SILVER SEAL - GLEN ELGIN 20 YEARS OLD 1995-2016

3.600,00 kr

 

" The young one"

Selvom at destilleriet er over 100 år gammel er det stadig det yngste af slagsen i Speyside.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol51,9 %
3 stk. På lager
Beskrivelse

Beliggende i den underligt navngivne landsby Fogwatt, var Glen Elgins tidlige år noget usikkert. Den startede produktionen i 1900, lige som whiskyen var på vej ind i en af ​​dens periodiske lavkonjunkturer og blev prompte sat i mølpose to gange, før den blev solgt i 1906. Den kom med i DCL i 1929 og fik licens til White Horse Distillers . Der kom først elektricitet til destilleriet i 1950. Indtil da blev det drevet med paraffin. 

Lidt overraskende måske, at Glen Elgin har været en stor bidragsyder til blandinger, især White Horse (der var en legendarisk 12-års eksklusiv for det Japanske marked, som stærkt promoverede White Horse-linket på etiketten). Det var et medlem af Diageos 'Hidden Malts'-serie, som kort dukkede op i begyndelsen af ​​årtusindskiftet, før den blev droppet til fordel for Singleton-familien med højere volumen. Som et resultat forbliver destilleriet en mindre kult blandt malt-elskere og er æret af blendere.

 Som en Speyside malt er dens stil selvfølgelig glat, blød og sødt honning. Blødt kildevand kommer fra området Millbuies Loch sydøst for destilleriet. Luk øjnene, mens du næser et glas, og du kan næsten se bier bestøve blomster, så dominerer honningsød og maltagtig smag ganen - selv et strejf af mandarinfrugt kan findes.

  Hele hundrede maltwhiskydestillerier er blevet født i Speysides grønne dale, mange af dem, ligesom Glen Elgin, i boomårene lige før 1900. Men selv da de nye skorstensstakke rejste sig, var der problemer i whiskyindustrien. . Glen Elgins designer, den berømte Elgin-arkitekt Charles Doig, kom med en apokalyptisk forudsigelse, at dette ville være det sidste destilleri bygget på Speyside i halvtreds år. Selv dette viste sig at være konservativt; der gik faktisk 60 år, før Tormore blev den næste.

Denne single cask aftapning er destilleret I 1995 og har dermed tilbragt 20 år på fad. Den er tappet på flaske ved 51,9 % alkohol og kun produceret i 185 eksemplarer.

Hvad er Glen Elgin? - Se en tour HER

Område og Producent

Silver Seal laver meget få aftapninger hvert år, og tapper kun de allerbedste fade på flaske. Alle kan i princippet købe deres eget fad og tappe under eget navn, men det er en meget lille og lukket kreds som får tilbudt de bedste fade, direkte fra de bedste producenter. Massimo fortæller, at når et destilleri har et fad som er helt specielt så sender de ham en prøve, og på den måde modtager han hundredevis af prøver om året. Mange fade og destillerier bliver afvist i processen, og han er efter eget udsagn, ikke bange for at betale over 100.000 euro for de ”rigtige” fade.

Når han har fundet det helt rigtige fad lægges det til side, hvor det derefter lagre til perfektion. Så snart Massimo har købt et fad bliver det transporteret til hans egne lagerfaciliteter i Skotland, så fadet ikke på den ene eller anden måde bliver forbyttet med et andet. Her for fadet lov til at lagre videre indtil Massimo vurderer at fadet er klar til at blive tappet på flasker under navnet Silver Seal.

Kunsten når man køber en yngre fad rom eller whisky til lagring er, at vide hvordan spiritussen vil udvikle sig over tid. Selvom Massimo er en mester i netop denne disciplin er der nogen gange fade som ikke udvikler sig som Massimo ønsker det. Disse fade bliver ikke tappet på Silver Seal flasker, men solgt videre til andre mindre kræsne spirituskøbmænd.

De fleste af aftapningerne flaskes som single cask ved en alkoholprocent fra 46 og op, hvilket gør, at hver udgave kun bliver produceret i et meget begrænset oplag på et par hundrede flasker. Flaskerne er nummereret med et samlet antal producerede udgaver, et enhedsnummer samt et evt. fadnummer. Derudover angives der ligeledes ofte hvor rommen/whiskyen er blevet destilleret, samt destillerings år og tappe år.

Alle disse specifikationer er med til at give nogle yderst unikke og spændende rommer og whiskyer, som henvender sig til et helt specielt publikum. Silver Seal tapper desuden ikke kun rom og whisky men også italiensk Grappa, der bland andet bliver lagret på romfade. Den nye serie af whisky og rom, som er blevet tappet i 2015, kaldes Wildlife Collection, og er kendetegnet ved et meget farverigt og livligt labelunivers, med billeder af papegøjer i junglen og store afrikanske dyr på savannen.

Alle Silver Seal’s aftapninger er uden tilsat sukker og/eller karamel. Deres rom er helt igennem unik og ægte, og henvender sig til de helt store romnørder, og er bestemt gode samle- eller investeringsobjekter.

wswaanjou