4,1 vivino

Chateau De Melin - Maranges 1er Cru "Clos des Rois" - 2020

350,00 kr

 

"Premier maranges"

Siden den franske revolution har seks generationer af vinbønder efterfulgt hinanden på Ch. De Melin, som har postadresse i den berømte burgundiske vinlandsby Auxey-Duresses. Vi er enormt glade for, at Wineboutique har fået en aftale med Chateau'et om importen af deres vine til Danmark.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilLyst Kød, Rødt Kød
År2020
Alkohol13 %
Vivino4,1
3 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Kraftfuld, altid meget farverig, der er aroma af små røde frugter og underskov

tabs-icon2 Smag

Tanninerne er skjult af en fantastisk blødhed. Særdeles kødfuldt udtryk

Beskrivelse

I 1968 overtog familiens datter Marie-Claire Derats-Dumay og hendes mand Jean-Claude, Domaine Paul Dumay. Mellem 1970 og 1995 erhvervede de mange små vinmarks parceller i Côtes de Beaune og Côtes de Nuits, domænet omfattede derefter 15 hektar.
I 2000 blev Arnaud, deres søn, uddannet som ingeniør og efter 10 års karriere i byggeindustrien, blev han overhalet af traditionerne. Sammen med sin kone Hélène køber de Château de Melin, der ligger i byen Auxey-Duresses, og beslutter sig for at oprette familiens vingård der.

Domaine du Château de Melin er i øjeblikket på 22 hektar og producerer således 22 appellationer: 20 i Côtes de Beaune og 2 i Côtes de Nuits.
Vinifikationen finder stadig sted i vingården i Sampigny-les-Maranges. På den anden side modnes vinene i deres kældre på slottet og her fortages også aftapningen.

Det er vigtigt for en vin at være af god kvalitet for at respektere vinstokken og dens miljø. vinstokken vil derefter fuldt ud udtrykke dens terroir's særlige egenskaber gennem sine druer.
Derfor har man i 2009, efter et par års bæredygtig dyrkning, valgt at konvertere ejendommen til økologisk dyrkning. Derfor dyrker man nu vinmarkerne med respekt for miljøet. Det vil sige uden brug af pesticider, herbicider og kemiske produkter. Det betyder også, at brug af svovl og kobber kun bruges i marken mod sygdomme og ikke i vinfremstillingen. - Det endelige mål er at opnå druer af god kvalitet, der udtrykker Bourgogne -terroiren på bedste måde.
Flere gange om året kontrolleres man af et uafhængigt certificeringsorgan: Ecocert. Den første årgang for at få denne "økologiske" etiket var i 2012.

Denne dejlige rødvin kommer fra den berømte vinmark Clos des Rois i kommunen Maranges, som er den sydligste vinproducerende kommune i Côte de Beaune. Maranges producerer mellemstore rødvine af Pinot Noir druen. Selvom Maranges ikke er den mest anerkendte af Bourgognes kommuner, har Maranges en håndfuld Premier Cru -vinmarker samlet mellem landsbyerne, der løber sammenhængende med naboen i øst Santenay. Jordbunden her minder stadig om dem længere oppe på Côte d'Or -skrænten, der indeholder et relativt højt niveau af kalksten og ler.

Teknisk set ligger Maranges lige inden for det administrative distrikt Saône et Loire, snarere end Côte d'Or -distriktet, men den lokale geologi og vinstil betyder her, at det fortsat betragtes som en del af Côte de Beaune, og derfor Côte d'Or vinregion.

Som nævnt er vinen er fra Clos des Rois, som er en af 7 Premier Cru vinmarker i Maranges appellationen. Flere vingårde laver vin på denne mark og altså også Ch. De Melin. - Clos des Rois dækker godt syv hektar selvom lokal skiltning kun angiver 4 ha.

Vinmarken er meste sydvendt med nogle sydvest orienterede pletter. Højden varierer mellem 260 og 290 m. og der er både flade sektioner og områder med moderate stigninger. Geologien er også mere variabel end vinmarker højere oppe på skråningen.

På Ch. De Melin bliver vinen vinificeret traditionelt og får hele 14 mdr. på egetræsfade, hvoraf 25% er nye. Vinen bliver bare bedre og bedre igennem årerne og vil nå sin højde op til ca. 8 år fra høstår. - Server vinen ved 14-16 gr. og brug det bedste fjerkræ eller røde kød til den.

 Se vingårdens hjemmeside HER - og en dejlig video fra slottet HER

Hvad anmelderne siger

-Guide Hachette 2015
--Guide Hachette 2013
---Médaille de bronze à l’Internationnal wine Challenge de Londres 2012
----Médaille de Bronze Concours des Grands Vins de France 2012
-----Médaille de Bronze au Burgondia 2012
------Journal Tasted , Guide Dussert-Gerbert, Guide Hachette, RVF Guide des meilleurs vins à moins de 20€ en 2012.

-Médaille d’Argent International Wine Challenge de Londres 2011,

--Médaille de Bronze concours Grands Vins de France 2011, 

---Commended à l’International Wine Challenge de Londres 2010,

----Médaille de Bronze Concours Général Agricole 2010, —

-----Le top Vignerons de l’Année.

------Médaille d’Argent Concours Général Agricole,

Bourgogne Aujourd’hui 2008, Guide Hachette 2008, Bourgogne Aujourd’hui 2007, Guide Fleurus 2007 et 2006, Burgondia d’Or 2005 , Bourgogne Aujourd’hui 2005, Guide Hachette 2003.

Område og Producent

12 km sydvest for Beaune, i hjertet af vinmarkerne, dominerer tårnene med høje skifertage på Château de Melin i landsbyen med samme navn.

 Bygget i 1551 af Rozereau -familien, blev slottet derefter købt af Brunet de Monthelie -familien i slutningen af ​​1600 -tallet, der derefter udvidede slottet, især ved at bygge en anden bolig modsat den første. Alle tre rektangulære bygninger, hver med et trappetårn, er organiseret i en hestesko omkring en firkantet gård.

301080526

I 1960 blev Aubervilliers kirkesogn ejer af slottet, og hver sommer tilbragte hundredevis af børn deres ferie her.

Det var i 1999, at huset blev erhvervet af dets nuværende ejere, Hélène og Arnaud Derats, som derefter gennemførte en total restaurering af slottet. Samtidig overtog de familiens vingård, der omfatter 22 hektar vinstokke i Côte de Beaune og Côtes de Nuits.

arnaud-et-helene-derats-sont-proprietaires-du-chateau-de-melin-depuis-decembre-1999-1436518924