- Beskrivelse
Druesorten, Gamay er unikt velegnet til den tørre, sandede jord, vi finder på de stejle granitskråninger i vinregionen Beaujolais med dets tempererede klima. Under disse optimale forhold udtrykker den alle de egenskaber, der er specifikke for hver af Domaine Pardon's Crus ,
fra den frugtagtige , smidige vin til en vin, der er mere fyldig, stærkere og struktureret
Med en enkelt druesort tilbydes en sådan mangfoldighed af smag og fornemmelse, atder er noget for enhver smag.Denne vin kommer fra familieejendommen beliggende i byen Régnié-Durette og Lantignié på et sted kaldet "l'Ermitage".
Beaujolais-Villages appellationen dyrkes på de bedste bjergskråninger i regionen. Fordelt over 38 kommuner blomstrer Beaujolais Villages-vinstokkene takket være det særlige solskin i disse terroirs, som er baseret på granitjord, sand eller vulkanske sedimentære klipper.
Skråningen på stedet "l'Ermitage" består i det væsentlige af dyb granit og et tyndt lag sand på overfladen, hvilket giver friskhed, elegance og karakter til denne cuvée.Vinfremstilling
Manuel høst, når druerne er helt modne i begyndelsen af september.
maceration carbonique i 5 til 7 dage (hele bundter) i rustfri stålkar før presning.
Alkoholisk gæring under temperaturkontrol.
Malolaktisk gæring udført 100%
lagring i kar i 3 til 4 måneder før aftapning.Skal indtages i sin ungdom for at værdsætte dens frugtighed. Aldringspotentiale: Op til 5 år. - Serveringstemperatur: 13-14°C.
Vingårdens hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
Mâconnais og Beaujolais vinkonkurrence
GULD MEDALJE - JURY PRÆMIE
- Område og Producent
Passionen for vin og vin har været forbundet med Pardon-familien siden 1820, hvor Antoine Joseph Pardon, en vinavler ved l'Ermitage i Régnié Durette kommune, allerede producerede og solgte sine vine i Frankrig og i hele Europa. I begyndelsen af sidste århundrede, i 1900-tallet, øgede Louis salget til restauranter, hoteller og brasserier i Paris (hovedsagelig) og også i andre franske byer.
Efter Første Verdenskrig, for at imødekomme sine kunders stigende efterspørgsel efter kvalitetsvine fra Bourgogne og Côtes du Rhône , opnåede Louis en licens som vinproducent/købmand, hvorefter han udvalgte og tilføjede en række vine til sit sortiment. Dette førte til en betydelig ekspansion for Pardon & Fils i denne periode. Desuden kom hans to sønner, Antoine og Louis, i slutningen af 20'erne for at hjælpe ham.
I 1938 købte han en ejendom med vinfremstillingsfaciliteter og vinmarker i Fleurie . Efter hans død tog hans søn Antoine over, og hans bror forlod familievirksomheden til andre horisonter. I begyndelsen af 60'erne kom Antoines yngste søn Jean-Jacques til ham og udvidede salget af flaskevin; tidligere var hele produktionen blevet solgt i hele, halve og kvarte tønder. Så i 1991 sluttede Jean-Jacques' ældste søn Jean-Marc sig til familievirksomheden for hovedsageligt at varetage salgssiden. I 1993 var det hans bror Erics tur, en uddannet vinekspert, til at tage ansvaret for den tekniske side.