SILVER SEAL - GLEN GARIOCH 25 YEARS OLD 1990-2016

4.500,00 kr

 

"The big Garioch"

Et af de ældste opererende destillerier i Skotland - og dets østligste - Glen Garioch (udtales Geery på den gamle doriske dialekt, der stadig tales i disse egne) har lavet sin mægtige malt i den maleriske og historiske købstad Oldmeldrum, nær Aberdeen i det nordlige Østskotland, lige siden 1797. 

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeHighland
Alkohol52,2 %
4 stk. På lager
Beskrivelse

Glen Garioch ligger i Oldmeldrum i Aberdeenshire. Det ligger midt i byen og der går en offentlig vej (Distillery Road) midt gennem destilleriet.
The Aberdeen Journal omtaler Glen Garioch i 1785 og dermed er det skotlands ældste licenserede destilleri. Glen Garioch producerede en gang en af de mest tørvede whiskyer på fastlandet, men dæmpede sin tørvningen for at tækkes blenderne. Glen Garioch er en Highland malt. Grundlæggende ren i smagen, men dog med mere peat og spice end de fleste Highland malts.
Destilleriet har en historie, som dateres helt tilbage til 1798 og har siden 1970 været en del af Morrison Bowmores portefølje. Destilleriet genåbnede produktionen i 1997 (det lå stille fra 1995-1997).

Da Morrison Bowmore købte Glen Garioch i 1970 var det med intentionen om at blive repræsenteret indenfor de typiske regionale stilarter. Det må siges at være lykkedes godt. På Bowmore fremstiller de en yderst velafbalanceret medium peated Islay malt. På Auchentoshan fremstiller de en let og delikat Lowland og holder fast ved den historiske Lowland tradition med 3 gange destillation. På Glen Garioch har de fjernet det peatede men beholdt det let krydrede og kommer dermed tættere på det typiske for regionen. Det bringer dem dog også lidt væk fra det typiske for Glen Garioch. Glen Garioch benytter, som så mange andre, ikke længere egen gulvmaltning, men bygningerne er i pæn stand

 Dalen som blev valgt af John & Alexander Manson til whisky destilleri i 1797 var en åbenlys, da den er kendt for at producere den fineste byg i hele Skotland.

Denne single cask aftapning er flasket ved 52,1 % alkohol og kun i – eksemplarer. Destilleret i 1990 og tappet i 2016 giver den hele 25 år på bagen. Kun 243 flasker er tappet. - Klassisk Glen Garioch smager af malt, muskatnød, grønt æble, hasselnød og grapefrugt.

Destilleriets hjemmeside HER

Område og Producent

Silver Seal laver meget få aftapninger hvert år, og tapper kun de allerbedste fade på flaske. Alle kan i princippet købe deres eget fad og tappe under eget navn, men det er en meget lille og lukket kreds som får tilbudt de bedste fade, direkte fra de bedste producenter. Massimo fortæller, at når et destilleri har et fad som er helt specielt så sender de ham en prøve, og på den måde modtager han hundredevis af prøver om året. Mange fade og destillerier bliver afvist i processen, og han er efter eget udsagn, ikke bange for at betale over 100.000 euro for de ”rigtige” fade.

Når han har fundet det helt rigtige fad lægges det til side, hvor det derefter lagre til perfektion. Så snart Massimo har købt et fad bliver det transporteret til hans egne lagerfaciliteter i Skotland, så fadet ikke på den ene eller anden måde bliver forbyttet med et andet. Her for fadet lov til at lagre videre indtil Massimo vurderer at fadet er klar til at blive tappet på flasker under navnet Silver Seal.

Kunsten når man køber en yngre fad rom eller whisky til lagring er, at vide hvordan spiritussen vil udvikle sig over tid. Selvom Massimo er en mester i netop denne disciplin er der nogen gange fade som ikke udvikler sig som Massimo ønsker det. Disse fade bliver ikke tappet på Silver Seal flasker, men solgt videre til andre mindre kræsne spirituskøbmænd.

De fleste af aftapningerne flaskes som single cask ved en alkoholprocent fra 46 og op, hvilket gør, at hver udgave kun bliver produceret i et meget begrænset oplag på et par hundrede flasker. Flaskerne er nummereret med et samlet antal producerede udgaver, et enhedsnummer samt et evt. fadnummer. Derudover angives der ligeledes ofte hvor rommen/whiskyen er blevet destilleret, samt destillerings år og tappe år.

Alle disse specifikationer er med til at give nogle yderst unikke og spændende rommer og whiskyer, som henvender sig til et helt specielt publikum. Silver Seal tapper desuden ikke kun rom og whisky men også italiensk Grappa, der bland andet bliver lagret på romfade. Den nye serie af whisky og rom, som er blevet tappet i 2015, kaldes Wildlife Collection, og er kendetegnet ved et meget farverigt og livligt labelunivers, med billeder af papegøjer i junglen og store afrikanske dyr på savannen.

Alle Silver Seal’s aftapninger er uden tilsat sukker og/eller karamel. Deres rom er helt igennem unik og ægte, og henvender sig til de helt store romnørder, og er bestemt gode samle- eller investeringsobjekter.

wswaanjou