3,9 vivino

BODEGA CASAS DE MOYA “DIEGO” - D.O - UTIEL-REQUENA - VALENCIA

125,00 kr
  • Køb 6 for 99.50 pr. fl. og spar 21%

 

"The little big M"

Vi elsker når vinområder rundt i verden disker op med deres lokale og til tider helt ukendte druer. En af dem findes i det ligeså ukendte spanske vindistrikt Utiel-Reguena. Druen Merseguera er højtydende og normalt ikke i oenologisk sammenhæng en drue med stor kvalitet, men lad jer ikke narre......

 

 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandSpansk
OmrådeUtiel-Requena
FyldeFadpræget, Fyldig, Letkrydret, Tør
DruerChardonnay, Merseguera
God TilAsiat. retter, Bløde Oste, Kryd. retter, Sushi
År2019
Alkohol13 %
Vivino3,9
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

I glasset præsenterer denne vin sig i en klar strågul med glitrende highlights. Næsen afslører en udtryksfuld aroma - fra kvæder, saftigt æble og moden abrikos, friske hasselnødder og ristede mandler til friskbagt brød.

tabs-icon2 Smag

Takket være opbevaring på gæren fortsætter de nøddeagtige noter og aromaer af brioche på ganen. Kroppen er behagelig fyldig med en blød tanninstruktur. Finalen er frisk, langtidsholdbar, og den komplekse variation af aromaer er igen tydelig takket være gærlagringen. 

Beskrivelse

Den næsten glemte drue Merseguera danner i de Moya’s ”Diego” par med allestedsnærværende Chardonnay. Det er med til at give fylde og frugt til Merseguera. Druerne er plukket i de tidlige morgentimer. Herefter er druerne fragtet fra den bjergrige Alto Turia region, ned til De Moya’s vineri, hvor druerne køles ned inden de macereres i godt et døgn. Vinmarkerne ligger i en højde af 1.050 m over havets overflade. Økologisk vindyrkning uden certificering. Kalkholdig jord med en sandet muldjord tekstur med sedimenter fra den forbipasserende flod. 25 år gamle vinstokke. Den ene halvdel af vinen er gæret og efterfølgende lagret seks måneder på franske egefade, mens resten har fået sammen behandling på rustfri ståltanke.

Mersegueras syre og grønne noter opvejes fortrinligt af Chardonnay-druens solrige frugt og aroma. Den seks måneder lange fadlagring er med til at give bundklang til den livlige syre og skaber en vedvarende eftersmag.

70% Merseguera - 30% Chardonnay

OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken

Vingårdens hjemmeside HER - Stemningsvideo fra vindistriktet HER

Område og Producent

Vi er i Utiel-Reguena regionen vest for Valencia i Spanien.

DE MOYA er en familievingård grundlagt af Yves og Sofie Laurijssens. Bygget på et grundlag af familieværdier, hårdt arbejde og tradition. Familien Laurijssens er kendt for deres ekspertise i succesfulde "turn arounds" i Belgien.

Yves og Sofie startede vingården med en passion for mad, familie og sjov, og hvis du er så heldig at blive inviteret til familiemiddag en dag, vil det hurtigt blive klart, hvad det betyder .

Deres tilgang er på mange områder forskellige og opgaverne løses på forskellige måder. De er berømte for "ud af boksen at tænke". Om det er til emballagen eller til vinfremstillingen. De kommer altid med utraditionelle, men enkle løsninger.

DE MOYA er et projekt, hvor man udforsker vinmarkerne i Valencia ved at bruge de lokale sorter. Man kombinerer det bedste fra to verdener. Historie med de gamle vinstokke og næsten uddøde druesorter, kombineret med effektivitet og moderne vinfremstillingsteknikker.

Målet er at fange essensen af ​​det smukke middelhavs Levante-område i Spanien. De gamle vinmarker giver rige, komplekse og spændende vine, der passer godt til mad.

Desuden er vinene alle tilgængelige til en overkommelig pris. Vi kan godt lide at kalde vores vine for "overkommelig luksus" fortæller vingården.