3,5 vivino

HAREWOOD WINERY - SOUTH WEST AUSTRALIA, MUNDA BIDDI SHIRAZ

125,00 kr
  • Køb 3 for 89.5 pr. fl. og spar 29%

 

"South Aussie"

For føste gang introducere vi vine fra vindistriktet "The Great Southern" i Sydvest Australien. Her hvor hovedbyen hedder Perth og hvor underdistriktet, hvor denne vin kommer fra hedder Denmark !!.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeSouth Australia
FyldeFyldig, Kraftig, Letkrydret, Tør
DruerSyrah/Shiraz
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2016
Alkohol14,5 %
Vivino3,5
Duft

Duft af fuldmodne brombær, vilde kirsebær, viol og sort peber og en smule espresso

Smag

Noter af mørke stenbær, ret kraftig krydring og fint integrerede fadnoter.

Beskrivelse

En af de mest charmerende vine fra Down Under. Shiraz skuffer ikke!

Navnet på vinen, Munda Biddi, betyder "sti gennem skoven" på det aboriginiske sprog i Noongar. Stien er kendt som verdensklasse off road for dem der virkelig kan cykle moutainbike.

Munda Biddi er Harewood Estates entry level, hvor fokus er på saftighed, drikkevenlighed og australsk easy living.
En fortryllende allrounder, der klarer braiseret svinekød, røde bøffer, lammekølle og et glas til kokken. Munda Biddi er lavet på perfekte druer, der gæres på rustfrit stål og får en duft i glasset af fuldmodne brombær, vilde kirsebær, viol og sort peber og en smule espresso. En brølende saftig Shiraz fra middelhavslignende Blackwood Valley ca. 300 km syd for Perth. Grønne dale, brusende floder og vinstokke i midten af det hele.

Great Southern er et af de vildeste vinområder i Australien. Et broget tæppe af forskellige klimaer og jordbundsforhold. Prisvindende vinmager Kellie har givet sig selv den udfordring at lave small batch-vine, der afspejler de vildt forskellige klimatiske forhold – og han mestrer at give sine vine en frisk coolness og fuld modenhed.

Se vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra "The Great Southern" HER

Hvad anmelderne siger

★★★★★ Finansbureauet
Klassisk skåret australsk Shiraz med røg og peber i næsen og varm mund med animalske toner og snert af hvid peber, salmiaklakrids og mørk chokolade. Godt køb til prisen.

★★★★★ Vinavisen
Med sit lille bid, saft og kraft er denne gode rødvin udpræget en madvin. Noter af mørke stenbær, ret kraftig krydring og fint integrerede fadnoter.

★★★★★ James Halliday
Outstanding Winery

Område og Producent

Winemaker, James Kellie, tilbragte 5 år på Charles Sturt University Winery ved at fremstille prisvindende vine fra en række  forskellige regioner - køligt klima Tumbarumba fizz, store McLaren Vale Shiraz, ikoniske Coonawarra Cabernets osv. Dette blev efterfulgt af 5 år som vinmager hos Howard Park, hvor opgaven var at lave vine som udviste respekt for "Great Southern Wines. Vi er ikke langt fra hovedbyen Perth.

Igen imponerede mangfoldigheden i regionen - klassiske, komplekse Shiraz fra den nyopståede Frankland-flod. I 2003 besluttede han at købe Harewood Vineyard og etablerede sidenhen en ret så stor vingård til at producere en række vine, der fremhævede den fantastiske dybde i mangfoldighed og kvalitet i den store sydlige region. Dens kvalitet af druer er afspejlet i Harewoods imponerende resultater - 33 trofæer i nationale og internationale tests siden 2004.

Hvorfor "The Great Southern?

Western Australia producerer mange fantastiske vine. Jeg tror, ​​at "det store sydlige" er i en misundelsesværdig position, med en evne til at fremstille klasse eksempler på de fleste sorter; det være sig Frankland-floden Shiraz og Merlot, Mount Barker Cabernet og Shiraz, Porongurup Riesling, Danmark Chardonnay, Pinot og Sauvignon Blanc. Som en vinproducent, der får druer fra hele regionen, er det som at arbejde i en slik-butik! Kombiner dette med den relative manglende bevidsthed om denne afsides region, så synes fremtiden meget lys og spændende.

- James Kellie , Chief Winemaker
 

Den Korte Avis skriver således om Harewood:

 Hvis man ikke lige havde været der, ville de fleste nok aldrig have vidst, at der i Western Australias Great Southern region, som selv med australsk målestok er noget af det vildeste vilde, ligger fem vinområder, hvoraf det ene hedder noget så eksotisk som Denmark. De øvrige fire er Frankland River, Mount Barker, Porongurup og Albany, og fælles for dem er, at der her laves vin i verdensklasse.

 Største vinområde

Området, der er Australiens største vinregion, strækker sig over en rektangel på 200 km fra øst til vest og 100 km fra nord til syd ud mod Stillehavet. Beliggenheden i klimatisk henseende svarer til Bordeaux’s i Frankrig, og dette kølige middelhavsklima parret med rigt varierede jordbundsforhold giver maksimal grobund for dyrkning af de europæiske hoveddruetyper.

 I Great Southern har der været dyrket vin siden midten af 1800-tallet, men den egentlige kommercialisering gik først i gang i 1950-60’erne, da man gik i gang med at plante internationale druetyper som Shiraz, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Chardonnay og Riesling.

 Denmarks lystårn

 I Denmark vindistrikt rager ejeren af Harewood Estate Winery, James Kellie, op som et fyrtårn. Han er ønolog og har lært vinmageriets indviklede kunst hos ikon-vinbruget Howard Park, der anses for at være Australiens betydeligste, familieejede boutique vineri.

 Sideløbende med jobbet her var han rådgiver og lavede vin på kontrakt for ejerne af Harewood Estate, som er grundlagt i 1988, og i 2003 købte han sammen med sin far og søster denne vingård.

 Ambitiøs vinmager

Der blev opført bygninger, som kunne rumme 300.000 liter vin. Det var ambitiøst, men ved hårdt arbejde og stædighed lykkedes projektet med at udvikle kvalitetsvin, der afspejler Denmarks vines mangfoldighed.

 

 I dag er James Kellie efter at have købt alle familiemedlemmer ud i 2010 alene hane i kurven på sine ca. 20 hektar store vingård. Her er kapaciteten udvidet til 500.000 liter, og vinenes forunderlige elegance og smag har udløst hundredevis af medaljer, mere end 30 nationale og international trofæer samt ikke mindst den attråede 5 Red Star rating fra Australiens vinguru og –kritiker James Halliday.