- Beskrivelse
Bobal druen er et barn af Levanten, dens hjemsted er det vestlige middelhavsområde i Ribera del Jucar, Manchuela og, vigtigst af alt, Utiel-Reguena, hvor det blomstrer på bjergskråninger på op til 900 m, beliggende 70 km inde i landet fra havet. Højden på denne DO gør den til den sejeste af Levant-regionerne og giver en struktur til dens vine, som er velegnet til denne globalt opvarmende verden. Vinen har et højt indhold af resveratrol, en naturlig antioxidant, og lige så vigtigt har den en virkelig attraktiv frugtkarakter; hindbær, sort kirsebær og blåbær i forgrunden, med en frodig silkeblød mundfornemmelse og diskret overbevisende, men perfekt modne tanniner. Helt klart iberisk, men med et twist af syrlighed for at forfriske og sikre et potentiale til ældning.
Vinen her er fra vinmarker som ligger på en bjergskråning i 850 meters højde. Økologisk vindyrkning. Dårlig, sandet, leret jord med mange sten. Gamle vinstokke fra 15 til 40 år gamle. Lavt udbytte på 1 kg pr. vin eller 7HL pr. hektar.
Udvalg af druer i vinmarkerne under høsten i kasser med 15 kg. Afkøling af druerne ved 4ºC i 24 timer. Gæring i 3.000L rustfri ståltanke og 1.000L trætønder. Manuel genmontering. Samlet varighed af gæring og maceration fra 26 til 34 dage. Der bruges ikke pressevin. Modning i et udvalg af 225L franske egetræsfade (35% første år og 35% andet og tredje år) og 30% i 1.000L træfade i 12 måneder.
OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken
Vinen har en druesammensætning der hedder : 90% Bobal og 10% Merlot
Vingårdens hjemmeside HER - Stemningsvideo fra vindistriktet HER
- Område og Producent
Vi er i Utiel-Reguena regionen vest for Valencia i Spanien.
DE MOYA er en familievingård grundlagt af Yves og Sofie Laurijssens. Bygget på et grundlag af familieværdier, hårdt arbejde og tradition. Familien Laurijssens er kendt for deres ekspertise i succesfulde "turn arounds" i Belgien.
Yves og Sofie startede vingården med en passion for mad, familie og sjov, og hvis du er så heldig at blive inviteret til familiemiddag en dag, vil det hurtigt blive klart, hvad det betyder .
Deres tilgang er på mange områder forskellige og opgaverne løses på forskellige måder. De er berømte for "ud af boksen at tænke". Om det er til emballagen eller til vinfremstillingen. De kommer altid med utraditionelle, men enkle løsninger.
DE MOYA er et projekt, hvor man udforsker vinmarkerne i Valencia ved at bruge de lokale sorter. Man kombinerer det bedste fra to verdener. Historie med de gamle vinstokke og næsten uddøde druesorter, kombineret med effektivitet og moderne vinfremstillingsteknikker.
Målet er at fange essensen af det smukke middelhavs Levante-område i Spanien. De gamle vinmarker giver rige, komplekse og spændende vine, der passer godt til mad.
Desuden er vinene alle tilgængelige til en overkommelig pris. Vi kan godt lide at kalde vores vine for "overkommelig luksus" fortæller vingården.