SILVER SEAL DEMERARA 1992 UITVLUGT DISTILLERY GUYANA - 23 YEARS OLD RUM

3.600,00 kr

 

"The Rare"

Denne rom er uhyre sjælden og vi ved faktisk ikke om vi kan få flere hjem end dem vi har på lager.

TypeRom
Indhold i CL70
LandGuyana
År1992
Alkohol50 %
tabs-icon1 Duft

I duften findes der klassiske demeraranoter så som brunt sukker, orangeskal, toffee og dybe spændende indtryk.

tabs-icon2 Smag

Smagen er frisk af peber, citron og grøn peber. En super lækker og elegant rom med en fabelagtig og lang afslutning.

Beskrivelse

I Guyana, Sydamerika, finder du et sammenkog af destillationsvirksomheder. I dag findes der nemlig kun ét destilleri, nemlig Diamond Distillery, men på Diamond Distillery står der en række gamle og legendariske destilleringsapparater som tidligere har stået på andre plantager rundt i Guyana. Inden Uitvlugt Distillery lukkede i 2000 og derefter blev flyttet til Diamond, blev dette denne single cask rom i 1992 destilleret på den oprindelige plantage. Fadet blev flyttet til England hvor den 23 år efter er blevet tappet på fad.

Der er tale om en melassebaseret, kolonnedestilleret rom som er tappet på flaske ved 50 % alkohol. 

Der findes kun 231 flasker af denne aftapning...

Se en fin video om Silver Seal HER

Område og Producent

Alle kan i princippet købe deres eget fad og tappe under eget navn, men det er en meget lille og lukket kreds som får tilbudt de bedste fade, direkte fra de bedste producenter. Massimo fortæller, at når et destilleri har et fad som er helt specielt så sender de ham en prøve, og på den måde modtager han hundredevis af prøver om året. Mange fade og destillerier bliver afvist i processen, og han er efter eget udsagn, ikke bange for at betale over 100.000 euro for de ”rigtige” fade.

Når han har fundet det helt rigtige fad lægges det til side, hvor det derefter lagre til perfektion. Så snart Massimo har købt et fad bliver det transporteret til hans egne lagerfaciliteter i Skotland, så fadet ikke på den ene eller anden måde bliver forbyttet med et andet. Her for fadet lov til at lagre videre indtil Massimo vurderer at fadet er klar til at blive tappet på flasker under navnet Silver Seal. Kunsten når man køber en yngre fad rom eller whisky til lagring er, at vide hvordan spiritussen vil udvikle sig over tid. Selvom Massimo er en mester i netop denne disciplin er der nogen gange fade som ikke udvikler sig som Massimo ønsker det. Disse fade bliver ikke tappet på Silver Seal flasker, men solgt videre til andre mindre kræsne spirituskøbmænd.

De fleste af aftapningerne flaskes som single cask ved en alkoholprocent fra 46 og op, hvilket gør, at hver udgave kun bliver produceret i et meget begrænset oplag på et par hundrede flasker. Flaskerne er nummereret med et samlet antal producerede udgaver, et enhedsnummer samt et evt. fadnummer. Derudover angives der ligeledes ofte hvor rommen/whiskyen er blevet destilleret, samt destillerings år og tappe år. Alle disse specifikationer er med til at give nogle yderst unikke og spændende rommer og whiskyer, som henvender sig til et helt specielt publikum. Silver Seal tapper desuden ikke kun rom og whisky men også italiensk Grappa, der bland andet bliver lagret på romfade.

Den nye serie af whisky og rom, som er blevet tappet i 2015, kaldes Wildlife Collection, og er kendetegnet ved et meget farverigt og livligt labelunivers, med billeder af papegøjer i junglen og store afrikanske dyr på savannen. Alle Silver Seal’s aftapninger er uden tilsat sukker og/eller karamel. Deres rom er helt igennem unik og ægte, og henvender sig til de helt store romnørder, og er bestemt gode samle- eller investeringsobjekter.

wswaanjou