3,8 vivino

Kendall-Jackson - Vintner’s Reserve - Chardonnay - Californien

200,00 kr
  • Køb 3 for 160.00 pr. fl. og spar 20%

 

'Presidential'

Amerikas bedst sælgende Chardonnay de sidste 25 år. Under Reagans tid i det hvide hus, var det denne vin der blev serveret. Håndlavet igennem hele vinifikationsprocessen. Druerne kommer fra ganske små parceller langs Californiens kølige kyststrækning.

 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNordamerikansk
OmrådeCalifornien
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilFed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Skaldyr
År2017
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
36 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en harmonisk og frisk hvidvin med en delikat duft af mango, papaya, ananas, citron og lime.

tabs-icon2 Smag

Cremet og fyldig, men samtidig tør og blød smag af tropiske frugter med et strejf af vanilje og honning

tabs-icon3 Eftersmag

lang og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Kendall-Jackson Vintner’s Reserve-serien repræsenterer Kendall- Jacksons engagement og dedikation til Jackson Estate-vinene. Disse vine produceres af druer, der er håndplukkede på Jackson Estates egne vinmarker, som er hjertet i hele Kendall-Jacksons vinproduktion. Hver enkelt drue, der er brugt til Vintner’s Reserve-serien, er dyrket på vinmarker i de kølige kystområder
i Californien, som alle er under Kendall-Jacksons dygtige vindyrkningsteams kontrol. Dette giver vinmagerne de bedste betingelser, når de færdige blends skal laves i vineriet. Som Kendall-Jacksons afdøde grundlægger, Jess Jackson, sagde om Vintner’s Reserve-serien: ”Vores mål er at lave vine, som du vil nyde første gang, du smager dem - og mange år fremover.”

Druerne er fra  Californias kystnære vinmarker. Monterey County giver citrus og lime smag. Santa Barbara County giver mango og ananas smag. Mendocino County giver grønne æble noter. Sonoma County tilføjer moden pære smag.

50% Monterey County, 33% Santa Barbara County, 16% Mendocino County, 1% Sonoma County

Vingårdens hjemmeside

En lille video fra vingården HER og en anden dejlig video HER

Hvad anmelderne siger

90 point,  Jim Gordon,  Vin entusiast,  maj 2019

price_qpr
God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 54% mere. (2017 Årgang)
top_listed
Rangerer #2 i 10 Perfect Wines to Pair with Pizza (2012 Årgang)
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden (2015 Årgang)
most_user_rated
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 4500 bedømmelser
 
 
Område og Producent

Vingården blev i 1974 købt af familien Jackson og bestod af 35 hektar, beliggende lige nord for Napa Valley. Stedet var da tilplantet med pære og valnøddetræer. Der blev i stedet straks plantet Chardonnay vinstokke og i 1982 kom de første rigtige kommercielle vine på markedet og Kendall-Jackson var født. Jess var patriarken i firmaet og i dag er det efterkommerne efter ham som driver vingården videre.

1983 sælger Jess sin første kasse af deres Vintners reserve vine til The Oyster Bar på Grand Central Station i New York og vinen, som er en Chardonnay, vandt det år, som den eneste amerikanske Chardonnay, Platinium ved American Wine Competition. Øjeblikkeligt var vingården kommet på all time vinkortet.

Det blev endnu bedre, da Det Hvide Hus, under Reagans, brugte Kendall-Jackson som husets vine. Igennem 90’erne og 00’erne har vingården udvidet med de helt særlige Estate vine, som du også kan finde hos os. De sidste 10 år har vingården mere og mere arbejdet med en grøn profil og det kulminerede i 2016, hvor man blev dekoreret med GREEN MEDAL CALIFORNIA SUSTAINABLE WINEGROWING LEADERSHIP AWARDS