3,9 vivino

BODEGA CASAS DE MOYA “GLORIA” - ALICANTE/VALENCIA

135,00 kr
  • Køb 3 for 99.50 pr. fl. og spar 27%

 

"The strong strell"

I det sydlige Spanien findes der et ukendt vindistrikt Utiel-Requena. Her ligger vingården og til denne vin har man fundet vinmarker i Alicante området, hvor Monastrell druen klarer sig godt i det varme klima.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandSpansk
OmrådeAlicante
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerMonastrell
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2020
Alkohol14,5 %
Vivino3,9
21 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

I en tæt kirsebærrød med rubinrøde highlights skinner denne vin i glasset. Den stærke buket er kendetegnet ved druesortens typiske aromaer. Modne brombær og ribs smelter sammen med noter af rabarber og ristede aromaer.

tabs-icon2 Smag

Den friske syre er perfekt integreret og harmonerer vidunderligt med den elegante tanninstruktur. Finalen af ​​denne spanske rødvin imponerer med sin behagelige længde og nærvær. 

Beskrivelse

Monastrell er en indfødt spansk drue og er den fjerde mest plantede drue i landet.

Druen har brug for et varmt klima for at modne. Det er en langsomt modnende sort, der udvikler tætte klaser af druer, der har brug for god ventilation for at forhindre råd.

Vingården har udvalgte vinmarker til netop denne drue i Alicante-området, 150 km syd for Valencia. Deres Monastrell-vine er en hyldest til Alicante-provinsen og oversætter essensen af ​​denne region: sol, fest og hyggelige mennesker. 

Vinmarkerne ligger på en bjergskråning i 650 meters højde i Vall d' Albaida. Bæredygtig vindyrkning. Sandjord med nok grove elementer, der kommer fra en kalkholdig geologisk formation. Gamle vinstokke på 40 år. Lavt udbytte på 1,5 kg pr. vin eller 12 HL pr. hektar. Druer høstes i kasser med 15 kg. Afkøling af druerne ved 4ºC i 24 timer. Gæring i ståltanke under kontrolleret temperatur. Samles herefetr manuelt igen. Samlet varighed af gæring og maceration på 20 til 25 dage. Modning i et udvalg af 225L og 1.000L franske egetræsfade (andet og tredje år) i 12 måneder.

OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken

Vingårdens hjemmeside HER - Stemningsvideo fra vindistriktet HER

 

Område og Producent

Vi er i Utiel-Reguena regionen vest for Valencia i Spanien.

DE MOYA er en familievingård grundlagt af Yves og Sofie Laurijssens. Bygget på et grundlag af familieværdier, hårdt arbejde og tradition. Familien Laurijssens er kendt for deres ekspertise i succesfulde "turn arounds" i Belgien.

Yves og Sofie startede vingården med en passion for mad, familie og sjov, og hvis du er så heldig at blive inviteret til familiemiddag en dag, vil det hurtigt blive klart, hvad det betyder .

Deres tilgang er på mange områder forskellige og opgaverne løses på forskellige måder. De er berømte for "ud af boksen at tænke". Om det er til emballagen eller til vinfremstillingen. De kommer altid med utraditionelle, men enkle løsninger.

DE MOYA er et projekt, hvor man udforsker vinmarkerne i Valencia ved at bruge de lokale sorter. Man kombinerer det bedste fra to verdener. Historie med de gamle vinstokke og næsten uddøde druesorter, kombineret med effektivitet og moderne vinfremstillingsteknikker.

Målet er at fange essensen af ​​det smukke middelhavs Levante-område i Spanien. De gamle vinmarker giver rige, komplekse og spændende vine, der passer godt til mad.

Desuden er vinene alle tilgængelige til en overkommelig pris. Vi kan godt lide at kalde vores vine for "overkommelig luksus" fortæller vingården.