Fary Lochan - Sommer Batch

595,00 kr

Med Fary Lochans sommer variant får du en olieret whisky med mange fine smagsnoter. Du finder blandt andet en fin let bourbon vanilje, malt, sommerblomster, tørret frugt, pærer, bivoks og et lille strejf af dansk jordbund.


De kraftige olier i whiskyen giver en spændende meget lang eftersmag, som bliver længe i mundhulen. Den følges op af en let prikken på tungen og et strejf af citrus.


I denne sommer edition er der ingen røgnoter.

Læs mere
Type Whisky
cl 50
Land Dansk
Alkohol 46 %
Beskrivelse

Detaljer

FARY LOCHAN DESTILLERI A/S blev etableret i 2009. De er et af verdens mindste destillerier, og de producerer kun en relativ lille mængde whisky hvert år. Til gengæld er den af allerhøjeste kvalitet, og de går ikke på kompromis! Alt er håndlavet udfra traditionelle skotske traditioner. 

Kedlerne er specialdesignet i Skotland til at give deres whisky præcis den smag, de ønsker – hver gang. Og deres smag er ganske unik, da de som de eneste i verden bruger friske brændenælder, når de ryger vores malt. 

Deres whisky kommer i fire varianter. De kalder dem ”de 4 årstider”. Smagen er rund og blød i alle varianter – også dem med røg. Og de står 100% inde for smag, kvalitet og den gode historie.

I glasset

Detaljer

Kendetegn: olieret whisky med citrus og vanilje Noter: sødlig citrus, bourbon vanilje, frisk malt, tørret frugt, chokolade, kaffe og lakridsbrud. Røg: ingen
Område og Producent

Detaljer

Jens-Erik Jørgensen havde i flere år haft en drøm om at skabe whisky, der var unik på smag og kvalitet – en dansk whisky, der både i det store billede og i de helt små detaljer skulle adskille sig. Han startede med detaljerne og brugte sin fritid på at arbejde på en opskrift, hvor smagen var både kraftig og olieret. Jens-Erik, der var vokset op på Fyn, fandt inspiration i minderne om den fynske rygeost, som hans mor plejede at ryge over friske brændenælder. Det var med de minder, at han på en gåtur i Farres skov samlede nogle brændenælder og tog dem med hjem for at ryge sin malt over dem. I 2009 stod han med et fad single malt whisky, der netop var enestående. I den første tår han tog, lå røgsmagen fra brændenælderne i baggrunden, og rundt om den lå en olieret og kraftig smag. Den tår blev starten på det, som i dag er Fary Lochan. Det første fad blev fyldt og lagt til lagring i kælderen den 31. december 2009. I dag produceres der også gin, snaps og likører og efter Jens-Eriks alt for tidlige død er det hans tre børn og deres mor der driver destilleriet.