4,3 vivino

Domaine Begude, "Etoile", Chardonnay, AOP Limoux

185,00 kr

 

'Flagskibet'

En spytklat fra Pyrenæerne, findes en kultur, bundet op på traditioner. Maden, vinen og sproget er anderledes. I det kuperede terræn nedenfor bjergene, dyrkes der vin med karakter. Højderne gør at der er knap så varmt og druerne får et fint syre indhold…..Altid meget få flasker og kan til tider være udsolgt

 

Indhold i CL75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådePyrenærene
FyldeFyldig, Tør
God TilLyst Kød, Pasta, pizza og risotto
DruerChardonnay
År2018
Alkohol12,5 %
Vivino4,3
tabs-icon1 Duft

I næsen vælter det op med æble, pære og et fint fadpræg.

tabs-icon2 Smag

Smagen kan bedste beskrives som en moden Meursault.

tabs-icon3 Eftersmag

Hold da op, hvor den smyger sig i munden

Beskrivelse

Domaine Begudes L’Etoile er en fadlagret Chardonnay fra deres allerbedste parceller. Disse parceller vender alle sammen mod syd, så de kan få mest muligt sollys. På fransk betyder Etoile: Stjerne, og det er lige hvad dette er, vingårdens stjerne vin! - Domaine Begude er en 29 hektar stor familieejet ejendom med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne. Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området.
Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende! Domænet drives økologisk. Der er tale om forrygende vine til spotpris 

Begude ruller sig ud med en fadlagret Chardonnay fra gamle stokke med vanvittige 18 hl/ha-udbytte.
Her er brioche, æblegrød og smør som i langt dyrere vine! Vinen er ufiltreret og tappes først op til 18 måneder efter høsten….
Denne vin får højeste anbefaling af vores kunde smagepanel.

Vingårdens hjemmeside HER

Se også en video med ejeren HER

Hvad anmelderne siger

Robert Parker skriver om Terroir 11300 Chardonnay som er en anden af vores vine fra Begude
“Fuldstændig forførende. Fuld af blomster, citrus, frugt fra haven og mandel. En frodighed af tekstur uden at friskheden går tabt. En udpræget mineralitet, der ville
være værdig til en Chablis til det tredobbelte.”
 Her er der tale om genial Sauvignon Blanc fra nordøstvendt skråning.

L’ETOILE, CHARDONNAY“Her smager det, så Meursault-englene synger.” 4 UD AF 5 STJERNER VINFORUM.DK:
“Meget ren og balanceret smag. God chardonnay.” 5 UD AF 5 VINAVISEN.DK
“Superlækker hvidvin i Bourgogne-stil med en ren, blød druesmag og diskrete fadtoner. En vin i perfekt balance – og fremstillet af økologisk dyrkede druer.”91 POINT VINBLADET

En top bedømt årgang af denne vin (2018 Årgang)
 
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 30 bedømmelser (2016 Årgang)
Område og Producent

Vinmarkerne i AOC Limoux er de højst beliggende i hele Languedoc-Roussillon og når helt op i 450 meter højde. De kølige temperaturer og den kalkholdige jordbund danner basis for en lang tradition for fremstilling af mousserende vin. Faktisk hævder vinbønderne i Limoux selv, at det var en Benediktiner-munk, der i 1531 opdagede omdannelsen af stille vin til mousserende, længe før Dom Pérignon begyndte sine eksperimenter i Champagne. Domaine Begude består af parret James og Catherine Kinglake, der overtog et veldrevet domæne, som gennem 20 år forinden har været drevet økologisk. Begude fortsatte og er nu økologisk certificeret.

Den mangeårige drift med respekt for jorden kombineret med den store udvikling giver en vingård, som det bliver meget spændende at følge fremover. Familien har ansat vinmageren Laurent Girault til at samarbejde om udvikling af vinene og driften af domænet. Domaine Begude er en 29 hektar stor vingård, med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne.

Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området. Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende.