Matusalem, Gran Reserva 23 års rom

Matusalem, Gran Reserva 23 års rom
515,00 kr

 


'A new member'


 


Matusalem rom er kendt for sin “cuban style” og sit Solera system, som stammer fra Sherry distriktet. Nu har firmaet udsendt en flot 23 årig model, med en moden smag ;-)……

Læs mere
Type Rom
Land Den Dominikanske Republik
Alkohol 40 %
Beskrivelse

Detaljer

 

Matusalem blev grundlagt i 1872 i Santiago de Cuba af 2 spanske brødre. De havde stor erfaring med destillering og med at blende efter Solera lagrings metoden, som oprindeligt blev udviklet til fremstillingen af den berømte spanske sherry.
Deres mål var at producerer en af verdens blødeste rom af højeste kvalitet, et mål virksomheden fortsat lever op til.

 www.matusalem.com/

I glasset

Detaljer

Utroligt blød og behagelig rom, som vil falde i manges smag. Sødmen er det fremtrædende element i denne rom.
Område og Producent

Detaljer

I 1959 kom Fidel Castro til magten og familien tvinges i eksil og derfor produceres Matusalem rom i dag i den Dominikanske Republik. Her dyrkes sukkerrør af højeste kvalitet takket være perfekte jord og klima forhold. Matusalem rom laves stadig efter familiens oprindelige og hemmelige opskrift. De Master Blenders der laver rommen, er efterkommere af grundlæggerne og opretholder den århundrede gamle Solera lagrings teknik. Fremstilling af Matusalem rom: Sukkerrør saft eller melasse gæres. Herefter destilleres den gærede saft for at koncentrere alkoholen. Det endelige destillat lagres på egetræsfade for at opnå en blødere, mere elegant og kompleks smag samt en smukkere og dybere farve. Hos Matusalem lagres rommen efter Solera metoden. I Solera bliver rom af forskellig alder organiseret i et system af stablede tønder, hvor den yngste rom ligger øverst og den ældste ligger nederst. Når den ældste rom er klar, bliver en smule fjernet til aftapning. Rom fra det næstnederste lag af tønder, bruges til at fylde de nederste op igen og så videre indtil man når det øverste lag som flydes op med ny rom. Ved denne metode sikre man en konsekvent kvalitet af rommen fra en aftapning til den næste. Man opnår endvidere en meget mere kompleks, rund og overdådig rom ved at blande forskellige rom af forskellig alder. Hvor mange lag der er i et Solera system, og hvor lang tid rommen lagres, afhænger af hver Master Blenders opskrift og personlige stil og selvfølgelig af hvilken slags rom, der skal produceres. Generelt kan man sige, at jo længere lagrings-/blandingsprocessen varer desto bedre bliver rommen. Hvis du tror at du får den endelige opskrift ud af Evaristo Álvarez, som er grundlæggeren Dr. Claudio Álvarez’ oldebarn, så kan du godt tro om. Han leder firmaet med hård hånd og “den hemmelige formular” bevare familien i et pengeskab hvor nøglen er smidt væk……