3,8 vivino

HAREWOOD WINERY - SOUTH WEST AUSTRALIA, PINOT NOIR

199,95 kr
  • Køb 3 for 155.5 pr. fl. og spar 23%

 

"Pinot aussie"

For føste gang introducere vi vine fra vindistriktet "The Great Southern" i Sydvest Australien. Her hvor hovedbyen hedder Perth og hvor underdistriktet, hvor denne vin kommer fra, hedder Denmark !!.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeSouth Australia
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilLyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2017
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
Duft

forførerisk næse med intensive noter af brombær og sorte kirsebær

Smag

Støvet og opulent mund med generøse mængder jordbær, hindbær og blomme pakket ind i subtile noter af marcipan, lys chokolade og trøffel.

Beskrivelse

Great Southern er et af de vildeste vinområder i Australien. Et broget tæppe af forskellige klimaer og jordbundsforhold. Prisvindende vinmager Kellie har givet sig selv den udfordring at lave small batch-vine, der afspejler de vildt forskellige klimatiske forhold – og han mestrer at give sine vine en frisk coolness og fuld modenhed. Wow, tænk at særligt udvalgte kloner fra Bourgognes bedste marker, genplantet i Great Southerns subregion Denmark (!), kan give så magisk liflig pinot noir. Kølig, ren, pakket med fine kirsebær, blommeskind og lidt lakrids og med et strejf af fin vanille og nyristet kaffe i eftersmagen. Pletskud.Outstanding Winery James Halliday.

Se vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra "The Great Southern" HER

Hvad anmelderne siger

★★★★★★ Finansbureauet
Kommentar: Australsk Pinot Noir charmør med forførerisk næse med intensive noter af brombær og sorte kirsebær og støvet og opulent mund med generøse mængder jordbær, hindbær og blomme pakket ind i subtile noter af marcipan, lys chokolade og trøffel.

★★★★★ Ekstra Bladet
Mørke bær i duften. En koncentreret vin med en flot syre. Brombær, peber, solbær, tobak og vanilje i smagen. Velbalanceret med en lang krydret afslutning.”

92 points James Halliday
Dark Cherry, a touch of vanilla from 6 months in French Oak and Great Southern Pinot Noir’s telltale elegance, all provide a generous experience at the price.
James Halliday

90 points Vinbladet
Flot, ren duft der strutter af friske, lyse bær. Frisk smag, luftig med sin egen fylde, eftersmag med friske, lyse, modne bær. Meget Pinot Noir på den gode måde uden den sødme vi ofte finder i Pinot Noir fra Australien.

Område og Producent

Winemaker, James Kellie, tilbragte 5 år på Charles Sturt University Winery ved at fremstille prisvindende vine fra en række  forskellige regioner - køligt klima Tumbarumba fizz, store McLaren Vale Shiraz, ikoniske Coonawarra Cabernets osv. Dette blev efterfulgt af 5 år som vinmager hos Howard Park, hvor opgaven var at lave vine som udviste respekt for "Great Southern Wines. Vi er ikke langt fra hovedbyen Perth.

Igen imponerede mangfoldigheden i regionen - klassiske, komplekse Shiraz fra den nyopståede Frankland-flod. I 2003 besluttede han at købe Harewood Vineyard og etablerede sidenhen en ret så stor vingård til at producere en række vine, der fremhævede den fantastiske dybde i mangfoldighed og kvalitet i den store sydlige region. Dens kvalitet af druer er afspejlet i Harewoods imponerende resultater - 33 trofæer i nationale og internationale tests siden 2004.

Hvorfor "The Great Southern?

Western Australia producerer mange fantastiske vine. Jeg tror, ​​at "det store sydlige" er i en misundelsesværdig position, med en evne til at fremstille klasse eksempler på de fleste sorter; det være sig Frankland-floden Shiraz og Merlot, Mount Barker Cabernet og Shiraz, Porongurup Riesling, Danmark Chardonnay, Pinot og Sauvignon Blanc. Som en vinproducent, der får druer fra hele regionen, er det som at arbejde i en slik-butik! Kombiner dette med den relative manglende bevidsthed om denne afsides region, så synes fremtiden meget lys og spændende.

- James Kellie , Chief Winemaker
 

Den Korte Avis skriver således om Harewood:

 Hvis man ikke lige havde været der, ville de fleste nok aldrig have vidst, at der i Western Australias Great Southern region, som selv med australsk målestok er noget af det vildeste vilde, ligger fem vinområder, hvoraf det ene hedder noget så eksotisk som Denmark. De øvrige fire er Frankland River, Mount Barker, Porongurup og Albany, og fælles for dem er, at der her laves vin i verdensklasse.

 Største vinområde

Området, der er Australiens største vinregion, strækker sig over en rektangel på 200 km fra øst til vest og 100 km fra nord til syd ud mod Stillehavet. Beliggenheden i klimatisk henseende svarer til Bordeaux’s i Frankrig, og dette kølige middelhavsklima parret med rigt varierede jordbundsforhold giver maksimal grobund for dyrkning af de europæiske hoveddruetyper.

 I Great Southern har der været dyrket vin siden midten af 1800-tallet, men den egentlige kommercialisering gik først i gang i 1950-60’erne, da man gik i gang med at plante internationale druetyper som Shiraz, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Chardonnay og Riesling.

 Denmarks lystårn

 I Denmark vindistrikt rager ejeren af Harewood Estate Winery, James Kellie, op som et fyrtårn. Han er ønolog og har lært vinmageriets indviklede kunst hos ikon-vinbruget Howard Park, der anses for at være Australiens betydeligste, familieejede boutique vineri.

 Sideløbende med jobbet her var han rådgiver og lavede vin på kontrakt for ejerne af Harewood Estate, som er grundlagt i 1988, og i 2003 købte han sammen med sin far og søster denne vingård.

 Ambitiøs vinmager

Der blev opført bygninger, som kunne rumme 300.000 liter vin. Det var ambitiøst, men ved hårdt arbejde og stædighed lykkedes projektet med at udvikle kvalitetsvin, der afspejler Denmarks vines mangfoldighed.

 

 I dag er James Kellie efter at have købt alle familiemedlemmer ud i 2010 alene hane i kurven på sine ca. 20 hektar store vingård. Her er kapaciteten udvidet til 500.000 liter, og vinenes forunderlige elegance og smag har udløst hundredevis af medaljer, mere end 30 nationale og international trofæer samt ikke mindst den attråede 5 Red Star rating fra Australiens vinguru og –kritiker James Halliday.