RON CUBANACAN RESERVA 12 AÑOS

295,00 kr

Cubanacan flaskernes festlige etiketter kan måske vildlede fra det faktum, at her er tale om en yderst seriøs kvalitetsspiritus, som bør nydes rent.

TypeRom
LandDen Dominikanske Republik
Alkohol38 %
Beskrivelse

Er en mørk rom lagret i 12 år efter solera- metoden. Solera- metoden er oprindelig en metode, man bruger ved lagring og blanding af sherry, som sikrer en ensartet kvalitet i den endelige alkoholblanding. Metoden går kort fortalt ud på at blande ung rom med ældre rom, hvorved den unge rom optager noget af den ældre roms karakter og modningsprocessen øges. Lovgivningen omkring aldersbetegnelse på solera-rom er forskellig fra land til land, i den Dominicanske Republik er reglen, at mindst 15 % af flaskens indhold skal være lagret i den tid, som er nævnt på flaskens etikette. Der er altså mindst 15% rom, som er lageret i 12 år i en flaske Cubanacan Reserva Familiar 12 años, hvilket betyder, at der er tale om en mørk og afrundet spiritus, som dufter af mørk farin, egetræ og vanilje. Smagen har en rosinsødme, der meget harmonisk går i samspil med noter af egetræ, krydderier og et hint af karamel.

Hvad anmelderne siger

DUFT: Rommen hér besidder duften af mørk farin, egetræ og vanilje. Den minder meget om en klassisk cubansk rom på linje med Santiago de Cuba dog lidt lettere og lidt mere imødekommende. Knapt så brændt i duft og smag. SMAG: Smagen er kraftig og dog lidt brændende, som en ægte cubaner skal være. Her findes endvidere rosinsødme samt egetræ, krydderier og karamel. Rommen tørrer ud og efterlader en fin eftersmag. BEDØMMELSE: Denne rom er lagret i 12 år efter solera-metoden. Ifølge den danske importør af denne spiritus er lovgivningen på den Dominicanske Republik sådan, at mindst 15 % af flaskens indhold skal være lagret i den tid, som er nævnt på flaskens etikette. I flasken er der altså mindst 15 % rom, som har lageret i 12 år og det er i og for sig ens for alt rom fra DDR. Dette er afgjort en rom der er alle pengene værd og kunne nemt blive en perfekt mix’er som samtidig kan drikkes rent eller over is. Den besidder klart kvaliteterne til at blive nydt rent, men prisen og dens forholdsvise kraftige styrke gør den perfekt til cocktails. Og til sidst – lad nu ikke etiketten skræmme. Dette ER en seriøs rom, selvom det ligner noget man kan købe for 5 euro på en charterrejse i Calella, Spanien.