Camus, Ile de Ré, Double Matured .- Cognac

420,00 kr

 

'Typisk atypisk'

Måske har du aldrig prøvet denne Cognac !!! Helt usædvanligt bliver den lavet på Ile de Ré. En lille ø ud for Cognacdistriktet. Derved får den en noget anden karakter. Kan du fornemme saltvandet?…

Indhold i CL70
TypeCognac
LandFransk
OmrådeCognac
Alkohol40 %
tabs-icon1 Duft

Double Matured Ile de Ré er gylden ravfarvet i glasset med en ekspressiv duft af ristet brød, citrus og maritime noter med mineralitet og salt.

tabs-icon2 Smag

I munden fremtræder den blød og balanceret med røgede toner og lidt krydret karakter.

tabs-icon3 Eftersmag

Den røgede smag hænger godt ved

Beskrivelse

Double Matured er en ny måde at lagre Cognac på. Her lagres Cognacen først på Ile de Ré øen og får den helt unikke karakter herfra.
Efterfølgende lagres den i røde egetræsfade, der er ristet på en ny unik måde. Denne Cognac er fremstillet på druer på øen ud for Cognac distriktet.
Øen Ile de Ré har et unikt mikroklima der tilfører druerne og Cognacen en anderledes karakter.
Fadene lagrer på øen og udsættes for et meget saltholdigt miljø, der tilfører det endelige produkt noter af salt og mineraler. Double Matured lagres en ekstra gang på røde egetræsfade og tilføres et ekstra lag af finesse og elegance.

En drone tur over til øen HER

 www.camus.fr/

Hvad anmelderne siger

VinAvisen – 5 stjerner (Uge 45 /2010) Klassisk, lækker og blød cognac med en ret kraftig, men også dejlig duft og en afrundet og moden smag. En cognac af virkelig kvalitet.

Område og Producent

Camus ejer 4 destillerier, der har en samlet kapacitet på 30 millioner liter. Cognac bliver destilleret på løgformede destillationsapparater af kobber. Vinen opvarmes i destillationsapparatet, så den lette alkohol fordamper.. Alkoholen fra den første "brænding" samles og destilleres for anden gang og den nye "sprit" ser dagens lys. Efter adskillige års lagring på egetræsfade forvandles "spritten" til Cognac. Efter Cognacens lagring på egetræsfadene får den en ravgylden tone og egetræets delikate duft.

For at fremstille den endelige Cognac, tages der prøver fra mange forskellige årgange, som sammensættes. Det job varetages af Jean-Paul Camus og hans to sønner. Om Producenten: Camus-familien har været cognac-producenter siden 1863 - og ekspertisen samt ”hemmeligheden” der indgår i at ”blande” cognac, er gennem fire generationer gået i arv fra far til søn.

Huset Camus er stadig familieejet. I dag står Jean-Paul Camus i spidsen, og han er nu ved, at oplære sine sønner i cognac-produktionens ædle kunst. Man kan nøgternt vurdere hver enkelt cognac-producent på deres ekspertise i at ”blande” cognac, da denne ekspertise kun er noget, de enkelte producenter kan opnå gennem generationer og atter generationers erfaringer, og her står Camus stærkt. Som Jean-Paul Camus siger: ”Alt hvad man behøver er en oldefar, en farfar og en far - der har viet hele sit liv til at producere cognac”.