SILVER SEAL - PLUSCARDEN VALLEY 21 YEARS OLD 1994-2016 (MILTONDUFF DEST.)

3.000,00 kr

 

"Pluscarden + Miltonduff"

Denne Pluscarden Valley, bedre kendt under navnet Miltonduff, er 21 år gammel og dermed destilleret i 1994. Få kender til Miltonduff, som faktisk er et af de ældste destillerier i Skotland. Miltonduff var oprindelig en ulovlig ”farm distiller” kaldet Milton, hvorefter man tilføjede "Duff" da det opnåede sin licens i 1824.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol45,8 %
6 stk. På lager
Beskrivelse

Man spekulerer på, hvad munkene ville have gjort ud af det. Måneskin var almindeligt i omgivelserne ved Pluscarden Abbey i smugleræraen i slutningen af ​​det 18. og begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Det vides ikke om nogen klosterdestillation nogensinde har fundet sted - det oprindelige kloster forfaldte i begyndelsen af ​​det 17. århundrede, men blev restaureret i 1948 og er nu det eneste middelalderkloster, der stadig er beboet af munke. Destillation fandt bestemt sted på Milton Farm, hvor klosterets gamle melmølle engang lå.

Miltonduff (suffikset kommer fra Duff-familien, som ejede godset) blev lovligt i 1824 og var i slutningen af ​​århundredet en af ​​de største producenter i Skotland, der producerede mere end en million liter om året og brugte tredobbelt destillation (en usædvanlig teknik for Highland/Speyside destillerier).

Dens næste vartegn kom i 1936, da den blev købt af den canadiske destillatør Hiram Walker , som begyndte sin skotske ekspansion (Ballantine's, Dumbarton).

I 1964 blev et par 'Lomond' stills installeret, der producerede en malt, som fik navnet Mosstowie. Destillationsapparaterne fungerede indtil 1981. En betydelig udvidelse i 1974 gjorde at kapaciteten blev øget til mere end 5 mill. liter om året med tre par stills nu i drift. I 2005 blev det en del af Chivas Brothers. 

Miltonduff var kortvarigt en del af Allied Distillers Caledonian Malts-serie (sammen med Laphroaig, Tormore, Scapa og Glendronach), men bortset fra en limited edition 18 år gammel fadstyrkeaftapning har der ikke fundet nogen officielle udgivelser sted under Chivas Brothers' ejerskab.

Whiskyskribent Michael Jackson beskriver Miltonduff-stilen som blomsteragtig, ren, fast og elegant. Med 45,7 % alkohol er denne single cask whisky kun tappet i 356 eksemplarer.

Se en tour HER

 

Område og Producent

Silver Seal laver meget få aftapninger hvert år, og tapper kun de allerbedste fade på flaske. Alle kan i princippet købe deres eget fad og tappe under eget navn, men det er en meget lille og lukket kreds som får tilbudt de bedste fade, direkte fra de bedste producenter. Massimo fortæller, at når et destilleri har et fad som er helt specielt så sender de ham en prøve, og på den måde modtager han hundredevis af prøver om året. Mange fade og destillerier bliver afvist i processen, og han er efter eget udsagn, ikke bange for at betale over 100.000 euro for de ”rigtige” fade.

Når han har fundet det helt rigtige fad lægges det til side, hvor det derefter lagre til perfektion. Så snart Massimo har købt et fad bliver det transporteret til hans egne lagerfaciliteter i Skotland, så fadet ikke på den ene eller anden måde bliver forbyttet med et andet. Her for fadet lov til at lagre videre indtil Massimo vurderer at fadet er klar til at blive tappet på flasker under navnet Silver Seal.

Kunsten når man køber en yngre fad rom eller whisky til lagring er, at vide hvordan spiritussen vil udvikle sig over tid. Selvom Massimo er en mester i netop denne disciplin er der nogen gange fade som ikke udvikler sig som Massimo ønsker det. Disse fade bliver ikke tappet på Silver Seal flasker, men solgt videre til andre mindre kræsne spirituskøbmænd.

De fleste af aftapningerne flaskes som single cask ved en alkoholprocent fra 46 og op, hvilket gør, at hver udgave kun bliver produceret i et meget begrænset oplag på et par hundrede flasker. Flaskerne er nummereret med et samlet antal producerede udgaver, et enhedsnummer samt et evt. fadnummer. Derudover angives der ligeledes ofte hvor rommen/whiskyen er blevet destilleret, samt destillerings år og tappe år.

Alle disse specifikationer er med til at give nogle yderst unikke og spændende rommer og whiskyer, som henvender sig til et helt specielt publikum. Silver Seal tapper desuden ikke kun rom og whisky men også italiensk Grappa, der bland andet bliver lagret på romfade. Den nye serie af whisky og rom, som er blevet tappet i 2015, kaldes Wildlife Collection, og er kendetegnet ved et meget farverigt og livligt labelunivers, med billeder af papegøjer i junglen og store afrikanske dyr på savannen.

Alle Silver Seal’s aftapninger er uden tilsat sukker og/eller karamel. Deres rom er helt igennem unik og ægte, og henvender sig til de helt store romnørder, og er bestemt gode samle- eller investeringsobjekter.

wswaanjou