- Beskrivelse
Umbrien vinregion er beliggende i det centrale Italien omgivet af Toscana, Lazio og Marche vinregioner. Etruskere og umbrere var de første til at plante vinstokke for 3.000 år siden. Senere blev regionen især kendt for hvidvinen Orvieto. Orvieto’en eksisterer stadig i dag – den hedder Trebbiano, Verdello eller Canaiolo Bianco – men i dag er Umbrien mest kendt for sine karakterfulde rød- og hvidvine.
Terroir og klima: Landskabet i Umbrien er præget af bakker og bjerge. Derfor trives en lang række forskellige druesorter på de forskellige jordtyper samt en masse oplevelser for at opdage dette enorme terroir. Særlige middelhavsmikroklimaer i området ved Trasimeno-søen i øst og i Tiberdalen sikrer en optimal modning af druerne. Dag- og natforskellene i temperatur, især i højere højder, er ideelle betingelser for at producere elegante, mineralske hvidvine med potentiale til at modnes.
Umbrien har i alt 2 DOCG-, 13 DOC-vine og 6 IGT-klassificerede områder, og næsten 60 % af de 16 500 ha vinmarker er beplantet med rødvine, især omkring Montefalco og Trasimenosøen.
Særligt ædle rødvine fremstilles af druesorten Sagrantino, Sagrantino di Montefalco . Den vulkanske jord i de varmere områder producerer denne fremragende krydret-rige og langlivede rødvine. En mørk, kraftfuld, alkoholisk og fyldig rødvin. Helt specielt kræver vinen lidt tilvænning, da den kan nå enormt høje tanninniveauer, som udblødes med alderen.
Vinmarker beliggende i Bevagna kommune med sydøst eksponering på 250 m.o.h. - Vinstokken har en alder af 20 år - Høsten starter typisk i september og der håndhøstes - Maceration på drueskindet og derefter 24 måneder i store fad af fransk eg efterfulgt af 12 måneders flaskelagring
Vineriet er uden pumper overhovedet – al håndtering af vin foregår ved tyngdekraft i det toetagers vineri. Der bliver kun et udkomme på 5000 flasker pro anno
OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken
Vingårdens hjemmeside HER - En videorundtur med ejeren HER
- Hvad anmelderne siger
VIVINO
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 20 bedømmelser
- Område og Producent
Umbrien vinregion er beliggende i det centrale Italien omgivet af Toscana, Lazio og Marche vinregioner. Etruskere og umbrere var de første til at plante vinstokke for 3.000 år siden. Senere blev regionen især kendt for hvidvinen Orvieto. Orvieto’en eksisterer stadig i dag – den hedder Trebbiano, Verdello eller Canaiolo Bianco – men i dag er Umbrien mest kendt for sine karakterfulde rød- og hvidvine.
Terroir og klima: Landskabet i Umbrien er præget af bakker og bjerge. Derfor trives en lang række forskellige druesorter på de forskellige jordtyper samt en masse oplevelser for at opdage dette enorme terroir. Særlige middelhavsmikroklimaer i området ved Trasimeno-søen i øst og i Tiberdalen sikrer en optimal modning af druerne. Dag- og natforskellene i temperatur, især i højere højder, er ideelle betingelser for at producere elegante, mineralske hvidvine med potentiale til at modnes.
Umbrien har i alt 2 DOC-, 13 DOC-vine og 6 IGT-klassificerede områder, og næsten 60 % af de 16 500 ha vinmarker er beplantet med rødvine, især omkring Montefalco og Trasimenosøen.
Særligt ædle rødvine fremstilles af druesorten Sagrantino, Sagrantino di Montefalco . Den vulkanske jord i de varmere områder producerer denne fremragende krydret-rige og langlivede rødvine. En mørk, kraftfuld, alkoholisk og fyldig rødvin. Helt specielt skal vinen lidt tilvænning, da den kan nå enormt høje tanninniveauer
Mevante vingården har ligget på bakkerne i Bevagna siden halvfemserne, lige i hjertet af produktionsområdet Sagrantino di Montefalco. Ejerskabet og ledelsen tilhører brødrene Paolo og Antonella Presciutti, romerske iværksættere af umbrisk oprindelse, som altid har bevaret et stærkt bånd til territoriet, så meget, at de satser på relanceringen af dette firma og dette særlige territorium, der er så rigt på historie.
Kælderen er spredt over to etager og udnytter denne konformation til at kunne udføre dekantering ved hjælp af tyngdekraften: tyngdekraftens hjælp tillader mindre stress for vinen og gør det muligt at holde aromaerne mere intakte. De rum, der er beregnet til forædling af vin, er under jorden, og derfor styres temperatur og luftfugtighed naturligt, hvilket favoriserer langsomme og naturlige forfinelser og et meget lavt energiforbrug.
Vingården, der består af en enkelt mark på 10 hektar, er fuldstændig eksponeret mod øst, herfra kan du se solen stå op, Levanten, fra disse enkle begreber, men så vigtigt at identificere territoriet, "MEVANTE" var født.