- Beskrivelse
Cuesta del Herrero kommer fra Pago Aylés. Pago er det eksklusive spanske kvalitetsmærke for individuelle producenter, der kan sammenlignes med den franske grand cru-klassificering. Hovedbetingelserne er, at der kun må anvendes egne druer, og at vinene skal være af topkvalitet.
Her, nær byen Zaragoza, laver Jorge Navascues en fyldig rødvin af hovedsageligt garnacha og tempranillo, lagret i seks måneder på små franske egetræsfade. Klimaet er ekstremt kontinentalt med varme somre og stor afkøling om natten. De økologisk dyrkede druer høstes om natten og ankommer dermed køligt og i optimal kvalitet i kælderen.
Meget anderledes end for eksempel i en Rioja, præger de høje vinmarker og Garnacha-druen denne smukke rødvin fra Aragón-regionen. Den har en rig, fyldig, men alligevel frisk smag med udpræget syre, der passer godt sammen med krydrede retter som grillet kød og gryderetter. Kendere ved allerede: smukke spanske Garnacha fra gamle vinmarker kan findes i Aragón.
Fyldig, egetræslagret rødvin til at drikke som den er, eller til at kombinere med forskellige krydrede retter. Dejligt med lammekoteletter med rosmarin, fjerkrægryderet eller fyldte røde peberfrugter fra ovnen. Retter med gris og kolde grydderier er også super.....
Holdbarhed indtil omkring 7 år efter høst.
Vingårdens hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
5 ved Decanter World Wine Awards (2020 Årgang)
- Område og Producent
Vingården Pago Aylés råder over mere end 3.000 hektar jord, hvoraf 50 hektar er vinmarker. Vingården er beliggende i Cariñena, som er et godt spansk område, hvor der bliver produceret vine af høj kvalitet. Vinmarkerne er beliggende i 400-800 meters højde, og klimaet er karakteriseret ved varme somre og kolde vintre. Vinmarkerne blev beplantet i 1994, og i 1998 blev vineriet bygget.
Vingården Aylés har siden 2010 været klassificeret som Vino de Pago eller D.O. Pago. Denne klassifikation blev indført i 2003 af det spanske parlament og gives ikke til et helt område, men derimod til individuelle vingårde/vinmarker, der opfylder bestemte krav, hvoraf et af dem går på, at der kun må bruges egne druer i vinene.
Ejerne har lavet denne vingård som et prestigeprojekt, hvor penge ikke har spillet nogen rolle. Meningen er at producere det bedste, der overhovedet er muligt i regionen. Alt; beplantning, høst, gæring, lagring og aftapning sker efter de mest moderne principper.