4,0 vivino

Domaine Begude, "Terroir 11300", Chardonnay, AOC Limoux Pyrenees

159,50 kr
  • Køb 3 for 135.00 pr. fl. og spar 16%

 

'Bjergtagende'

En spytklat fra Pyrenæerne, findes en kultur, bundet op på traditioner. Maden, vinen og sproget er anderledes. I det kuperede terræn nedenfor bjergene, dyrkes der vin med karakter. Højderne gør at der er knap så varmt og druerne får et fint syre indhold….. 

Indhold i CL75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådePyrenærene
FyldeFyldig, Halv Tør, Tør
God TilBløde Oste, Lyst Kød, Salat
DruerChardonnay
Alkohol13 %
Vivino4,0
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Næsen er tropisk med fersken, ananas, en anelse urter, gule æbler, honningmelon og kvæde

tabs-icon2 Smag

Smagen har en fin fylde, en anelse krydrede toner og et diskret fadpræg (85 % af vinen er koldgæret på ståltanke og 15 % er lagret på store 600 liters træfade). Afbalanceret, medium syre med ananas, pære, filippaæble, mandler og fersken som primære noter.

Beskrivelse

Domaine Begude er en 29 hektar stor familieejet ejendom med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne. Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området.
Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende! Domænet drives økologisk. Forrygende vine til spotpris og så alle vinene økologisk håndteret og certificeret

Vingårdens hjemmeside HER

Se også en video med ejeren HER

Hvad anmelderne siger

“Røget, let mineralsk duft med eksotisk frugt uden for meget sol – cremet med fine nuancer fra fad.” VINBLADET

Robert Parker skriver om Terroir 11300 Chardonnay: “Fuldstændig forførende. Fuld af blomster, citrus, frugt fra haven og mandel. En frodighed af tekstur uden at friskheden går tabt. En udpræget mineralitet, der ville være værdig til en Chablis til det tredobbelte.“ “

 

16 points Jancis Robinson

Outer quote mark 85% stainless-steel tank and 15% 600-litre demi-muids from François Frères. Clever, delicate, apparently unoaked but nicely structured and clearly French Chardonnay. It's no surprise so many merchants are keen on this bargain. 16 points *VGV* Inner quote mark

Område og Producent

Vinmarkerne i AOC Limoux er de højst beliggende i hele Languedoc-Roussillon og når helt op i 450 meter højde. De kølige temperaturer og den kalkholdige jordbund danner basis for en lang tradition for fremstilling af mousserende vin. Faktisk hævder vinbønderne i Limoux selv, at det var en Benediktiner-munk, der i 1531 opdagede omdannelsen af stille vin til mousserende, længe før Dom Pérignon begyndte sine eksperimenter i Champagne. Domaine Begude består af parret James og Catherine Kinglake, der overtog et veldrevet domæne, som gennem 20 år forinden har været drevet økologisk. Begude fortsatte og er nu økologisk certificeret.

Den mangeårige drift med respekt for jorden kombineret med den store udvikling giver en vingård, som det bliver meget spændende at følge fremover. Familien har ansat vinmageren Laurent Girault til at samarbejde om udvikling af vinene og driften af domænet. Domaine Begude er en 29 hektar stor vingård, med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne.

Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området. Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende.