EL DORADO - DEMERARA RUM - Enmore 1993

1.895,00 kr

 

'Rom i Top'

Denne er dejlige rom er en del af El Dorado Demerara "Rare Collection" og som er destilleret i 1993 på Enmores wooden pot still. Enmore er en af denne verdens bedste destillationsapparater og som sådan lavende nogle af de bedste og mest aromatiske rom i verden.

TypeRom
Indhold i CL70
LandGuyana
År1993
Alkohol56,6 %
tabs-icon1 Duft

Meget aromatisk rom med snesevis af lag

tabs-icon2 Smag

Smagen er balanceret med alkoholprocenten, fad og de mange krydderinuancer.

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen er skøn og lang.

Beskrivelse

Mere end 300 års erfaring gør firmaet til en unik spiller i det store rommarked. kendte for mange typer, variationer og destillationsapparater.. Enmore er navnet på et destilleringsapparat, som i dag står på Diamond Distillery. Førhen stod dette destilleringsapparat på nabosukkerrørsplantagen Enmore, et godt stykke fra Diamond. Enmore har mere end 130 år på bagen.

Område og Producent

Demerara Distillers, Guyana, er helt unikke. Intet andet rom destilleri kan prale af en sådan arv og erfaring udi rom. Det er dette der gør at firmaet kan fremvise en kæmpevariation af kvalitetsrom, som har vundet anerkendelse verden over. Rom i forskellig alder, stil og karakter. Vi skal helt tilbage til 1650 hvor briterne introducerede destilleringsprocessen. Få år efter havde de ca. 300 ejendomme som producerede sukkerrør ligeså mange destillationsapperater og nogle af dem er i drift i dag og er verdens berømte. I 1752 blev den tredie bosættelse i Guyana en realitet. Demerara var navnet og fandtes ved floden af samme navn. De næste par århundreder forsvandt flere og flere sukkerrørs-ejendomme og hermed også de gamle destillationsapperater. Det hele er efterhånden samlet i Demerara Distillers limited og befinder sig på ejendommen Diamond på den østlige side af floden. Her er alle de gamle apparater fra Port Mourant, Versailles, Enmore og Uitvlugt.