- Beskrivelse
Nu omdøbt til kirsebærtræet (Le Cerisier), er denne Pinot en sikker favorit. Frisk og ren (kun 10% modnes i gamle tønder)
Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson.
Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende!En sydfransk Côte de Nuits. Bourgognefanatikere skal holde ørerne stive, for her er det hele, bare til en helt anden pris. 25 hl/ha og eminent mineralitet. Enestående. Vi har tit haft denne vin med til vores bourgogne smagninger og så har vi smagt denne vin som en overraskelse. Gæsterne er forundrede.....
Vingårdens hjemmeside HER
Se også en video med ejeren HER
- Hvad anmelderne siger
Se en anmeldelse fra Janice Robinson HER
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2015 Årgang)Populær blandt Vivino brugere. Mere end 70 bedømmelser (2016 Årgang)- Område og Producent
Vinmarkerne i AOC Limoux er de højst beliggende i hele Languedoc-Roussillon og når helt op i 450 meter højde. De kølige temperaturer og den kalkholdige jordbund danner basis for en lang tradition for fremstilling af mousserende vin. Faktisk hævder vinbønderne i Limoux selv, at det var en Benediktiner-munk, der i 1531 opdagede omdannelsen af stille vin til mousserende, længe før Dom Pérignon begyndte sine eksperimenter i Champagne. Domaine Begude består af parret James og Catherine Kinglake, der overtog et veldrevet domæne, som gennem 20 år forinden har været drevet økologisk. Begude fortsatte og er nu økologisk certificeret.
Den mangeårige drift med respekt for jorden kombineret med den store udvikling giver en vingård, som det bliver meget spændende at følge fremover. Familien har ansat vinmageren Laurent Girault til at samarbejde om udvikling af vinene og driften af domænet. Domaine Begude er en 29 hektar stor vingård, med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne.
Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området. Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende.