Domaine Begude, Pinot Noir, AOC Limoux Pyrenees

139,50 kr

'Fruit junction'

En spytklat fra Pyrenæerne, findes en kultur, bundet op på traditioner. Maden, vinen og sproget er anderledes. I det kuperede terræn nedenfor bjergene, dyrkes der vin med karakter. Højderne gør at der er knap så varmt og druerne får et fint syre indhold…..

Læs mere
cl75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
FyldeFrugtig, Tør
God TilLyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
druerPinot Noir
År2017
Alkohol12,5 %
Vivino3,6
Beskrivelse

Detaljer

Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson.
Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende!

www.domainebegude.com/

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Suverænt de vine fra Begude som kunderne har den største tilfredshed med.

I glasset

Detaljer

Farven er lyserød og næsten transparent. Vinen kan relativt nemt beskrives; frugt, frugt og så lidt mere frugt. Man fornemmer dog også en del toner af bær, såsom vilde jordbær og hindbær.   Stilen er rendyrket renhed!  
Område og Producent

Detaljer

Vinmarkerne i AOC Limoux er de højst beliggende i hele Languedoc-Roussillon og når helt op i 450 meter højde. De kølige temperaturer og den kalkholdige jordbund danner basis for en lang tradition for fremstilling af mousserende vin. Faktisk hævder vinbønderne i Limoux selv, at det var en Benediktiner-munk, der i 1531 opdagede omdannelsen af stille vin til mousserende, længe før Dom Pérignon begyndte sine eksperimenter i Champagne. Domaine Begude består af parret James og Catherine Kinglake, der overtog et veldrevet domæne, som gennem 20 år forinden har været drevet økologisk. Begude fortsatte og er nu økologisk certificeret. (Du kan se billeder fra Domaine Begude i galleriet til venstre) Den mangeårige drift med respekt for jorden kombineret med den store udvikling giver en vingård, som det bliver meget spændende at følge fremover.Familien har ansat vinmageren Laurent Girault til at samarbejde om udvikling af vinene og driften af domænet. Domaine Begude er en 29 hektar stor vingård, med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne. Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området.Meget få flasker tilbage