Dominikanske Republik, Ron Matusalem, Gran Reserva – 15 år

250,00 kr

 

'Solera rum!!'

 

Hos Matusalem bruger man det kendte system fra Sherry området, SOLERA, når man skal modne de mange forskellige årgange og typer. En anderledes rom til en anderledes anledning……..

Indhold i CL70
TypeRom
LandDen Dominikanske Republik
Alkohol40 %
tabs-icon1 Duft

En enestående og sofistikeret rom. Matusalem Gran Reserva har en klar, dyb gylden farve med skinnende røde og ravfarvede reflekser.
Forførende duft af vanilje, mørk farin, karamel, blommer og abrikoser.

tabs-icon2 Smag

Delikat og fløjlsblød smag med en fantastisk vifte af aromaer omkring en kerne af vanilje og karamel.

tabs-icon3 Eftersmag

Flot lang eftersmag med ristede noter fra fadlagringen.

Beskrivelse

Matusalem blev grundlagt i 1872 i Santiago de Cuba af 2 spanske brødre.
De havde stor erfaring med destillering og med at blende efter Solera metoden, som oprindeligt blev udviklet til fremstillingen af den berømte spanske sherry.
Deres mål var at producerer en af verdens blødeste rom af højeste kvalitet. Et mål virksomheden fortsat lever op til.
I 1959 kom Fidel Castro til magten og familien tvinges i eksil og derfor produceres Matusalem rom i dag i den Dominikanske Republik. Her dyrkes sukkerrør af højeste kvalitet takket være perfekte jord og klima forhold.
Matusalem rom laves stadig den dag i dag efter familiens oprindelige og hemmelige opskrift. De Master Blenders der laver rommen, er efterkommere af grundlæggerne og opretholder den århundrede gamle Solera lagrings teknik.

 www.matusalem.com/

Hvad anmelderne siger

Ekstra Bladet – 5 stjerner / “BEDSTE KØB” (19-10-2012)

Produktionen af denne rom startede for 130 år siden i Santiago på Cuba. Siden er den blevet kaldt Rommens Cognac Duft af tørrede tropiske frugter og en tør smag af fersken, nødder, karamel. En rigtig flot Rom i den tørre stil til en god pris.91 point. Smagogbehag

Ferskt, frugtigt og vegetalt udtryk, der bakkes op af mundens lethed… I munden suppleres aromaprofilen af en fin dybde og charmerende noter af kandiseret frugt og vanilje… masser af rom for pengene. Smagogbehag

Område og Producent

Sukkerrør saft eller melasse gæres. Herefter destilleres den gærede saft for at koncentrere alkoholen. Det endelige destillat lagres på egetræsfade for at opnå en blødere, mere elegant og kompleks smag samt en smukkere og dybere farve.

Hos Matusalem lagres rommen som skrevet før, efter Solera metoden. I Solera bliver rom af forskellig alder organiseret i et system af stablede tønder, hvor den yngste rom ligger øverst og den ældste ligger nederst. Når den ældste rom er klar, bliver en smule fjernet til aftapning. Rom fra det næstnederste lag af tønder, bruges til at fylde de nederste op igen og så videre indtil man når det øverste lag som flydes op med ny rom. Ved denne metode sikre man en konsekvent kvalitet af rommen fra en aftapning til den næste. Man opnår endvidere en meget mere kompleks, rund og overdådig rom ved at blande forskellige rom af forskellig alder. Hvor mange lag der er i et Solera system, og hvor lang tid rommen lagres, afhænger af hver Master Blenders opskrift og personlige stil og selvfølgelig af hvilken slags rom, der skal produceres. Generelt kan man sige, at jo længere lagrings-/blandingsprocessen varer desto bedre bliver rommen. Matusalem Gran Reserva er fra en 15 år gammel Solera og derved af højeste kvalitet og kendt som the Cognac of Rums.