3,7 vivino

Ciù Ciù - "ORIS" - DOP Falerio - Marche - Italien

95,00 kr
  • Køb 6 for 78.00 pr. fl. og spar 18%

 

"LOCALE"

Ciu Cius økologiske vine er det rene udtryk for omsorg og tradition. De er resultatet af forskning og kvalitet både i vinmarker og kælder. De er også resultatet af et naturligt økosystem og et unikt og enestående terroir (vejrmønster, jordbundssammensætning og grundfjeld).

TypeHvidvin
Indhold i CL75
Dyrkningsmetodeøko & veganer
LandItaliensk
OmrådeMarche
FyldeFrisk, Frugtig, Mineralsk, Tør
DruerPasserina, Pecorino, Trebbiano
God TilAsparges, Fed Fisk, Fisk, Skaldyr
År2021
Alkohol13 %
Vivino3,7
60 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Strågul farve. Aromatisk med sarte noter af hvide blomster og citrus og i munden med lethed og friskhed i udtrykket.

Beskrivelse

Denne familiedrevne ejendom blev grundlagt i 1970 af Natalino og Anna Bartolomei, og den ligger tæt ved den smukke middelalderlandsby Offida, der er anlagt på en klippehøj i kommunen af samme navn. Offida befinder sig i sydlige del af regionen Marche i midtItalien, der har kyststrækning ud mod Adriaterhavet.

Denne friske og sart blomstrende hvidvin fremstilles af tre lokale grønne sorter, hvoraf både Passerina og Pecorino regnes for at have en lokalhistorisk forankring i Ascoli Piceno. Tredie druen er Trebbiano. Vinstokkene til denne vin befinder sig i en højde af 250 til 300 meter, hvilket er ideelt og giver de bedste vine. Håndhøstes i september-

Det er en prisrimelig vin, der på denne vis udtrykker sin oprindelse. Den frembringes på ståltanke fordi man ønsker at bevare den uforvanskede primærfrugt, og den slanke, læskende vin vinder mere fylde efter åbning og opskænkning, hvis den ikke serveres for kold, og her kan man tilpasse efter behag.

Vingårdens hjemmeside HER 

Område og Producent

Denne familiedrevne ejendom blev grundlagt i 1970 af Natalino og Anna Bartolomei og ligger få kilometer udenfor den smukke middelalderlandsby Offida, der er anlagt på en klippehøj i kommunen af samme navn. Offida befinder sig i den sydlige del af regionen Marche i Midtitalien, der har en ca. 170 km lang kyststrækning ud mod Adriaterhavet. Mod vest ses den ca. 1200 km lange bjergkæde Appeninerne, og mellem havet og bjergene dyrkes der mange steder vin, og det har en lang historisk tradition i området.

Ciù Ciù, der på den lokale dialekt betyder: Drik, drik, var Natalinos kælenavn, og vinbruget blev i 1994 overtaget af de to sønner Massimiliano og Walter, og der er blevet lavet økologiske vine her siden 1996, og al produktion er nu certificeret økologisk og vegansk, og det stiller krav til arbejdet i markerne og i kælderen. Klimaet er varmt og relativt tørt, og markerne er velventilerede, bl.a. grundet nærheden til kysten, og det gør det lettere at dyrke jorden økologisk: Det betyder f.eks., at anvendelsen af kobbersulfat, (som er den aktive ingrediens i Bordeaux-mikstur, der anvendes præventivt mod forskellige svampesygdomme, men især mod dunet meldug) i vinmarkerne kan holdes på et minimum, fordi svampesygdomme bedst trives i varme, men fugtige miljøer. Selv om kobbersulfat er tilladt ved økologisk dyrkning, så foretrækker økologer en begrænset anvendelse, eftersom kobber er et tungmetal, der kan ophobes i jorden og kan skade levende organismer.

Gødskning og biodiversitet i markerne sikres bl.a. ved at så særlige planter og blomster mellem vinrækkerne, såkaldt sovescio, eller grøn gødning, som siden pløjes ned. Den veganske certifikation betyder først og fremmest, at man kan være sikker på, at der ikke er anvendt animalske produkter til vinfremstillingen, og det handler typisk om eventuelle klaringsmidler. I stedet anvendes nu et såkaldt Cross Flow filter til klaring og filtrering, og det er et system, der tidligere har været anvendt i medicinal- og levnedsmiddelindustrien, men teknologiske forbedringer har betydet, at systemet nu kan anvendes i produktionen af kvalitetsvin fordi processen ikke forandrer vinens duft, smag og tekstur ud over det ønskelige. Vinen bliver ikke presset igennem filtrets membraner, men ledes hen over dem og bliver klaret og filtreret ved berøringen, og det er således en nænsom proces. Man er også meget opmærksom på anvendelsen af sulfitter, der bl.a. skal beskytte vinen mod oxidation, og svovl anvendes i forskellige faser af vinfremstillingsprocessen, og man tilsætter langt mindre end loven tillader, og en praksis med at nedkøle druerne efter høsten betyder eksempelvis, at man ikke behøver svovle særlig meget i forbindelse med presningen af druerne.

Vinbruget har bl.a. specialiseret sig i lokale grønne sorter som Trebbiano, Passerina og Pecorino og lokale blå sorter som Montepulciano og Sangiovese, men Chardonnay, Pinot Grigio, Barbera og Merlot, m.fl. ses også. Druerne dyrkes på marker nær Offida og nærliggende landsbyer og områder, og vinene er rene, friske og karakterfulde.