ANTIQUE LIONS OF SPIRITS - SPEYSIDE REGION MALT 41 års

6.600,00 kr

 

"Antik Scoop"

Bag navnet Speyside Region Malt gemmer sig et af whiskyverdenens mest prominente mærker, der generation efter generation har produceret whisky i verdensklasse. Destilleriet er et af de få, der stadig er familieejet, og det har været på familien Grants hænder siden 1865. Grundlagt i 1836 i Ballindalloch nåede det kun 29 år hos grundlæggeren Robert Hay, før John Grant overtog det og skabte en whisky, der med tiden er blevet synonymt med Speyside-regionen.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeSpeyside
Alkohol46,9 %
tabs-icon1 Duft

Dette enestående mesterværk har en frisk og ”vokset” næse med duft af mandarin, kirsebær og ny tobak. Urter og honning dukker op, og man fornemmer omgående kompleksiteten

tabs-icon2 Smag

Smagen fortsætter med et sprudlende potpourri af frugt og friske orientalske urter. Tobak og friskhed ala eukalyptus gør sit indtog, og denne whisky er i evig forandring.

tabs-icon3 Eftersmag

På den eviglange eftersmag får man mint, kokosnød og æble. Wow! 

Beskrivelse

De fleste whiskydrikkere har smagt "An Iconic" Speyside på et tidspunkt, og både officielle og uofficielle aftapninger repræsenterer essensen af det, man forbinder med udsøgt Speyside-whisky. Destilleriet er desuden hædret og hyldet ved flere lejligheder, og kan endda prale med kåringen som Distiller of the Year i 2006.

Den typiske destilleriprofil byder på karamel, honning, et væld af frugter, samt en blød elegance.

Aftapningen fra Antique Lions of Spirits er 41 år gammel, og der eksisterer kun 230 eksemplarer! Foruden at være et pragtfuldt glas gammel whisky, er den ligeledes et studie i ekstravagant design. Håndværk, kunst og velsmag går op i en højere enhed, og her er tale om kvalitet fra inderst til yderst.

Se Antique Lions of Spirits hjemmeside HER

Se også en video fra Speyside HER

Område og Producent

Antique Lions of Spirits er et relativ nyt samarbejde imellem tre erfarne whiskyentusiaster med mange år i branchen, og er desuden en hyldest til den legendariske italienske aftapper Moon Import.

Max Righi, manden bag Silver Seal Whisky Company, Diego Sandrin fra Lions Whisky, hvis butik og private samling bedst kan beskrives som et whiskymuseum, samt Jens Drewitz, der står bag den tyske aftapper Sansibar, har indgået et samarbejde som er døbt Antique Lions of Spirits. Deres første serie af enkeltfadsaftapninger er netop kommet på markedet, og er en hyldest til en række legendariske flasker ved navn ”Birds”, der blev aftappet i 1988 af italienske Moon Import.

Moon Import tappede gudeskøn whisky før resten af verden fik øjnene op for single malt, og befandt sig i samme liga som landsmændene fra Samaroli og Sestante. ”Birds”-serien var en genistreg idet den kombinerede smukt og originalt design med whisky af absolut højeste karat, og det er med samme indfaldsvinkel, at de tre herrer fra Antique Lions of Spirits lancerer deres første serie. Aftapningerne – der foruden én, alle er fra 1988, hvor Moon Import udgav ”Birds” – havde verdenspremiere ved Glasgow’s Whisky Festival 2017 i januar, og var et af de større tilløbsstykker. Mange af flaskerne blev solgt på selve premieredagen, så det er med stor glæde og stolthed, at det er lykkedes at få nogle få flasker qua vores gode samarbejde med Silver Seal Whisky Company. Vi byder det nye samarbejde med Antique Lions of Spirits velkommen, og glæder os over at kunne introducere disse vidundere til det danske marked.