4,1 vivino

Bertani - "Ognisanti di Novare" - Valpolicella Superiore D.O.C.

395,00 kr
  • Køb 6 for 295.00 pr. fl. og spar 26%

 

"The best Valpo."

Kåret i måske verdens mest anerkendte medie, Gambero Rosso, til den bedste vin. Ognisanti di Novare modtog nemlig Tre Bicchieri Award. En meget fin anerkendelse og vi har ekstraordinært fået få flasker hjem af denne skønne vin.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeValpollicella
FyldeFrugtig, Tør
DruerCorvina, Rondinella
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Vildt
År2019
Alkohol12,5 %
Vivino4,1
40 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duftende næse med smukke overtoner af surkirsebær, tørrede blomster og hvid peber

tabs-icon2 Smag

Perfekt balanceret på ganen med fast tannin og vidunderlig krydderi og frugtdybde på grund af trælagringen. En overlegen, vindende vin fra Valpolicellas kernezone.

Beskrivelse
Bertani er netop blevet kåret som Winery of the Year af Gambero Rosso i "Italian Wines 2023". Det var Bertani, der i midten af det 20. århundrede købte Tenuta Novara i Valpolicella Classico og efter et halvt århundredes studier producerede "vinen", der blev starten på Amarone - den ikoniske vin fra dette område - som blev produceret første gang i 1958.
Hæderen stopper dog ikke her. Bertanis nye vin Ognisanti di Novare modtog nemlig også Tre Bicchieri Award ved en officiel overrækkelse i Rom lørdag den 15. oktober.
I begrundelse for valget af Bertani og Ognisanti di Novare skriver Gambero Rosso: "Bertanis Cru-projekt er en reel revolution for Valpolicella og kun et vinhus med store kompetencer, vision og markedskendskab formår at sætte en helt ny kurs.”.

Hos Bertani bliver respekten for traditionerne på fornemste vis kombineret med innovation samt god forretningssans, hvilket gør det muligt at opnå vine af den højeste kvalitet. Bertani er i dag et yderst solidt vinhus, som råder over mere end 200 hektar vinmarker i de bedst egnede vinområder i Veneto.

Druerne til denne topklasse Valpolicella Classico Superiore kommer fra temmelig golde, kalkholdige og terrasserede vinmarker i Tenuta Novare over Ognisanti-kirken. Her produceres vine med større kompleksitet, perfekt struktur og højere koncentration end på de fleste andre Valpolicella-steder. Druesammensætningen er: 95%  Corvina , 5%  Rondinella - Vinen har været lagret 12 måneder på franske egetræsfade samt mindst 6 måneder på flasken inden frigivelsen. Er du elsker af lette elegante vine, så er dette primo vin for dig. Den er som fløjl på tungen......

OBS: Køb 6 fl. og få original trækasse og underskrevet dokument med....

Se vingårdens hjemmeside HER - Du skal se en video derfra HER

Hvad anmelderne siger

"Kompleksiteten kommer snigende på dig her. Fra en enkel rødbær-start udvides aromaprofilen og tilføjer noter af friskpressede appelsiner, tranebær og tørre mineraler. Middelfyldig med faste, silkebløde tanniner og en lang, lang finish. Bertani er mestrene i denne form for behersket kompleksitet, en sjældenhed i Veneto-regionen." JAMES SUCKLING

Bedømmelser

Område og Producent

Bertani-vingården blev grundlagt i 1857 af brødrene Giovan Battista og Gaetano Bertani i Quinto di Valpantena nord for Verona. Gaetano var ekspert inden for vinfremstilling, efter at have lært nye teknikker i Frankrig fra professor Guyot, som stadig betragtes som en førende ekspert inden for vindyrkning i dag. Starten af ​​Bertanis aktiviteter faldt sammen med den ånd af innovation, der fik dem til at bruge de nyeste produktionsteknikker, både i vingården og i kælderen og anvende dem til alle godser i Valpantena og Soave, samtidig med at man respekterede territoriet og landbrugstraditionerne i området.

Professionalisme på højt niveau, kvalitet, forretningsskarphed og ånd af innovation var de træk, der fik de to brødre til at skille sig ud lige fra starten inden for vinbranchen i Verona. Bertani var en af de første virksomheder i Italien, der forstod værdien af ​​flaskevin; store investeringer blev foretaget lige fra starten i vinmarkerne og i kælderen for at flaske og eksportere italiensk kvalitet over hele verden med Bertani-vine, der krydsede Atlanterhavet og allerede var populære i mange amerikanske byer ved udgangen af ​​det nittende århundrede.

