- Beskrivelse
Den næsten glemte drue Merseguera danner i de Moya’s ”Diego” par med allestedsnærværende Chardonnay. Det er med til at give fylde og frugt til Merseguera. Druerne er plukket i de tidlige morgentimer. Herefter er druerne fragtet fra den bjergrige Alto Turia region, ned til De Moya’s vineri, hvor druerne køles ned inden de macereres i godt et døgn. Vinmarkerne ligger i en højde af 1.050 m over havets overflade. Økologisk vindyrkning uden certificering. Kalkholdig jord med en sandet muldjord tekstur med sedimenter fra den forbipasserende flod. 25 år gamle vinstokke. Den ene halvdel af vinen er gæret og efterfølgende lagret seks måneder på franske egefade, mens resten har fået sammen behandling på rustfri ståltanke.
Mersegueras syre og grønne noter opvejes fortrinligt af Chardonnay-druens solrige frugt og aroma. Den seks måneder lange fadlagring er med til at give bundklang til den livlige syre og skaber en vedvarende eftersmag.
70% Merseguera - 30% Chardonnay
OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken
Vingårdens hjemmeside HER - Stemningsvideo fra vindistriktet HER
- Område og Producent
Vi er i Utiel-Reguena regionen vest for Valencia i Spanien.
DE MOYA er en familievingård grundlagt af Yves og Sofie Laurijssens. Bygget på et grundlag af familieværdier, hårdt arbejde og tradition. Familien Laurijssens er kendt for deres ekspertise i succesfulde "turn arounds" i Belgien.
Yves og Sofie startede vingården med en passion for mad, familie og sjov, og hvis du er så heldig at blive inviteret til familiemiddag en dag, vil det hurtigt blive klart, hvad det betyder .
Deres tilgang er på mange områder forskellige og opgaverne løses på forskellige måder. De er berømte for "ud af boksen at tænke". Om det er til emballagen eller til vinfremstillingen. De kommer altid med utraditionelle, men enkle løsninger.
DE MOYA er et projekt, hvor man udforsker vinmarkerne i Valencia ved at bruge de lokale sorter. Man kombinerer det bedste fra to verdener. Historie med de gamle vinstokke og næsten uddøde druesorter, kombineret med effektivitet og moderne vinfremstillingsteknikker.
Målet er at fange essensen af det smukke middelhavs Levante-område i Spanien. De gamle vinmarker giver rige, komplekse og spændende vine, der passer godt til mad.
Desuden er vinene alle tilgængelige til en overkommelig pris. Vi kan godt lide at kalde vores vine for "overkommelig luksus" fortæller vingården.