4,0 vivino

Bodega Sarmentero - Rueda - Verdejo

125,00 kr
  • Køb 6 for 95 pr. fl. og spar 24%

 

"The Crispy"

Vores vinhus Bodega Sarmentero laver vine i Ribeira del Duero, men laver så også lige en hvidvin på en af Spaniens bedste hvidvinsdrue Verdejo. Der foregår i Rueda, som er et vindistrikt ikke langt fra Ribeira og som hedder Rueda. Denne vin er det man kommer tættest på en All round vin til mad. Nøjagtig ligesom Riesling og mange Sauvignon Blanc kan være det.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
OmrådeRueda
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
DruerVerdejo
God TilAperitif, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Salat
År2019
Alkohol13 %
Vivino4,0
Duft

Halmgule farver med gyldne kanter skiller sig ud. Næsen domineres af blomsteraromaer med antydninger af citrus og frugt som pære og æble.

Smag

I munden skiller den sig ud med sine forfriskende citrus smage, indrammet af et let strejf af fersken, hvilket takket være sin surhed gør det meget forfriskende.

Beskrivelse

Bodega Sarmentero fik vi ind, som en fast del af vores sortiment i juli 2020 og det er vi super glade for. Det var lidt af et tilfælde, at det blev sådan. Jeg var i efteråret 2018 på besøg i Ribeira del Duero, sammen med gode kammerater og vinnydere og på den sidste dag, på vej til hotellet, kom vi forbi en ganske lille vingård. Her var lukket, men alligevel ringede vi på og døren blev åbent af en ung kvinde, som viste sig at være datteren i huset, men samtidig også hende der styrede den. Maria Lopez viste stor gæstfrihed og vi så hele den lille vingård, som kun laver 30.000 flasker om året og er en af de 5 mindste gårde i distriktet.

Tiden var kommet til at smage deres vine og her blev vi overrumplet af en helt anden Ribeira smag end vi havde smagt dagene før. Mere elegante vine, men knap så megen ekstraktion og med en helt klar rød tråd igennem hele deres range af vine. Maria's mor Amparo er 4 generation winemaker og der er ingen tvivl om at hun efterstræber elegance og femnine tilgange i hendes vine.

For at fuldføre deres sortiment, har man valgt at alliere sig med en vinbonde i Rueda, som er et hvidvinsdistrikt i Rueda, ikke mange kilometer fra Ribeira. Her får man høstet druer (Verdejo), som når de er færdiggæret og lagt til at hvile lidt på ståltank, er blevet til en dejlog crispy vin, som overraskede ligeså meget som de røde fra Ribeira gården. Der laves få tusinde flasker og vi har kunnet få et par hundrede.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se også en video hvor jeg smager den dejlige Verdejo HER

 

Hvad anmelderne siger

Se en anmeldelse af Bodega Sarmentero HER

SILVER - Catavinum World Wine & Spirits Competition, Spanien

Område og Producent

Sarmentero ligger i den lille by Quintanilla de Arriba, i det fornemme vindistrikt Ribeira del Duero i baggården af et gammelt Castilliansk hus, nær bredden af ​​Douro-floden. Ejendommen blev erhvervet i 1942 og var tidligere et af byens tre møllehuse. Senere blev det brugt til produktion af fliser og dyrehold, hvede og byg kombineret med vinfremstilling.

Generationer af vinproducenter gav familien viden og disciplin, kærlighed og lidenskab til vinen. Amparo Repiso, der var den fjerde generation af vinproducenter, besluttede at gå et skridt videre og starte sin egen vingård i 2004. Det startede med bogstaveligt talt en 225-liters vin tønde, som viste sig at være så god. at mange gav vinen ros og gode ord med på vejen og det opmuntrede hende til at fortsætte med at fremstille vin og gradvist øge produktionen indtil i dag.

De første år med vinproduktionen foregik i de små gamle og hyggelige rum, men på trods af ønsket om at bevare den oprindelige bygning renoverede man i 2013 fuldstændig vingården og opførte en ny bygning, som, selvom den er mere moderne, fortsætter med at dyrke den sjæl og lidenskab, som deres forfædre lærte dem.

Sarmenteros vinmarker er opført på jord med ler-kalksten, et kendetegn, der giver gode næringsstoffer og vand, hvilket er vigtigt for en optimal udvikling af vinstokkene.

Sarmentero har forpligtet sig til bæredygtig dyrkning og understøtter de mest fordelagtige teknikker for miljøet. Deres land-, vejr- og vinfremstillingsteknikker afspejles i sjælen af ​​deres vin og skaber et naturprodukt af høj kvalitet. 

Sarmentero har to egne vinmarker, begge udelukkende med Tempranillo druer og derudover har de rådighed over et par hektar i nabodistriktet Rueda, hvar der udelukkende dyrkes hvide Verdejo druer

Pago de Oyales: plantage fra 1996, 5 ha, halvvejs mellem Quintanilla de Arriba og Peñafiel.

Peñuelas : plantage fra 2002, 2 ha, kun 500 m fra vingården.

Senora Amparo er grundlægger, ejer og winemaker. Forskellige kurser og grader i vindyrkning og oenologi ved Miguel de Cervantes europæiske universitet og på Santa Espina Agricultural School. Efter megen forberedelse og anstrengelse gjorde hun sin drøm om at stifte vingården til virkelighed i 2004.
Maria er driftsdirektør og sommelier. International Commerce, WSET III, forskellige kurser ved UC Davis University (Californien). Efter at have boet i flere år i forskellige byer i Spanien, i Paris og Napa Valley (USA), er hun den del af vingården, der bidrager med nye ideer og koncepter og som vi i Wineboutique har mest kontakt med.
Senor Angel er medejer af vingården. Regnskabsdirektør og er den tredje søjle, som vingården hviler på.