Bertani blev grundlagt på tidspunktet for den italienske samling, med ønsket om stolt at repræsentere fremragende vine fra en ny nation med en tusind år gammel kultur. Dette engagement og kvaliteten af ​​Bertani-vine hjalp dem med at opnå fremragende egenskaber i 1923: den kongelige anerkendelse. Selvom det er et forældet symbol nu, hvor Italien er en republik, repræsenterer det stadig for dem, opnåelsen af ​​den højeste kvalitet.

Den konstante forpligtelse inden for vinproduktion og vinfremstilling inducerede Accademia di Agricoltura, Arti e Commercio di Verona (Verona Akademi for Landbrug og Handel) til at nominere Bertani som modelgård i 1870 takket være deres professionalisme, introduktionen af ​​monokultur og nye systemer i vinmarkerne.   

Og det var ikke alt: kvaliteten af ​​Bertani-vin hævdede sig straks for sin elegance, så meget, at Soave stod på menuen ved King George VIs kroning i England i 1937.

I midten af ​​det tyvende århundrede, da de købte Tenuta Novare, i Valpolicella Classica, gennemførte Bertani den 50 år lange undersøgelse med at fremstille ”vinen”, der skulle vare for evigt. Dette var starten på Amarone, den ikoniske vin fra dette område, med den første årgang tilbage til 1958.

Med over 200 ha vinmarker i de bedste områder i Verona-provinsen er Bertani i dag en solid vingård med en konstant stigende distribution i Europa og resten af ​​verden. Der er to historiske vingårde, den ene i Grezzana, den nuværende base og det pulserende hjerte i virksomheden, hvor vinificering, tapning og forsendelse udføres, og Tenuta Novare i Arbizzano di Negrar, i hjertet af Valpolicella Classica-området, vuggen til store røde som Amarone og Valpolicella Classico Superiore.

Som et ikon for italiensk vin i verden kombinerer Bertani typicitet af indfødte druesorter med kontinuerlig forbedring af vinmarkerne og opmærksomhed mod terroir.

Respekt for naturen betyder først og fremmest at fortsætte med et sted som Tenuta Novare, deres Amarones sande sjæl.

Respekt for deres druer, sammen med en naturlig tørremetode (eller som man foretrækker at kalde det: "sætte druerne til hvile i tørrerummet"). Man har aldrig brugt nogen form for kunstig tørring. Dette skyldes ikke noget "filosofisk" valg fra deres side, men den afprøvede overbevisning om, at dette er den eneste måde at få gode og karakteristiske Amarone-vine, hvor elegance hersker over magten.

Respekt for deres vine ved at give dem mulighed for at udvikle deres kvalitetspotentiale på den bedst mulige måde. Mosten gennemgår langsom gæring i betonkar, nogle gange i over 50 dage. Dette er en modig beslutning, fuld af risici, men understøttet af overbevisningen om, at dette er den eneste måde at få høje alkohol- og glycerolniveauer og garantere rige, elegante aromaer. Vinen modnes i mindst seks år i slovenske egetræfade og modnes i yderligere 12 måneder på flaske. Det er en langsom, men værdifuld proces at lade  Amarone-vinen udvikle dens elegante aromaer, og hvad man betragter som grundlæggende egenskaber for ekstraordinær lang levetid.

Det er helt naturligt eller, som de foretrækker at sige, traditionelt. Men denne tradition kom fra undersøgelser, analyser og sammenligninger foretaget for at forstå, hvordan man kan forbedre den autentiske identitet af druerne. Denne proces har fundet sted på samme sted og på samme måde i over 50 år. Det er et sted, hvor der kan være store ændringer i vejret fra september til december. Og det er derfor deres Amarone er frugten af ​​de typiske vejrændringer i denne periode, der har indflydelse på årgangen.

Dette er en vigtig demonstration af den rolle, tid spiller i deres måde at undfangne ​​og producere vin. Det er en lang gæring, 50 dage i betonkar ved en temperatur, der når 18 ° C, fordi man ved, at dette er den eneste måde at få en følsom profil fuld af finesse og elegance og ikke koncentration og overdådighed. Det er en kompleks beslutning, der tvinger vingården endnu mere, til at garantere de sundeste udvalgte druer.

Dette er scenen, hvor "Bertani-tiden" spiller den vigtigste rolle og bliver hovedpersonen; Man er overbeviste om, at en længere modningstid forbedrer karakteren af ​​deres Amarone. Det varer syv år og garanterer harmoni i vinen. I løbet af denne lange ventetid forstårs vigtigheden af ​​produktionsbeslutninger, som aldrig er invasive og altid respekterer naturens forløb, selv når det ser ud til at gå imod.