arbejde som en gave og i stand til at omdanne lidenskab for landet i uforanderlig kærlighed.
Klimaet afbalancerer havets bløde og svage indflydelse sammen med de kolde vandløb fra Gran Sasso-bjerget, hvilket giver en perfekt tilstand, der tillader en langsom og progressiv modning af smagene og skaber en ideel balance mellem sukker og syre. Ler- og kalkstenjordet er vært for rødderne, der går ned i mange meter. Jorden tilvejebringer og fodrer dem med bestemte mineraler, der gør det muligt for vinen at have kompleksitet og lang levetid.
I den nordligste del af Abruzzo, på en jordstrimmel beliggende mellem Adriaterhavet på den ene side og Gran Sasso-bjerget på den anden, hvilket giver det perfekte mikroklima for at lade vinstokkene vokse og producere druer af enestående kvalitet.
En kombination af jord- og klimafaktorer - den lerrige jord, der dræner vandet, placeringen af ​​vinmarkerne, som har en fin solbue igennem dagen, de forskellige temperaturer mellem dag og nat, der hjælper med at fylde sukkerarter i druerne og den konstante vind forhindrer bakterier og sygdomme, der skal udvikles - alt dette definerer Torano Nuovo.
36 ha. Montepulciano og Trebbiano d'Abruzzo med lidt Pecorino. Vinen er hovedsageligt pergola systemer og der er for at have afbalancerede årganger hvert år. Bladene i pergolaen beskytter druerne, når der er for meget sol, mens rækkerne lader jorden trække vejret, når det regner meget. Arbejdet er næsten ikke-eksisterende, fordi vi ønsker at bevare livet og jordens biologiske mangfoldighed. Ægorme, sommerfugle, edderkopper og ildfluer, er mangfoldige og vidner om fraværet af gødning. Pergola-vinstokke er de ældste, mere end 40 år gamle, og et gennemsnitligt udbytte er 90/100 kvintaler pr. Ha. Deres rødder kan gå 6 til 7 meter dyb og garantere næring, selv i de mest vanskelige perioder. Man behandler planterne kun med naturlige produkter.

Emidio har aldrig brugt nogen kemikalier siden starten, da hans hovedfokus var at have en levende jord for at have levende vin.

Biodynamisk landbrug fokuserer på de livskræfter, der findes i naturen aktiveret af universets dynamiske, livet (bios) stammer fra aktiviteten af ​​disse naturkræfter (dynamiske). Da Pepe-familien knyttede sig til biodynamisk landbrug i 2005, læste man bøger, lytteundervisning og studerede filosofien til Rudolph Steiner Her indså Sofia Pepe, at de fleste praksis, der var involveret i biodynamisk landbrug, allerede var gamle skikke hos casa Pepe.

Emidio havde altid respekteret månefaser som praksis i kælderen og i vinmarkerne, og han nægtede altid brugen af ​​kemiske produkter og fokuserede alt sit arbejde på at opnå en levende og struktureret jord. I dag bruger man biodynamiske præparater og dækker afgrøder til for at genaktivere mikroorganismerne i jorden og berige stoffet deri. Man lader vegetationen vokse spontant, så terroir kan udtrykkes fuldt ud i deres vin. Den resulterende biodiversitet giver mulighed for at have et antal gærfamilier, som vil bidrage til den spontane gæring, hvilket bringer flere smagsprofiler, som er unikke og uopløselige.