Silver Seal - Dailuaine 14 års - Speyside Single Malt Whisky 57,2%

2.500,00 kr

 

"The quiet"

Sjældent set som en enkelt maltaftapning (Lejlighedsvis Flora & Fauna serien fra ejeren Diageo) er Dailuaine et af de mange hårdtarbejdende destillerier, som stille og roligt giver fyld til blandinger. Det betyder ikke, at det på nogen måde er kedeligt.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol57,2 %
2 stk. På lager
Beskrivelse

I slutningen af ​​det 19. århundrede var Dailuaine det største single malt-destilleri i Speyside og også et af de mest innovative med hensyn til design. Det blev bygget i 1851 af William Mackenzie og blev i 1860'erne betjent af Strathspey-jernbanen.

Ved en komplet ombygning i 1884 blev Skotlands første pagode installeret på en ovn, hvis stigning var bevidst stejl for at minimere kontakttiden mellem tørverøg og tørrende malt, en af ​​de klareste indikationer på, hvordan den gamle 'Strathspey'-stil var ved at ændre sig. I 1898 fusionerede det med Talisker til Dailuaine-Talisker Distilleries Ltd. 

Dailuaine er også hjemsted for en mørk korn plante og behandler alle de brugte korn fra Diageos sydlige og centrale steder. Hvis du ser røgskyer stige op fra en flodbredde, mens du kører forbi Ben Rinnes skråninger, er det Dailuaine, der arbejder.

Destilleret: 2008 - Aftappet: 2023 - Alder: 14 år  - Fad nr. 11067 - Flasker: 233 i alt - Styrke: 57,2%

OBS: Kun meget få flasker - Hvis denne whisky står som udsolgt, kan man skarive en mail til info@wineboutique.dk - det kan ske vi kan finde en flaske et sted :-)

Område og Producent

Silver Seal laver meget få aftapninger hvert år, og tapper kun de allerbedste fade på flaske. Alle kan i princippet købe deres eget fad og tappe under eget navn, men det er en meget lille og lukket kreds som får tilbudt de bedste fade, direkte fra de bedste producenter. Massimo fortæller, at når et destilleri har et fad som er helt specielt så sender de ham en prøve, og på den måde modtager han hundredevis af prøver om året. Mange fade og destillerier bliver afvist i processen, og han er efter eget udsagn, ikke bange for at betale over 100.000 euro for de ”rigtige” fade.

Når han har fundet det helt rigtige fad lægges det til side, hvor det derefter lagre til perfektion. Så snart Massimo har købt et fad bliver det transporteret til hans egne lagerfaciliteter i Skotland, så fadet ikke på den ene eller anden måde bliver forbyttet med et andet. Her for fadet lov til at lagre videre indtil Massimo vurderer at fadet er klar til at blive tappet på flasker under navnet Silver Seal.

Kunsten når man køber en yngre fad rom eller whisky til lagring er, at vide hvordan spiritussen vil udvikle sig over tid. Selvom Massimo er en mester i netop denne disciplin er der nogen gange fade som ikke udvikler sig som Massimo ønsker det. Disse fade bliver ikke tappet på Silver Seal flasker, men solgt videre til andre mindre kræsne spirituskøbmænd.

De fleste af aftapningerne flaskes som single cask ved en alkoholprocent fra 46 og op, hvilket gør, at hver udgave kun bliver produceret i et meget begrænset oplag på et par hundrede flasker. Flaskerne er nummereret med et samlet antal producerede udgaver, et enhedsnummer samt et evt. fadnummer. Derudover angives der ligeledes ofte hvor rommen/whiskyen er blevet destilleret, samt destillerings år og tappe år.

Alle disse specifikationer er med til at give nogle yderst unikke og spændende rommer og whiskyer, som henvender sig til et helt specielt publikum. Silver Seal tapper desuden ikke kun rom og whisky men også italiensk Grappa, der bland andet bliver lagret på romfade. Den nye serie af whisky og rom, som er blevet tappet i 2015, kaldes Wildlife Collection, og er kendetegnet ved et meget farverigt og livligt labelunivers, med billeder af papegøjer i junglen og store afrikanske dyr på savannen.

Alle Silver Seal’s aftapninger er uden tilsat sukker og/eller karamel. Deres rom er helt igennem unik og ægte, og henvender sig til de helt store romnørder, og er bestemt gode samle- eller investeringsobjekter.

wswaanjou