PERNOD ABSINTHE

395,00 kr

 

"Lige i øjet"

Rygterne siger, at drikker man for meget af denne gudedrik, Absinth, så bliver man blind. Vi tror der skal en del til før det bliver aktuelt, men pas alligevel på. Det smager rigtig godt og er rigtigt stærkt.

Indhold i CL70
LandFransk
Alkohol68
Beskrivelse

Flere og flere mennesker søger at opleve Pernod Absinthe, som den oprindeligt blev nydt i La Belle Epoque-perioden, traditionen for The Green Hour eller L'Heure Verte, som den blev kendt, har set en genoplivning i de senere år. Green Hour var det navn, der blev givet til den populære sædvane i midten af ​​1800-tallet af at drikke absint kl. 17.00. 

 Den voksende entusiasme og interesse for traditionelle drinks og cocktails, populariteten af ​​vintage cocktailsbarer og speakeasies og den globale genindførelse af absintbaserede drinks har kombineret til at brænde interessen for oprindelsen og skikken forbundet med The Green Hour.

Hvordan serveres Absinth. Se HER - Pernods hjemmeside HER

Område og Producent

Ifølge legenden er det Pierre Ordinaire, en fransk læge i eksil i den schweisiske kanton Neuchâtel, som opfandt absint.

 Han anvendte absint på patienter med forskellige sygdomme. I 1830-tallet fik kunstnerne øjnene op for absint og fik den indført på caféerne rundt omkring i Paris. De kaldte absinten for den "grønne fe" efter dens  hallucinerende virkning.

Berømtheder som Picasso, Wilde, van Gogh, Maupassant og Poe bidrog til, at denne drik blev en verdenssucces. 

Det er samme opskrift som anvendes i dag. Forskellen er dog, at  den tilladelige koncentration af Thujon, som er monoterpen, der bl.a. forekommer i alm. Thuja, er reguleret. Alkoholprocenten 68 er den samme som oprindeligt, lige som ingredienser som malurt, stjerneanis, isop, mynte, lakrids og koriander er de samme.