3,9 vivino

Domaine Begude - "Esprit" - Pinot Noir - AOP Limoux

245,00 kr

 

"High on Pinot"

Højt oppe med udsigt til Pyrenæerne dyrkes denne fantastiske Pinot Noir vin. En vin der kun laves i ekstra gode år og kun i uhyggeligt små mængder.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådePyrenærene
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lyst Kød, Vildt
År2021
Alkohol12,5 %
Vivino3,9
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Bourgogne næse med tanker om sort fløjl i munden.

tabs-icon2 Smag

Tanninerne bare forsvinder mens du "tygger" på vinen. Røde bær hele vejen igennem, en lille smule vanille. Hvis vi skal tale om forskel på Bourgogne og denne Limoux vin, så er det friskheden der gør forskellen. En oplevelse....

tabs-icon3 Eftersmag

Utrolig vedholdene

Beskrivelse

Domaine Begude er en 29 hektar stor familieejet ejendom med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne. Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området.
Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende! Domænet drives økologisk. Forrygende vine til spotpris og så alle vinene økologisk håndteret og certificeret

En sydfransk Côte de Nuits. Bourgognefanatikere skal holde ørerne stive, for her er det hele, bare til en helt anden pris. 25 hl/ha og eminent mineralitet. Enestående. Vi har tit haft denne vin med til vores bourgogne smagninger og så har vi smagt denne vin som en overraskelse. Gæsterne er forundrede.....

Vingårdens hjemmeside HER

Se også en video med ejeren HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
 
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2012 Årgang)
 
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 60 bedømmelser (2015 Årgang)
 
Område og Producent

Vinmarkerne i AOC Limoux er de højst beliggende i hele Languedoc-Roussillon og når helt op i 450 meter højde. De kølige temperaturer og den kalkholdige jordbund danner basis for en lang tradition for fremstilling af mousserende vin. Faktisk hævder vinbønderne i Limoux selv, at det var en Benediktiner-munk, der i 1531 opdagede omdannelsen af stille vin til mousserende, længe før Dom Pérignon begyndte sine eksperimenter i Champagne. Domaine Begude består af parret James og Catherine Kinglake, der overtog et veldrevet domæne, som gennem 20 år forinden har været drevet økologisk. Begude fortsatte og er nu økologisk certificeret.

Den mangeårige drift med respekt for jorden kombineret med den store udvikling giver en vingård, som det bliver meget spændende at følge fremover. Familien har ansat vinmageren Laurent Girault til at samarbejde om udvikling af vinene og driften af domænet. Domaine Begude er en 29 hektar stor vingård, med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne.

Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området. Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende.