Don Julio 1942 - Tequila

1.295,00 kr

 

"Cru classé Tequila"

Den ikoniske Don Julio 1942 Tequila, der er fejret i eksklusive cocktailbarer, restauranter og natklubber, er valget af kendere verden over. Produceret i små partier og modnet i mindst to og et halvt år, er Don Julio 1942 Tequila håndlavet som hyldest til året, hvor Don Julio González begyndte sin tequila-rejse.

Indhold i CL70
Alkohol38 %
Duft

søde aromaer af vanilje og toner af nødder, mandler og chokolade kombineres med eksotisk kanel og en lys essens af eg.

Smag

spændende udvalg af smage. Hints af varm eg, peber og kanel. Ekstraordinær blød med forbløffende dybde.

Beskrivelse

Modnet i 30 mdr. i amerikanske tønder af hvid egetræ. En hyldest til Don Julio 1942. Året, hvor Don Julio González begyndte sin tequila-rejse. Denne specielle Añejo Tequila er exeptionel og raffineret og er produceret i små partier, afspejlende Don Julio González 'livslange lidenskab for at fremstille tequila af højeste kvalitet. 

Den perfekte gave til tequila-kenderen, Don Julio 1942 fåes kun i limited udgave og kan være en idé, som særlig gave til hende/ham på fødselsdagen eller jubilæet. Don Julio 1942 er også en god gave til jul eller fars/mors dag og giver også et imponerende udtryk som en forretningsgave.

Se en anmledelse og en smagning HER

Område og Producent

Don Julio Tequila er opkaldt efter dens grundlægger, Don Julio González-Frausto Estrada, som begyndte at destillere tequila i 1942 i en alder af 17 år. I denne meget unge alder etablerede Gonzalez-Frausto sit eget destilleri, La Primavera, og tilbragte næste 40 år med at forbedre sit håndværk. Han eksperimenterede med at kontrollere forskellige aspekter af tequila-fremstillingsprocessen, "fra dyrkning af agave til aftapping af det endelige produkt." Han opkaldte sit destilleri La Primavera (FORÅR), hvor han producerede sit første mærke Tres Magueyes. Han siges at have "brugt næsten fyrre år på at perfektionere håndværket."  Don Julios første tequilas blev kun delt med venner, men som ordet om den suveræne kvalitet af ​​hans tequila spredte sig, grundlagde han officielt sit firma.

I 1985 fejrede Don Julio González-Frausto sin 60-årsdag, hans sønner mindedes datoen ved at oprette en Tequila i hans navn, Don Julio. 

I 1999 havde den nu nedlagte Seagram. investeret i Tequila Don Julio, Mexicos SA. De udvidede agaveplantager var et joint venture mellem familierne Gonzalez-Frausto, Funtanet, Andrade Rivera Torres og Cuaik. I 1999 sagde Don Julio Gonzalez, "Jeg er stolt over, at Gonzalez-Frausto-familien slutter sig til Seagram-familien i en global indsats bag Don Julio Tequila. Jeg er forpligtet til personlig at føre tilsyn med agaveplantagerne, som er så vigtige for den overlegne og unikke kvalitet af Tequila, der bærer mit navn. " Diageo underskrev et joint venture med Casa Cuervo i 2003 og solgte en andel på 50 procent i Don Julio for 100 millioner dollar.

Don Julio Gonzalez-Frausto Estrada blev født den 7. januar 1925 i Atotonilco, Jalisco, hvor detvigtigste destilleringsanlæg ligger. Don Julio lærte betydningen af ​​ansvar i en tidlig alder ved at arbejde hos sin onkel José's tequila-destilleri. I en alder af 23 giftede han sig med Dorothea Garcia, som han havde 9 børn med. I 1942 startede han som tidligere nævnt et tequila-destilleri, der senere blev kendt som "La Primavera." I 1951, med mærket Tres Magueyes, var han på en sti, der senere skulle blive Tequila Don Julio i dens forskellige varianter: Blanco, Reposado, Añejo, 70, 1942 og Real. Don Julio González-Frausto Estrada døde tirsdag den 20. marts 2012 af naturlige årsager.

Agaven til Don Julios Tequila dyrkes i højlandsområdet Atotonilco på familiens marker. Tequilas store aldringsproces over tid finder sted i forbindelse med udviklingen af ​​agaveplanter, da de tager syv år at nå modenhed. Hver agaveplante høstes med håndkraft. Agaveplanten skæres fra dens rødder, og derefter borttages de spydagtige blade. Den venstre kerne kaldes en piña, som er råmaterialet, der bruges til fremstilling af tequila. Piñas transporteres på en lastbil til Don Julios Distillery, hvor de skæres i stykker i lige store størrelser, så de bager jævnt. Piñas lægges nu på mursten, hvor de langsomt bages i løbet af flere dage. Derefter knuses og bakkes de bagte piñas med vand, hvilket frigiver den søde agavesirup, der kaldes agavesaft. Derefter tilsættes gær til agavevandet og overlades til gæring. Efter fermenteringsprocessen resulterer det i en sød, let alkoholisk agaveøl, som derefter hvor den destilleres til at blive tequila. Til sidst sættes det i rustfrit ståltanke før tappning, eller ex-bourbon fade til yderligere modning.