- Beskrivelse
Monastrell er en indfødt spansk drue og er den fjerde mest plantede drue i landet.
Druen har brug for et varmt klima for at modne. Det er en langsomt modnende sort, der udvikler tætte klaser af druer, der har brug for god ventilation for at forhindre råd.
Vingården har udvalgte vinmarker til netop denne drue i Alicante-området, 150 km syd for Valencia. Deres Monastrell-vine er en hyldest til Alicante-provinsen og oversætter essensen af denne region: sol, fest og hyggelige mennesker.
Vinmarkerne ligger på en bjergskråning i 650 meters højde i Vall d' Albaida. Bæredygtig vindyrkning. Sandjord med nok grove elementer, der kommer fra en kalkholdig geologisk formation. Gamle vinstokke på 40 år. Lavt udbytte på 1,5 kg pr. vin eller 12 HL pr. hektar. Druer høstes i kasser med 15 kg. Afkøling af druerne ved 4ºC i 24 timer. Gæring i ståltanke under kontrolleret temperatur. Samles herefetr manuelt igen. Samlet varighed af gæring og maceration på 20 til 25 dage. Modning i et udvalg af 225L og 1.000L franske egetræsfade (andet og tredje år) i 12 måneder.
OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken
Vingårdens hjemmeside HER - Stemningsvideo fra vindistriktet HER
- Område og Producent
Vi er i Utiel-Reguena regionen vest for Valencia i Spanien.
DE MOYA er en familievingård grundlagt af Yves og Sofie Laurijssens. Bygget på et grundlag af familieværdier, hårdt arbejde og tradition. Familien Laurijssens er kendt for deres ekspertise i succesfulde "turn arounds" i Belgien.
Yves og Sofie startede vingården med en passion for mad, familie og sjov, og hvis du er så heldig at blive inviteret til familiemiddag en dag, vil det hurtigt blive klart, hvad det betyder .
Deres tilgang er på mange områder forskellige og opgaverne løses på forskellige måder. De er berømte for "ud af boksen at tænke". Om det er til emballagen eller til vinfremstillingen. De kommer altid med utraditionelle, men enkle løsninger.
DE MOYA er et projekt, hvor man udforsker vinmarkerne i Valencia ved at bruge de lokale sorter. Man kombinerer det bedste fra to verdener. Historie med de gamle vinstokke og næsten uddøde druesorter, kombineret med effektivitet og moderne vinfremstillingsteknikker.
Målet er at fange essensen af det smukke middelhavs Levante-område i Spanien. De gamle vinmarker giver rige, komplekse og spændende vine, der passer godt til mad.
Desuden er vinene alle tilgængelige til en overkommelig pris. Vi kan godt lide at kalde vores vine for "overkommelig luksus" fortæller vingården.