Domaine Begude, "Etoile", Chardonnay, AOP Limoux

Ikke på lager

219,50 kr

'Flagskibet'

En spytklat fra Pyrenæerne, findes en kultur, bundet op på traditioner. Maden, vinen og sproget er anderledes. I det kuperede terræn nedenfor bjergene, dyrkes der vin med karakter. Højderne gør at der er knap så varmt og druerne får et fint syre indhold…..

Læs mere
cl75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
FyldeFyldig, Tør
God TilLyst Kød, Pasta, pizza og risotto
druerChardonnay
År2014
Alkohol12,5 %
Beskrivelse

Detaljer

Domaine Begudes L’Etoile er en fadlagret Chardonnay fra deres allerbedste parceller.
Disse parceller vender alle sammen mod syd, så de kan få mest muligt sollys.
På fransk betyder Etoile: Stjerne, og det er lige hvad dette er, vingårdens stjerne vin!
www.domainebegude.com/

I glasset

Detaljer

I næsen vælter det op med æble, pære og et fint fadpræg. Smagen kan bedste beskrives som en moden Meursault. Hvide Bourgogner må kunne mærke ånden i nakken, når Domaine Begude ruller sig ud med en fadlagret Chardonnay fra gamle stokke med vanvittige 18 hl/ha-udbytte. Her er brioche, æblegrød og smør som i langt dyrere vine! Vinen er ufiltreret og tappes først 18 måneder efter høsten…. Denne vin får højeste anbefaling af vores kunde smagepanel.Meget få flasker tilbage.
Område og Producent

Detaljer

Vinmarkerne i AOC Limoux er de højst beliggende i hele Languedoc-Roussillon og når helt op i 450 meter højde. De kølige temperaturer og den kalkholdige jordbund danner basis for en lang tradition for fremstilling af mousserende vin. Faktisk hævder vinbønderne i Limoux selv, at det var en Benediktiner-munk, der i 1531 opdagede omdannelsen af stille vin til mousserende, længe før Dom Pérignon begyndte sine eksperimenter i Champagne. Domaine Begude består af parret James og Catherine Kinglake, der overtog et veldrevet domæne, som gennem 20 år forinden har været drevet økologisk. Begude fortsatte og er nu økologisk certificeret.Den mangeårige drift med respekt for jorden kombineret med den store udvikling giver en vingård, som det bliver meget spændende at følge fremover.Familien har ansat vinmageren Laurent Girault til at samarbejde om udvikling af vinene og driften af domænet. Domaine Begude er en 29 hektar stor vingård, med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne. Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området. Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende