3,9 vivino

Domaine Begude, " Le Cerisier" - Pinot Noir, AOC Limoux Pyrenees

149,50 kr
  • Køb 3 for 139.50 pr. fl. og spar 7%

 

'Fruit junction'

En spytklat fra Pyrenæerne, findes en kultur, bundet op på traditioner. Maden, vinen og sproget er anderledes. I det kuperede terræn nedenfor bjergene, dyrkes der vin med karakter. Højderne gør at der er knap så varmt og druerne får et fint syre indhold…..

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådePyrenærene
FyldeFrugtig, Tør
God TilLyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
DruerPinot Noir
År2020
Alkohol12,5 %
Vivino3,9
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Indbydende næse af vilde jordbær og kirsebær

tabs-icon2 Smag

Farven er lyserød og næsten transparent. Vinen kan relativt nemt beskrives; frugt, frugt og så lidt mere frugt. Man fornemmer dog også en del toner af bær, såsom vilde jordbær og hindbær.  
Stilen er rendyrket renhed!  

Beskrivelse

Nu omdøbt til kirsebærtræet (Le Cerisier), er denne Pinot en sikker favorit. Frisk og ren (kun 10% modnes i gamle tønder) 

Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson.
Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende!

En sydfransk Côte de Nuits. Bourgognefanatikere skal holde ørerne stive, for her er det hele, bare til en helt anden pris. 25 hl/ha og eminent mineralitet. Enestående. Vi har tit haft denne vin med til vores bourgogne smagninger og så har vi smagt denne vin som en overraskelse. Gæsterne er forundrede.....

Vingårdens hjemmeside HER

Se også en video med ejeren HER

Hvad anmelderne siger

Se en anmeldelse fra Janice Robinson HER

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2015 Årgang)
 
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 70 bedømmelser (2016 Årgang)
Område og Producent

Vinmarkerne i AOC Limoux er de højst beliggende i hele Languedoc-Roussillon og når helt op i 450 meter højde. De kølige temperaturer og den kalkholdige jordbund danner basis for en lang tradition for fremstilling af mousserende vin. Faktisk hævder vinbønderne i Limoux selv, at det var en Benediktiner-munk, der i 1531 opdagede omdannelsen af stille vin til mousserende, længe før Dom Pérignon begyndte sine eksperimenter i Champagne. Domaine Begude består af parret James og Catherine Kinglake, der overtog et veldrevet domæne, som gennem 20 år forinden har været drevet økologisk. Begude fortsatte og er nu økologisk certificeret.

Den mangeårige drift med respekt for jorden kombineret med den store udvikling giver en vingård, som det bliver meget spændende at følge fremover. Familien har ansat vinmageren Laurent Girault til at samarbejde om udvikling af vinene og driften af domænet. Domaine Begude er en 29 hektar stor vingård, med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne.

Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området. Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende.