Domaine Begude, "Terroir 11300", Chardonnay, AOC Limoux

159,50 kr
  • Køb 6 for 777 og spar 19%

'Bjergtagende'

En spytklat fra Pyrenæerne, findes en kultur, bundet op på traditioner. Maden, vinen og sproget er anderledes. I det kuperede terræn nedenfor bjergene, dyrkes der vin med karakter. Højderne gør at der er knap så varmt og druerne får et fint syre indhold….. 

Beskrivelse

Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson.
Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende!

www.domainebegude.com/

Hvad anmelderne siger

“Røget, let mineralsk duft med eksotisk frugt uden for meget sol – cremet med fine nuancer fra fad.” VINBLADET

Robert Parker skriver om Terroir 11300 Chardonnay: “Fuldstændig forførende. Fuld af blomster, citrus, frugt fra haven og mandel. En frodighed af tekstur uden at friskheden går tabt. En udpræget mineralitet, der ville være værdig til en Chablis til det tredobbelte.“ “

I glasset
Domaine Begudes Terroir ‘11300’ er deres udgave af en klassisk Limoux Chardonnay, 11300 er postnummeret i Limoux. 25% af vinen er lagret på barrique og resten har været på rustfri stålfade. Vinen byder på frisk citrusfrugt, blandet med grønne æbler og pærer, oceaner af lækker mineralitet, filippa æble og sprød pære. Vinen anbefales af vores kunde smagepanel.Meget få flasker tilbage.
Område og Producent
Vinmarkerne i AOC Limoux er de højst beliggende i hele Languedoc-Roussillon og når helt op i 450 meter højde. De kølige temperaturer og den kalkholdige jordbund danner basis for en lang tradition for fremstilling af mousserende vin. Faktisk hævder vinbønderne i Limoux selv, at det var en Benediktiner-munk, der i 1531 opdagede omdannelsen af stille vin til mousserende, længe før Dom Pérignon begyndte sine eksperimenter i Champagne. Nu er det ikke mousserende vine vi har med at gøre her, men hvid og rødvine, hvis særkende er, at deres vine er lavet på enkelt druer og ikke som mange steder blandingsvine. Domaine Begude består af parret James og Catherine Kinglake, der overtog et veldrevet domæne, som gennem 20 år forinden har været drevet økologisk. (Se billeder fra Domaine Begude i galleriet til venstre) Begude fortsatte og er nu økologisk certificeret. Den mangeårige drift med respekt for jorden kombineret med den store udvikling giver en vingård, som det bliver meget spændende at følge fremover. Familien har ansat vinmageren Laurent Girault til at samarbejde om udvikling af vinene og driften af domænet. Domaine Begude er en 29 hektar stor ejendom med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne. Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området.