- Beskrivelse
Western Australia producerer mange fantastiske vine. Jeg tror, at "det store sydlige" er i en misundelsesværdig position, med en evne til at fremstille klasse eksempler på de fleste sorter; det være sig Frankland-floden Shiraz og Merlot, Mount Barker Cabernet og Shiraz, Porongurup Riesling, Danmark Chardonnay, Pinot og Sauvignon Blanc. Som en vinproducent, der får druer fra hele regionen, er det som at arbejde i en slik-butik! Kombiner dette med den relative manglende bevidsthed om denne afsides region, så synes fremtiden meget lys og spændende.
Great Southern er et af de vildeste vinområder i Australien. Et broget tæppe af forskellige klimaer og jordbundsforhold. Prisvindende vinmager Kellie har givet sig selv den udfordring at lave small batch-vine, der afspejler de vildt forskellige klimatiske forhold – og han mestrer at give sine vine en frisk coolness og fuld modenhed. Wow, tænk at særligt udvalgte kloner fra Bourgognes bedste marker, genplantet i Great Southerns subregion Denmark (!), kan give så magisk liflig pinot noir. Kølig, ren, pakket med fine kirsebær, blommeskind og lidt lakrids og med et strejf af fin vanille og nyristet kaffe i eftersmagen. Pletskud.Outstanding Winery James Halliday.
Se vingårdens hjemmeside HER
Se en dejlig video fra "The Great Southern" HER
- Hvad anmelderne siger
★★★★★★ Finansbureauet
Kommentar: Australsk Pinot Noir charmør med forførerisk næse med intensive noter af brombær og sorte kirsebær og støvet og opulent mund med generøse mængder jordbær, hindbær og blomme pakket ind i subtile noter af marcipan, lys chokolade og trøffel.★★★★★ Ekstra Bladet
Mørke bær i duften. En koncentreret vin med en flot syre. Brombær, peber, solbær, tobak og vanilje i smagen. Velbalanceret med en lang krydret afslutning.”92 points James Halliday
Dark Cherry, a touch of vanilla from 6 months in French Oak and Great Southern Pinot Noir’s telltale elegance, all provide a generous experience at the price.
James Halliday90 points Vinbladet
Flot, ren duft der strutter af friske, lyse bær. Frisk smag, luftig med sin egen fylde, eftersmag med friske, lyse, modne bær. Meget Pinot Noir på den gode måde uden den sødme vi ofte finder i Pinot Noir fra Australien.- Område og Producent
Winemaker, James Kellie, tilbragte 5 år på Charles Sturt University Winery ved at fremstille prisvindende vine fra en række forskellige regioner - køligt klima Tumbarumba fizz, store McLaren Vale Shiraz, ikoniske Coonawarra Cabernets osv. Dette blev efterfulgt af 5 år som vinmager hos Howard Park, hvor opgaven var at lave vine som udviste respekt for "Great Southern Wines. Vi er ikke langt fra hovedbyen Perth.
Igen imponerede mangfoldigheden i regionen - klassiske, komplekse Shiraz fra den nyopståede Frankland-flod. I 2003 besluttede han at købe Harewood Vineyard og etablerede sidenhen en ret så stor vingård til at producere en række vine, der fremhævede den fantastiske dybde i mangfoldighed og kvalitet i den store sydlige region. Dens kvalitet af druer er afspejlet i Harewoods imponerende resultater - 33 trofæer i nationale og internationale tests siden 2004.
Hvorfor "The Great Southern?
Western Australia producerer mange fantastiske vine. Jeg tror, at "det store sydlige" er i en misundelsesværdig position, med en evne til at fremstille klasse eksempler på de fleste sorter; det være sig Frankland-floden Shiraz og Merlot, Mount Barker Cabernet og Shiraz, Porongurup Riesling, Danmark Chardonnay, Pinot og Sauvignon Blanc. Som en vinproducent, der får druer fra hele regionen, er det som at arbejde i en slik-butik! Kombiner dette med den relative manglende bevidsthed om denne afsides region, så synes fremtiden meget lys og spændende.
Den Korte Avis skriver således om Harewood: