THY WHISKY NO. 22 – BØGERØGET OG MODNET PÅ EX. PX. SHERRYFAD

1.000,00 kr

 

"Thy No 22"

”Bøg-PX” er ny version af deres prisvindende bøgerøgede single malt whisky lagret på first fill PX sherry fade siden 2019-2020.

TypeWhisky
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeØkologisk
LandDansk
Alkohol57,1 %
8 stk. På lager
Beskrivelse

”Bøg-PX” er ny version af Thy Whisky's prisvindende bøgerøgede single malt whisky, lagret på first fill PX fade fyldt i 2019-2020 – det første år
med deres eget destilleri på Gyrup. Bøgerøgen er afstemt og ulmende, med en blød frugtig og maltet sødme neden under. Røgen blender sammen med den dybe sødme fra PX sherry fadede og får følgeskab af varm krydret vanilje og lidt kant af egetræskarakter. I eftersmagen ligger der noter af kaffe og chokolade. Den har en smukt mørk farve.
En intens og sødmefuld whisky tappet nær ved fadstyrken, hvor røgkarakteren synes allermest dragende. Ved at tilsætte lidt vand fremhæves den milde vaniljesødme, mens det røgede aftager en smule.

DATA OM DENNE FRIGIVELSE:
NAVN: Thy Whisky No. 22 – Bøg-PX
KORN: Odyssey vårbyg dyrket økologisk på
Gyrup (56,891o N, 8,428o Ø)
ALDER: 3 år
DESTILLERET: 2019-2020
TAPPET: Maj 2022
ANTAL: 1635 stk.
MALT: Bøgerøget malt
FAD: PX og oloroso
Ikke kold-filtreret
Naturlig farve
VOLUME:
50 cl.
ALKOHOL:
57,1 % vol.

Se en video fra Thy Whisky HER

Thy Whisky hjemmeside HER

OBS: Du kan købe en andel i et af fadene fra Thy whisky. Dette fad har vi kommet rå-rom på og lader rommen modne i over 3 år. Du kan læse meget mere om dette HER

Område og Producent

Thy Whisky Destilleri ligger på slægtsgården Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste nabo. 

 Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 550 hektar planteavl.

 Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy. I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup Gård og Thy Whisky. Der bliver brugt både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe whiskyen. 

 Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.

 Se mere på www.thy-whisky.dk 

96519804_261932731522483_6172839908206444544_n